18:02 - 28/07/2014

Πώς αναγνωρίζετε τους ψυχοπαθείς; Τα 20 χαρακτηριστικά τους

Είναι ο ψυχοπαθής τρελός;

Ναι, θα έλεγε ένα φυσιολογικό άτομο, αλλά ο ψυχοπαθής σκέφτεται πολύ διαφορετικά. Ένας ψυχοπαθής βρίσκει τον εαυτό του υπέρ άνω όλων!

1) Καλή ομιλία και επιφανειακή γοητεία

Το πρωτότυπο του ψυχοπαθή είναι οτι είναι πολύ καλός ομιλητής, γεγονός που καθιστά εύκολη την επαφή. Με την φυσική, χαλαρή γοητεία του, είναι ένας διασκεδαστικός συνομιλητής. Του αρέσουν να λέει απίθανες ιστορίες. Αλλά για τα άτομα με ψυχολογική διορατικότητα, γνωρίζουν εύκολα τη γλοιώδη συμπεριφορά τους.

2) Η υπερβολική αυτοεκτίμηση

Ο ψυχοπαθής είναι καυχησιάρης, έχει μια πολύ θετική αξιολόγηση των ταλέντων και των ικανοτήτων του. Νομίζει ότι είναι πολύ σημαντικός και πάντα θέλει να είναι στο κέντρο της προσοχής των άλλων. Ο ίδιος καυχιέται για μεγάλα επιτεύγματα του – που συνήθως δεν είναι πραγματικά. Άλλα άτομα με τις πραγματικές επιδόσεις, όπου ο ψυχοπαθής τρομερά ζηλεύει, πρέπει να καταστρέφονται.

3) Ψάχνει για κίνητρα και είναι επιρρεπείς στην πλήξη

Ο ψυχοπαθής βαριέται εύκολα και ως εκ τούτου πάντα ψάχνει για κίνητρα.
Ζει γρήγορα έχει επικίνδυνη συμπεριφορά και πειραματίζεται με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Εργασία, το σχολείο, και (μακροχρόνιες) σχέσεις είναι όλα βαρετά.


4) Παθολογικά ψέματα

Το ψέμα είναι βασικό μέρος της ύπαρξης του. Λέει ψέματα συνεχώς και ξεδιάντροπα για σχεδόν τα πάντα. Παγιδεύεται μες το ψέμα; Δεν υπάρχει πρόβλημα, ένας ψυχοπαθής έχει την δικαιολογία έτοιμη. Υπόσχεται την «τιμή» του, αλλά σχεδόν ποτέ δεν αξίζει τίποτα.

5) Κύριος στη χειραγώγηση

Χειρίζεται και εξαπατά τους άλλους μόνιμα, δεν τον ενοχλεί τι σημαίνει η πράξη του για τους άλλους. Ασυνείδητος όπως είναι κάνει τα πάντα για τα χρήματα. Το θεωρεί ανόητο να μην εκμεταλευτεί και να χρησιμοποιήσει τους άλλους. Οι αδυναμίες των άλλων είναι οι ευκαιρίες του.

6) Έλλειψη τύψεων ή ενοχών

Ένας ψυχοπαθής δεν έχει καμία ενοχή ή τύψεις για ό, τι κάνει. Αισθάνεται απόλυτα άνετα με τις πράξεις του. Ο ίδιος αρνείται ότι είναι ένοχος, βλέπει ελαφρυντικές περιστάσεις, και δείνει την υπαιτιότητα στο θύμα, λέει ότι το θύμα πήρε το μάθημα που του άξιζε.

7) Είναι ρηχοί συναισθηματικά

δεν είναι σε θέση να αισθανθεί το βάθος των συναισθηματικών εμπειριών σαν τους άλλους ανθρώπους, τα συναισθήματα ενός ψυχοπαθή είναι δραματικά και εξωπραγματικά.

8) Αναίσθητος και έλλειψη ευαισθησίας

Η προσωπικότητα του ψυχοπαθή είναι κρύα. Είναι αδιάφορος για την ευημερία των άλλων. Εχει εγωιστική και περιφρονητική προσωπικότητα, οι ανθρώποι που είναι λιγότερο τυχεροί από αυτόν τους βλέπει σαν άχρηστους. Θεωρεί τον εαυτό του πιο σημαντικό. Οι άλλοι άνθρωποι υπάρχουν για να κάνει κατάχρηση, εξακολουθεί να τους θεωρεί πολύ ανόητους που στα δικά του μάτια δεν το καταλάβουν καν.

9) Παρασιτικός τρόπος ζωής

Επωφελείται οικονομικά από την οικογένεια και τους φίλους του. Προσποιείται ότι είναι ένα θύμα που έχει αδικηθεί. Ετσι κερδίζει τη συμπάθεια και την (οικονομική) βοήθεια των άλλων.

10) Έλλειψη αυτοελέγχου

Αισθάνεται οτι άλλοι του επιτέθηκαν και αντιδρά άμεσα με λεκτική βία, απειλές ή βία. Αν χρησιμοποιηθεί αλκοόλ ή ναρκωτικά έχει ακόμα λιγότερο αυτοέλεγχο.

11) Τυχαία σεξουαλική συμπεριφορά

Διατηρεί επιφανιακές συναισθηματικές σεξουαλικές σχέσεις. Έχει μια ανεξέλεγκτη προθυμία να συμμετάσχει σε διάφορες σεξουαλικές δραστηριότητες και δεν είναι επιλεκτικός στην επιλογή των σεξουαλικών συντρόφων του.

