16:48 - 21/07/2014

Πύρινα μέτωπα στο Μαίναλο και στο Μαλανδρένι

Πύρινα μέτωπα στο Μαίναλο και στο Μαλανδρένι
Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή. Η πρώτη εκδηλώθηκε στο Μαλανδρένι του Άργους από τις 16:30 το απόγευμα και η δεύτερη καίει στο όρος Μαίναλο και συγκεκριμένα στη θέση Ραπούνι, στο Χρυσοβίτσι από λίγο μετά τις 15:00.

Η πυρκαγιά στο Μαλανδρένι του δήμου Άργους εκδηλώθηκε αρχικά σε έκταση περίπου δέκα στρεμμάτων με πορτοκαλιές και εξαπλώθηκε σε δασική έκταση με πουρνάρια, σε δύο παρακείμενα ρέματα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής με έξι οχήματα και 14 πυροσβέστες επιχειρούν, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στο όρος Μαίναλο καίει στη θέση Ραπούνι, στο Χρυσοβίτσι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα, 23 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με 22 άτομα, που συντονίζει ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κώστας Γιόβας, ενώ ρίψεις νερού κάνουν πέντε αεροσκάφη PZL, τρία από το αεροδρόμιο Καλαμάτας και δύο από το αεροδρόμιο Τρίπολης.

Η φωτιά αν και καίει ελατοδάσος, δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, δεδομένου ότι βρίσκεται σε ήδη καμένες εκτάσεις από τη μεγάλη φωτιά του 2000.

newsbomb.gr

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί