19:15 - 13/07/2014

ΡΚΚ προς Τουρκία: «Σταματήστε να στηρίζετε το ISIL αλλιώς σταματάμε την εκεχειρία»

Η κουρδική οργάνωση- PKK, έχει προβεί σε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σχετικά με την υποστήριξη που παράσχει στις ομάδες των ισλαμιστών –Τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε- ISIL».

Στην ανακοίνωση του PKK αναφέρει ότι η Διαδικασία Επίλυσης, μπορεί να τερματισθεί ένα συνεχισθούν οι επιθέσεις του ISIL στους Κούρδους του Ιράκ.

«Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι αναπόφευκτο η επανάσταση στην περιοχή του Ροτζάβα (βορειοανατολική Συρία) θα εξαπλωθεί και προς το βορρά (Τουρκία) και δεν θα υπάρξει τρόπος να εμποδιστεί», υποστήριξε το PKK.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν γράφει: «Προειδοποιούμε το κυβερνών κόμμα –AKP, πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική των τριών πιθήκων (Δεν βλέπω κανένα κακό, δεν ακούω κανένα κακό, δεν μιλώ για κανένα κακό).

Η διαδικασία επίλυσης δεν συνάδει με την υποστήριξη προς το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε». Αυτό δεν μπορεί να το ανεχθεί ούτε η κουρδική κοινότητα, ούτε το κίνημά μας. Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει εάν θα υποστηρίζει το ISIL ή θα ενεργήσει σύμφωνα με τη διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος».

defencenet

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Πότε επιτέθηκε το αμερικάνικο ISIL στους Κούρδους του Ιράκ;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί