Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:42 - 08/04/2015

Σκιές στις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Είναι πολλές οι αφορμές που οδηγούν σε υπόνοιες ότι κάτι συμβαίνει με τις ελλαδοκυπριακές σχέσεις, το οποίο μέχρι τώρα δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς

Είναι προφανές ότι κάτι συμβαίνει με τις ελλαδοκυπριακές σχέσεις, το οποίο δεν μπορώ να προσδιορίσω, παρά μόνο παραθέτοντας εκδοχές. Είναι πολλές οι αφορμές που οδηγούν σε υπόνοιες, με κυριότερη το γεγονός ότι ο ΥΠΕΞ κ. Ν. Κοτζιάς, ενώ ταξιδεύει συνεχώς σε πρωτεύουσες και συναντιέται με ομολόγους του, κάνοντας δηλώσεις και για θέματα που δεν είναι αμέσου ελληνικού ενδιαφέροντος (και μέχρι στιγμής με επιτυχία) δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Κυπριακό.

Επισκέφθηκε την Κύπρο δύο φορές, συνοδεύοντας εθιμοτυπικά τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παυλόπουλο, και κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί είχε συνομιλίες με τον κ. Κασουλίδη. Πέραν αυτού ουδέν, ούτε αυστηρές δηλώσεις που να καυτηριάζουν την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου από την Τουρκία.

Η υπόνοια ότι κάτι συμβαίνει, έχει την αρχή της στη απαράδεκτη ενέργεια του κ. Βενιζέλου να στείλει… ρηματική διακοίνωση στην Κύπρο -που μόνο προς μη φιλικά κράτη ενδείκνυται- επειδή ενοχλήθηκε από την καθόλα δικαιολογημένη ερώτηση της ευρωβουλευτή κας. Θεοχάρους, γιατί δεν αντέδρασε σε απαράδεκτη τοποθέτηση του κ. Νταβούτογλου. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια σκίασε την ατμόσφαιρα.

Αλλά και η περίεργη προσφώνηση του κ. Α. Σαμαρά -με απροσδιόριστο κίνητρο- να αποκαλέσει “φίλο του”, με ιδιαίτερη έμφαση, τον Τούρκο πρωθυπουργό, ενώ την ίδια στιγμή το τουρκικό πλοίο Barbaros, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά, πραγματοποιούσε έρευνες στα κυπριακά ύδατα, παραβιάζοντας κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου, δεν πέρασε απαρατήρητη.

Στη συνέχεια είχαμε την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου κ. Χ. Γεωργιάδη, που ήταν αποστασιοποιημένη από τον ελληνισμό. Ερωτηθείς γιατί δεν υποστήριξε τον κ. Βαρουφάκη κατά τις συζητήσεις του με τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. είπε ότι δεν ακολουθούμε την ίδια πολιτική με την Ελλάδα, εκ του λόγου μόνο ότι «μιλάμε την ίδια γλώσσα, και έχουμε κοινά πολιτιστικά στοιχεία». Αυτό μόνο έχουμε Ελλαδίτες και Κύπριοι; Τα ίδια έχουν και οι Βάσκοι ή οι Καταλανοί με τους Ισπανούς, αλλά εχθρεύονται ο ένας τον άλλον. Δεν θεωρεί ότι έχουμε κοινή καταγωγή ο υπουργός της κυπριακής Κυβέρνησης;

Και, προχθές, ήρθε και η δήλωση του Προέδρου της Κύπρου κ. Αναστασιάδη, ότι η κυβέρνησή του «κάνει ασκήσεις επί χάρτου για πιθανό Grexit». Η δήλωσή του θεωρήθηκε από τον ελληνικό Τύπο ως απασφαλισμένη χειροβομβίδα, ιδίως μάλιστα όταν κανείς πρωθυπουργός της Ε.Ε. δεν μιλά γι’ αυτό -άσχετο αν όλοι προετοιμάζονται- δηλώνοντας αντιθέτως ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας έσπευσε την επομένη να δηλώσει ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του Προέδρου, που δεν είναι αληθές, αφού όλοι ακούσαμε τι ακριβώς είπε, αφήνοντας να διαρρεύσει και η πληροφορία ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα, για τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Αν πει κάποιος ότι υπάρχει κάποια απόσταση λόγω του ότι το κόμμα του κ. Αναστασιάδη είναι κεντροδεξιό, δεν θα βρει εκεί την εξήγηση, επειδή οι σκιές υπήρξαν και με τον κ. Α. Σαμαρά. Αναμένω πάντως και παρατηρώ.

Να σημειώσω όμως, την δικαίωσή μου στην υπόνοια που είχα περί μυστικής συμφωνίας Κύπρου-Τουρκίας -και την οποία διετύπωσα σε σημείωμα προ ημερών- συμφώνως προς την οποία απεσύρθησαν ταυτοχρόνως το τουρκικό Barbaros, αλλά και το ιταλικό γεωτρύπανο που έκανε έρευνες στο ίδιο σημείο, για λογαριασμό της Κύπρου.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας κ. Τανέρ Γιλντίζ με δηλώσεις του κάνει λόγο για «συμβιβασμό» Κύπρου-Τουρκίας. Ο κ. Γιλντίζ είπε ότι «η Τουρκία είναι εναντίον των μονομερών ερευνών στη Μεσόγειο, όπου δεν έχει ξεκαθαρίσει η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη».

Όταν ρωτήθηκε αν αποχώρησε το Barbaros από την κυπριακή ΑΟΖ μετά από συμφωνία με την κυπριακή πλευρά, ήταν κατηγορηματικός: «Ασφαλώς και είναι αλήθεια ότι σταμάτησαν αμοιβαία με συντονισμό οι έρευνες στην περιοχή».

Ο κ. Γιλντίζ δήλωσε βέβαιος και για την ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ λόγω του φυσικού αερίου. Γιατί όπως είπε «είναι βέβαιο ότι το ισραηλινό φυσικό αέριο θα μεταφέρεται σίγουρα μέσω του τουρκικού εδάφους». Και για να συμβεί αυτό πρέπει να περάσει από την Κύπρο.

Ο Μακεδών

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 04/08/2015 @ 2:39 ΜΜ

    οποιως λεει οτι δεν ειναι ελληνας ειναι τουρκος η αγγκοπουστρακι αει στα τσακιδια βλακα αναστασιαδη τουρκοσπορε

  2. Ανώνυμος 04/08/2015 @ 8:39 ΜΜ

    Γιατί δέν τά βρίσκουν οί προδότες τών Αθηνών μέ τούς προδότες τής Λευκωσίας? Αφού ίδια αφεντικά υπηρετούν.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*