12) Συμπεριφορά στην πρώιμη παιδική ηλικία

Ήδη στην ηλικία των δώδεκα ετών ή νεότερος, ο ψυχοπαθής έχει χειρότερη συμπεριφορά από τους συμμαθητές του. Λέει ψέμα, ειναι πρώτος στην απάτη, στην χειραγώγηση, στις κοπάνες, κλέβει, εκφοβίζει, κακομεταχείριζεται τα ζώα, του αρέσει ο εμπρησμός.

13) Παραβατικότητα σαν ανήλικος

Ο ψυχοπαθής συνήθως γύρω στο 18ο έτος του κατηγορείται ή έχει καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα.

14) Δεν έχει ρεαλιστικούς μακροπρόθεσμους στόχους

ζει από μέρα σε μέρα, και δεν έχει κανένα ρεαλιστικό στόχο. Είναι μακροχρόνια ανέργος αλλά ο ίδιος δεν ανησυχεί καθόλου. Επίσης δεν μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος.

15) Παρορμητικός

Ο ψυχοπαθής είναι απρόβλεπτος. Παίρνει αποφάσεις αυθόρμητα, χωρίς να ζυγίσει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις στο παρελθόν. Οι συνέπειες των πραξεων του δεν τον ενδιαφέρουν.

16) Η ανεύθυνη συμπεριφορά προς τους άλλους

Δεσμεύσεις και υποσχέσεις δεν πληρούνται. Ο ψυχοπαθής δεν έχει την αίσθηση του καθήκοντος και την αφοσίωση προς τους συνεργάτες, συναδέλφους, υπαλλήλους, τους φίλους, την οικογένεια και την κοινωνία.

17) Ανευθύνος για τη συμπεριφορά του

δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί να αναλάβει την ευθύνη για τις συνέπειες των πράξεών του. Ο έξω κόσμος φταίει, πάντα κάποιος άλλος φτάει.

18) Γάμοι μικρής διάρκειας

Ένας γάμος δεν κρατάει πολύ. Οι ψυχοπαθείς έχουν κάνει συχνά τρεις γάμους μέχρι τα τριάντα τους.

19) Είναι γεγονός ότι οι ψυχοπαθείς δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους, είναι γενικά ευερέθιστοι και μπορεί να έχουν βίαια ξεσπάσματα όταν κάποιος τους ενοχλήσει.

20) Είναι γνώστης του ποινικού κώδικα και κατέχει την ποινική ευελιξία

Ενας ψυχοπαθής είναι «εγκληματικά ευελικτος» και κάνει διαφόρων ειδών εγκλημάτων. Όσο πιο έξυπνος είναι ο ψυχοπαθής, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ότι δεν θα τιμωρηθεί για μια λίστα αδικημάτων χωρίς ποτέ να λογοδοτήσει για απάτες, φόνους και άλλα εγκλήματα.

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (15)

 1. 0
  0
  το 90% που μπαίνουν εδώ μέσα δηλαδή
 2. 0
  0
  εμενα το μονο μου χαρακτηριστικο ειναι οτι μπαινω εδω…
 3. 0
  0
  ΕΙΣΤΕ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΖΡΑΗΛ…"ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ" ΣΤΟ ΣΙΤΕ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΠΟΤΑ…ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
 4. 0
  0
  Μια φωτο του Σαμαρα…και εισαι μεσα!!!
 5. 0
  0
  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΧΩΡΙΣ [ ΑΛΗΘΙΝΟ ] ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗ…

  ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ…

  Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ…

  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ…

  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΗΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ…

  ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΠΛΑΝΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΡΕΛΑ ΛΑΟΣ ΣΕ ΠΛΑΝΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ…

  [ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΟΚΤΟΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ]

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 6. 0
  0
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΝΑΝ ΜΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ,ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ
  ΤΟΝ MR.TIK TON ΚΛΑΣΙΔΙΑΡ.
 7. 0
  0
  Πως αναγνωριζετε τους ψυχοπαθεις;;

  α!! το βρηκα αμεσως αυτο ειναι φοβερα ευκολο!!!
  βαλε κανα ποιο δυσκολο!!

  εγω γνωριζω εδω και 4 χρονια καμποσα εκατομμυρια ηλιθιους ψυχοπαθεις μαζοχιστες ελληνες .και
  εγω μεσα που την βρισκουν να τους πηδανε 300 καθαρματα χωρις, ελεος ..
  και καθονται στους καναπεδες αποχαυνομενοι και χαμογελαστοι,και την βρισκουν να τους
  δουλευουν ψιλο γαζι καποια πουλημενα παλιοτομαρα δημοσιογραφοι της πουτ^@ς!!! και ροχαλιζουν καταχαρουμενοι για την καταντια τους !!!!!!

  Αυτο ειναι αξιο ιατρικης ερευνας !!
 8. 0
  0
  …DHLADH OLA TA EVRAIKA SIONISTIKA APOSKATA…AYTOYS AFORA,AFOY MAS EXEIS EPANALAMVANOMENA THN FOTOGRAFIA TOY ANTIPROSOPOY TON!
  • 0
   0
   Ο αντιπρόσωπός τους είναι ο πιο επίκαιρος αυτό δεν σημαίνει οτι είναι ο μοναδικός ψυχάκιας, η κάθε χώρα έχει και τον/τους ψυχάκια/ες της, όπως και το κάθε χωριό θα έχει τον τρελό του… (ο_ο)
 9. 0
  0
  Παντρευτηκε ψυχολογο ο Νετανιαχου για δωρεαν κουραρισμα.
  Εχει ακουστει παντως οτι ειχε αποπειραθει να δειρει τον ψυχολογο που του συστησε η Σαρα, γιατι αυτη βαριοταν να ακουει τα ψυχολογικα του.
  Αυτο δεν ειναι ειδηση βεβαια.
  Ειδηση ειναι που ο ψυχολογος θλιμενος που γλυτωσε το ξυλο απ τον κο Νετανιαχου ηυτοκτονησε.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί