23:20 - 10/12/2014

Ρήξη στο Ισλαμικό Κράτος λόγω επίθεσης του ιρακινού στρατού στη Μοσούλη

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα για επικείμενη επίθεση του ιρακινού στρατού, για την ανάκτηση της Μοσούλης, έχουν προκαλέσει διεύρυνση του χάσματος μεταξύ διοικητών των τζιχαντιστών όπως ανέφεραν τοπικές πηγές την Τετάρτη.

«Οι ηγέτες του «ισλαμικού κράτους» έχουν πανικοβληθεί άσχημα από τις δημοσιεύσεις ορισμένων μέσων ενημέρωσης, που ανέφεραν ότι ο ιρακινός στρατός ετοιμάζει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεων των τρομοκρατών στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ», σύμφωνα με τοπική πηγή, που επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο FNA.
Η πηγή ανέφερε ότι το ΙΚ έχει εκτελέσει πολλά ανώτερα στελέχη «για να σταματήσει την εμβάθυνση των διαφορών ανάμεσα στις τάξεις της οργάνωσης από τη ‘φαγωμάρα’ που βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Το ‘ισλαμικό κράτος’ εκτέλεσε τον πρώην κυβερνήτη της Μοσούλης, Μοάμαρ Τούχλεχ, με την κατηγορία της δημιουργίας ρήγματος μεταξύ των μελών της οργάνωσης, μέσω προκλητικών κινήσεων που στόχευαν στη δημιουργία συγκρούσεων μεταξύ των τοπικών και των ξένων τρομοκρατών», ανέφερε η πηγή.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι δικαστήριο του ισλαμικού κράτους έχει εκδώσει αποφάσεις για την εκτέλεση άλλων εννέα μελών της οργάνωσης με την κατηγορία της προσπάθειας να διαφύγουν από τον επικείμενο πόλεμο.

Ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Μοσούλης, (ο οποίος βρίσκεται εκτός της κατεχόμενης περιοχής), δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ιρακινή κυβέρνηση προσανατολίζεται στην εκπαίδευση 20 χιλιάδων στρατιωτών για την ανάκτηση της επαρχίας της Μοσούλης από το ισλαμικό κράτος. echedoros-a

Olympia

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 0
    0
    Το μόνο που θα μπορούσε να τρενάρει τον βέβαιο διαμελισμό του Ιράκ είναι η φαγωμάρα μεταξύ των εγκληματιών μισθοφόρων του τζιχαντισμού και μια ενδεχόμενη απρόβλεπτη κίνηση από το Ιράν. Το καθεστώς του Ιράκ είναι το ίδιο ένα ανδρείκελο και υπηρετεί τα ίδια αφεντικά με τους μισθοφόρους. Δυστυχώς για την μαρτυρική αυτή χώρα, οι νεοταξίτες έχουν πιάσει προς το παρόν όλες τις πόρτες.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί