11:58 - 14/02/2015

Σε ποιο χωριό της Ελλάδας δεν καπνίζει κανείς -Biντεo

Σε αυτό το χωριό το μόνο που καπνίζει είναι… οι καμινάδες των τζακιών. Είναι ίσως το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που το τσιγάρο είναι μια άγνωστη σχεδόν λέξη, καθώς κανείς από τους κατοίκους δεν καπνίζει.

Ο λόγος για το χωριό Σκοτεινό, που βρίσκεται σε απόσταση 22,5 χιλιομέτρων ανατολικά του Ηρακλείου, όπως γράφει το cretapost.

Στο Σκοτεινό, οι άνδρες που μαζεύονται καθημερινά στο καφενείο για κουβέντα και παιχνίδι δεν κρατούν τσιγάρο, μια συνήθεια που έκοψαν από την δεκαετία του ’70. Προτιμούν όπως λένε μια ρακή ή ένα ποτήρι κρασί, παρά ένα τσιγάρο.

«Σε αυτό το χωριό δεν καπνίζει κανείς από την δεκαετία του ’70. Εγώ έλειπα από το Σκοτεινό για αρκετά χρόνια κι όταν επέστρεψα αντίκρισα ένα χωριό στο οποίο δεν καπνίζει κανένας. Αυτό μεταδώσαμε και στα παιδιά μας με αποτέλεσμα ούτε η επόμενη γενιά να έχει αυτό το κακό συνήθειο», αναφέρει ο Ζαχαρίας Μουδατσάκης, κάτοικος του χωριού.

«Είμαι πολύ περίεργος να μάθω για ποιον λόγο οι άνθρωποι καπνίζουν. Είδαμε τα αποτελέσματα αρκετών καπνιστών», επισημαίνει στο cretapost ο Βασίλης Ζερβάκης και συνεχίζει: «Εδώ στο Σκοτεινό πριν από αρκετά χρόνια αποφάσισαν οι άνθρωποι, τυχαία όχι οργανωμένα, να σταματήσουν το κάπνισμα. Από τότε προτιμάμε να πιούμε μία ρακί ή ένα κρασί παρά να κάνουμε ένα τσιγάρο».

Μάλιστα, όπως τονίζουν, ο επισκέπτης που θα έρθει δε θα μπορεί να βρει τσιγάρα. «Δεν πουλάνε πουθενά. Θα πρέπει να κρατάει μαζί διαφορετικά θα μπει στο δικό μας το λούκι», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ζερβάκης.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΜΟΥ ΠΑΚΕΤΟ ΑΠΟΨΕ ΜΠΗΚΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΧ ΝΑΣΟΥΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΝΑΜΕΝΩ ——-ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ —-ΥΠΟΜΟΝΗ—- ΒΙΚΥ
 2. 0
  0
  Οκ. Σε λίγο καιρό ουτως ή άλλως δεν θα υπάρχουν ή τσιγάρα ή λεφτά.
  Οπότε θα το κότσουμε !!!
 3. 0
  0
  KALA AFTOS POUTO ANEVASE DEN KAPNIZI
 4. 0
  0
  OXI GOYSTARO NA KAPNIZO KATALABATEEEEEEEEEEEEE;;;;;;;;;;;;;
 5. 0
  0
  Και αμα ειναι και….Τα'υγετου….να βρασω τον μπαφο του Πηλιου !!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί