Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:15 - 26/11/2014

Ρωσία και Κίνα, ξεγράφοντας τις ΗΠΑ, χαράζουν νέο γεωπολιτικό χάρτη

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ενώ τα επικρατούντα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Δύσης επικεντρώνουν την προσοχή τους σχετικά με τη συμφωνία των εκπομπών που υπογράφονται από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον Κινέζο Πρόεδρο Xi κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στο Πεκίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Xi σιωπηλά υπέγραψαν νέες πολύ σημαντικές ενεργειακές συμφωνίες. Οι οποίες θα έχουν τεράστια γεωπολιτική σημασία ως προς την επίτευξη του εφιάλτη ότι οι στρατηγοί των Η.Π.Α., όπως ο Zbigniew Brzezinski προειδοποίησε σχετικά με την οπισθοχώρηση στο 1997, όταν η Αμερική φαινόταν ακατάβλητη ως μοναδική υπερδύναμη.

Η ώθηση, ειρωνικά, προς την παράταξη των στρατηγικών συμφωνιών Ρωσίας-Κίνας είναι πιο πολύ οι οικονομικές και χρηματοπιστωτικές κυρώσεις παρά μάλλον οι ανόητοι στρατηγοί στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, που σχεδίαζαν να «τιμωρήσουν» τον Πούτιν, από τις αρχές του περασμένου Μαϊου, τάχα με τον ισχυρισμό της εισβολής στην Κριμαία.

H Κίνα ως σημαντικός πελάτης φυσικού αερίου της Ρωσίας

Στις 9 Νοεμβρίου στις συνεδριάσεις της περιφέρειας της συνόδου κορυφής του Πεκίνου (APEC), ο Πούτιν και ο Xi, υπέγραψαν 10 συμφωνίες. Μακράν η πιο σημαντική είναι αυτή για το λεγόμενο αγωγό φυσικού αερίου της Δυτικής διαδρομής που θα συνδέει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Δυτική Σιβηρία με την βορειοδυτική Κίνα διαμέσου της περιοχής Αλτάι της Αυτόνομης Περιφέρειας Xinjiang. Συμφώνησαν επίσης διατάξεις για πιθανά δεύτερα και τρίτα τμήματα που θα προστεθούν αργότερα τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν χωρητικότητα 100 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων το χρόνο. Η Δυτική διαδρομή έχει τεθεί ως προτεραιότητα, ώστε να ολοκληρωθεί μέσα σε έξι χρόνια. Αρχικά, θα δώσει στην Κίνα άλλα 30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως για πάνω απο 30 χρόνια.

Η Δύση έρχεται επιπλέον με τη λεγόμενη ρωσική Ανατολική διαδρομή,να συμφωνήσει στην υπογραφή μεταξύ του Πούτιν και Xi τον Μάιο. Αυτή η συμφωνία, μια συνεννόηση για 400 δισεκατομμύρια δολάρια για πάνω από 30 χρόνια, θα αρχίσει την αποστολή φυσικού αερίου το 2018 για άλλα 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως από τη Ρωσία προς την Κίνα. Όταν οι αγωγοί της Ανατολικής και Δυτικής διαδρομής είναι λειτουργικοί, η Ρωσία θα προμηθεύσει το 40% της σημερινής κινεζικής ετήσιας κατανάλωσης φυσικού αερίου, αντικαθιστώντας την ΕΕ ως τη μεγαλύτερη αγορά για τις εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας. Σήμερα η Κίνα καταναλώνει 169 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Ο πρώτος αγωγός που βρίσκεται στη Ρωσία για την Ανατολική διαδρομή άρχισε ήδη τον Σεπτέμβριο. Όταν υπογράφηκε τον Μάιο, πολλές δυτικές πηγές σοκαρίστηκαν, καθώς οι διαπραγματεύσεις ήταν σε εξέλιξη για σχεδόν μια δεκαετία. Ονομαζόταν το «Άγιο Δισκοπότηρο» και «η συμφωνία του φυσικού αερίου του αιώνα». Με την υπογραφή σήμερα μόνο έξι μήνες αργότερα μιας δεύτερης σχεδόν εξίσου μεγάλης συμφωνίας φυσικού αερίου , η Ρωσία και η Κίνα έχουν μόλις συμφωνήσει στο «Άγιο Δισκοπότηρο ΙΙ.»

Κατά την ίδια συνεδρίαση του Πεκίνου οι δύο πρόεδροι και οι αντίστοιχες κρατικές εταιρείες πετρελαίου Rosneft και CNPC υπέγραψαν μια συμφωνία με την οποία η CNPC αγοράζει ένα ποσοστό 10% στην Rosneft, θυγατρική της Vankorneft, η οποία εκμεταλλεύεται το τεράστιο ρωσικό τομέα πετρελαίου της Vankor. Η Κίνα θα λάβει αξίας περίπου 7 δις δολαρίων ρωσικό πετρέλαιο από την Vankor στη συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητα από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας ανέφερε ότι μια ημέρα πριν από το άνοιγμα της συζήτησης στην Σύνοδο Κορυφής (APEC) του Πεκίνου, η κινεζική και ρωσική στρατιωτική ηγεσία έφτασε σε ευρείες συμφωνίες συνεργασίας, καθώς και ο Valery Gerasimov, επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου και ο Wang Guanzhong, Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA), κατέληξαν σε συμφωνίες για μια σειρά από σημαντικά έργα στρατιωτικής συνεργασίας κατά τη διάρκεια του 17ου γύρου της στρατηγικής διαβούλευσης. Το Xinhua ανέφερε «Πολλά σχέδια συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος γύρου διαβουλεύσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν «οι τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές συνθήκες ασφάλειας, περιφερειακά θέματα, καθώς και η σχέση μεταξύ των δύο στρατών», ανέφερε ο Xinhua. Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί ποιες ακριβώς θα μπορούσε να είναι αυτές οι «καταστάσεις» , ίσως η θρασύτατη παρέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ στην Ουκρανία να δώσουν την δικαιολογία για οικονομικού τύπου πολεμικές επιχειρήσεις και έναν πόλεμο διαμεσολάβησης κατά της Ρωσίας, και ίσως το αμερικανικό Εθνικό Κληροδότημα για την » Επανάσταση Ομπρέλα» της Δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ , με σκοπό να τραντάξει το Πεκίνο καθώς και τον «Ασιατικού Άξονα» στρατό του Ομπάμα με επίκεντρο την Κίνα; Τα νεο-συντηρητικά γεράκια της Ουάσιγκτον και οι υποστηρικτές τους στην CIA, το Υπουργείο Αμύνης και το NSC, καταφέρνουν να επιταχύνουν την πολύ ευρασιατική συμμαχία που προσπαθούν να καταστρέψουν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τη δική μου παιδική ηλικία μεγαλώνοντας στο Τέξας το 1950, ήταν ο αδιαμφισβήτητος βιομηχανικός ηγέτης στην παγκόσμια οικονομία. Οι Αμερικανοί ήταν δικαιολογημένα υπερήφανοι για τη βιομηχανική υπεροχή τους. Τραγικά, σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν να μεταμορφωθούν στην μεγαλύτερη εικονική οικονομία ανά τον κόσμο. Το κύριο στοιχείο που παράγεται σήμερα είναι το εικονικό χρήμα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για να δώσει στεροειδές χαρτί στις μέγα τράπεζες της Wall Street, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις εγκληματικές επιχειρήσεις τους με όλο και πιο άχρηστα χάρτινα δολάρια.

Η Βιομηχανική υπεροχή της Αμερικής είναι ως επί το πλείστον ένα απομεινάρι του παρελθόντος. Η Εργασία στο Εργοστάσιο έχει ανατεθεί σε…άτομα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Στο εσωτερικό της χώρας, η αμερικανική δημοκρατία, ή τουλάχιστον κάποια ίχνη της, έχουν δώσει τη θέση τους σε έναν κανόνα διοίκησης από εθισμένους στην εξουσία, χωρίς αγάπη, Αμερικανούς Ολιγαρχικούς. Τώρα, αυτοί οι χωρίς αγάπη ολιγαρχκοί βλέπουν τον κόσμο τους και τη δύναμή τους, να απειλούνται από την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ των μεγάλων εθνών της Ευρασίας, με ηγεσία της Κίνα και την Ρωσία και με το Ιράν να παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Η ειρωνεία είναι ότι οι πολύ ανόητες προσπάθειές τους να ξεκινήσουν παγκόσμια αταξία και νέο παγκόσμιο πόλεμο, προκειμένου να διατηρήσουν την πτωτική διατήρησή τους στην εξουσία, έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Θα είναι η κινητήρια δύναμη της Κίνας, της Ρωσίας, το σύνολο των χωρών BRIC και άλλων εθνών σε στενότερες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα για να οικοδομήσουν μια άμυνα εναντίον αυτής της προσπάθειας. Οι ολιγάρχες και η πολεμική μηχανή τους είναι ανόητοι ακριβώς επειδή φαίνεται αδύνατο να σκεφτούν ολοκληρωμένα, πως τα πάντα συνδέονται στο σύμπαν μας. Φαίνονται τυφλωμένοι από τον εθισμό τους.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*