06:00 - 20/03/2014

Πώς αντέδρασε επιστήμονας μετά την επιβεβαίωση της θεωρίας του Big Bang! Βίντεο

Τα νέα είναι συγκλονιστικά για την επιστήμη, την ανθρωπότητα ολόκληρη αλλά και τον Andrei Dmitriyevich Linde ειδικά. Κι αυτό γιατί επιστήμονες του Χάρβαρντ ανακοίνωσαν μόλις ότι κατάφεραν να συλλάβουν το πρώτο σήμα από τη «Μεγάλη Έκρηξη» που γέννησε τον γνωστό και άγνωστο κόσμο, κάτι που επιβεβαιώνει πέραν αμφιβολίας πια την επιστημονική υπόθεση για τη γέννηση του Διαστήματος.

Το «βαρύ πυροβολικό» της απόδειξης ότι το Σύμπαν ξεκίνησε με το λεγόμενο Big Bang μπορεί μεν να μοιάζει με έκρηξη από arcade videogame της δεκαετίας του ’80, είναι όμως η πρώτη άμεση επιβεβαίωση του γεγονότος που τα ξεκίνησε όλα.

Το χαρακτηριστικό που έμενε να αποδειχθεί για την ορθότητα της υπόθεσης του Big Bang ήταν τα βαρυτικά κύματα, διακυμάνσεις δηλαδή στην ακτινοβολία υποβάθρου του Σύμπαντος που δημιουργήθηκαν -σύμφωνα με την ερευνητική υπόθεση- κατά την περίοδο που ακολούθησε το Big Bang, τη λεγόμενη «εποχή του πληθωρισμού» που επεκτάθηκε.

Ο θεωρητικός φυσικός λοιπόν Andrei Dmitriyevich Linde ήταν ένας από τους βασικούς εισηγητές της «κοσμικής πληθωριστικής θεωρίας» που φαίνεται πια να επιβεβαιώνεται! Μια πολυετής ερευνητική εργασία οδεύει δηλαδή προς την πλήρη απόδειξή της και ο κύριος καθηγητής δεν θα μπορούσε παρά να είναι πανευτυχής.

Δείτε τα συναισθήματά του καθώς ο ερευνητής Chao-Lin Kuo του χτυπά την πόρτα για να του ανακοινώσει την επιβεβαίωση μιας ολόκληρης ζωής θεωρητικής έρευνας! Ο Kuo και οι συνάδελφοί του στο Χάρβαρντ ήταν μάλιστα η ομάδα που κατάφερε να συλλάβει τα βαρυτικά κύματα, τις πρώτες δονήσεις του Big Bang δηλαδή που υπέθετε η θεωρία του Linde!

Όσο για τα βαρυτικά κύματα, θεωρητικοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τον Αϊνστάιν το 1916 στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, δεν είχαν ωστόσο ποτέ αποδειχθεί πειραματικά μέχρι σήμερα.

Αν η καταγραφή των βαρυτικών κυμάτων αποδειχθεί και αντέξει στις προσπάθειες κατάρριψής της από την επιστημονική κοινότητα, τότε θα μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της Ιστορίας!

Και βέβαια κάποιος θα κερδίσει Νόμπελ για την ανακάλυψη! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται κύκλοι της κοινότητας των φυσικών επιστημόνων για τη θεαματική ανακοίνωση της ομάδας του Χάρβαρντ ότι βρήκαν την πολυπόθητη απόδειξη της κοσμικής ακτινοβολίας που ακολούθησε το Big Bang.

Κι ενώ στα μάτια του αμύητου (όλων μας δηλαδή) τα βαρυτικά κύματα δεν φαίνονται τόσο σπουδαία, για τον κόσμο των αστρονόμων και των θεωρητικών φυσικών αποτελεί κολοσσιαία ανακάλυψη για τη γνώση μας περί της καταγωγής του Σύμπαντος.

Και για να το βάλουμε στην προοπτική του, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η εν λόγω ανακάλυψη είναι εξίσου σημαντική με το μποζόνιο του Χιγκς του 2012.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (13)

 1. 0
  0
  Μαύρο σκοτάδι η φως στην αρχή ,το θέμα είναι ποιος :άνοιξε τον διακόπτη :
 2. 0
  0
  Τονδε κοσμον τον αυτον απαντων μητε τις θεων μητε τις ανθρωπων εποιησεν αλλ ην αει και εστιν και εσται ΠΥΡ ΑΕΙΖΩΟΝ απτομενον μετρα και σβενυμμενον μετρα……(Ηρακλειτος)
 3. 0
  0
  το μποζόνιο δεν βρέθηκε……βρέθηκε ένα σωματίδιο….για να τα λέμε όλα.
 4. 0
  0
  Σιγα μην "πιασουν" βαρυτικα "κυματα" δλδ βαρυτικη δοινηση !
  Υποθετω οτι "πιασαν" την "αντανακλαση" της "συχνοτητας" τους.
 5. 0
  0
  Για να ξερεις πως έγινε το σύμπαν πρέπει να έχεις το γνώθη σε αυτόν.Το οποίο δέν το έχει κανείς.Οι θεωρίες είναι γι αυτούς που δεν τολμούν την δύσκολη και επίπονη πρακτική εφαρμογή.Για όλα φταίει το μο…..
 6. 0
  0
  Μπιγκ μπάγκ πάντως δέν έγινε….οπότε κοιμήσου σταθερά
 7. 0
  0
  Bozone
  The substance surrounding stupid people that stops bright ideas from penetrating. The bozone layer, unfortunately, shows little sign of breaking down in the near future.

  ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ, ΕΤΣΙ;;……
 8. Ανυπαρκτος 2Ε 20 Μαρτίου 2014 @ 09:51
  0
  0
  ειναι απλως μια θεωρια και δεν μπορουν να επιβεβαιωσουν τίποτα… πριν τι; η "υλη" πως βρεθηκε συγκεντωμενη σε ενα σημειο; αν την εβαλε καποιος-οι; και ξαφνικα εσχασε και ολα δημιουργηθηκαν σε αυτο το συμπαν; ε νταξει με τους δικους τους "επιστήμονες" οτι θελουν παρουσιαζουν οπως το θελουν…
 9. 0
  0
  Αστεία πράγματα. Πριν περίπου μισό αιώνα, τέτοια έλεγε καί το φασιστόμουτρο, ο Πενσίας. Ούτε ισχύουν, ούτε είναι "η πρώτη φορά".
 10. 0
  0
  Της αρλουμποθεωριας το αναγνωσμα…..προσχωμεν…………
 11. 0
  0
  Μέσα σε τι έγινε η "μεγάλη έκρηξη" και μέσα σε τι "επεκτείνετε" το σύμπαν ( συν+παν) , ..??

  Αφού το κενό είναι μέρος του σύμπαντος κόσμου , μέσα σε τι λοιπόν δημιουργήθηκε και επεκτείνετε το σύμπαν ..??
 12. 0
  0
  κιοφτέδες έχει…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί