16:49 - 11/07/2014

Πότε το Σύμπαν “Δεν Συνωμοτεί”

Πότε το Σύμπαν “Δεν Συνωμοτεί”

Πότε το Σύμπαν «Δεν Συνωμοτεί» για την υλοποίηση των θέλω σου;


Κάπου διάβασες, κάπου άκουσες το βλακώδες «Το σύμπαν συνωμοτεί πάντα στην υλοποίηση των επιθυμιών σου» και το κατάπιες αμάσητο γιατί είναι βολικό, αδρανές και τεμπέλικο. Κάθεσαι λοιπόν και περιμένεις την συνομωσία του σύμπαντος, μέσα σε ένα πέλαγος αμάθειας, ανηθικότητας και ηλιθιότητας.

Όχι δεν συνωμοτεί το σύμπαν, όταν ο παραλογισμός και η ανηθικότητα είναι ίδιον της ταυτότητας σου.

Όχι δεν συνωμοτεί όταν η εγωπάθεια σου θεωρείς ότι είναι κάτι σαν «θείο δώρο» για την ανθρωπότητα, ενώ ούτε καν αγγίζεις το τίποτα.

Όχι δεν συνωμοτεί ειδικά όταν εστιάζεις σε αυτά που δεν έχεις – και ούτε προφανώς χρειάζεσαι- αντί σε αυτά που ήδη έχεις. Στην πραγματικότητα δεν ξέρεις καν τι έχεις.

Όχι όταν δυσανασχετείς και ανησυχείς για φαντασιώσεις, αντί να νιώθεις ευγνωμοσύνη. Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζεις καν τι είναι ευγνωμοσύνη.

Όχι όταν οι πεποιθήσεις σου λένε ότι κάτι πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ η λογική και η καρδιά γνωρίζουν ότι κάτι μπορεί να γίνει και με άλλους, τρόπους που δεν μπορείς να φανταστείς.

Όχι όταν έχεις πίστη, αντί να έχεις γνώση.

Όχι όταν αμφιβάλλεις για την πραγματοποίηση, αντί να έχεις γνωρίζεις τι να κάνεις για να γίνει.

Όχι όταν δεν γνωρίζεις την δύναμη των λέξεων και χρησιμοποιείς λέξεις που σαμποτάρουν την πραγματοποίηση της επιθυμίας σου.

Όχι όταν αισθάνεσαι μνησικακία, ζήλια, φόβο και όλα αυτά τα ταπεινά συναισθήματα που δείχνουν και τον τρόπο και την ποιότητα των σκέψεων σου.

Όχι όταν κατηγορείς άλλους ή τις συνθήκες και περιστάσεις για την δική σου πραγματικότητα, αντί να αναλαμβάνεις την Ευθύνη της ζωής σου.

Όχι όταν νιώθεις πως δεν το αξίζεις, αντί να γνωρίζεις ότι η αξία, είναι σχετική και ανεξάρτητη από τα συμβάντα στη ζωή σου και το τι σου λένε οι άλλοι. Η αξία είναι μια λέξη χωρίς καμία αξία, όπως και οι γνώμες των άλλων.

Όχι όταν έχεις πεποιθήσεις που δεν σε εξυπηρετούν και δεν τις έχεις εξαφανίσει ακόμα.

Όχι όταν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους χωρίς κανένα όφελος από αυτούς και δεν είσαι όφελος εσύ για κανέναν.

Όχι όταν δεν κάνεις καμία εκροή- εισροή προσφοράς. Δεν υπάρχεις για το σύμπαν όταν δεν αλληλεπιδράς μαζί του, δεν σε αναγνωρίζει, δηλ. κατάλαβες αστέρι μου;

Όχι και σε καμία περίπτωση, όταν δεν γελάς, μέσα από τον νου σου. Όταν η καρδιά δεν γελά και όταν ο νους δεν γελά, το σύμπαν που περίμενες να συνωμοτήσει για την πάρτη σου, σε θεωρεί νεκρό.

Όχι όταν έχεις ιδέες για την πραγματοποίηση της επιθυμίας σου και δεν μπαίνεις στο κόπο να κάνεις τις ανάλογες ενέργειες, να ξεβολευτείς και να δράσεις προς νέες κατευθύνσεις και να περπατήσεις σε νέα μονοπάτια.

Όχι όταν έχεις την τάση να κλαίγεσαι επειδή παπαγαλίζεις τα memeπου σου λένε, ότι υπάρχει κρίση, δεν έχεις αρκετά χρήματα, δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές, δεν θα βρεις σύντροφο, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος κλπ. Όταν δηλ. δεν κατανοείς ότι η πραγματικότητα σου είναι καθρέφτης του προγράμματος που τρέχει στο νου σου και τον εκφράζεις με τις λέξεις σου και τα συναισθήματα σου.

Αυτή είναι μια γενική ιδέα του γιατί «το σύμπαν δεν συνωμοτεί για την πάρτη σου, όσο πολύ κι αν θέλεις κάτι» ειδικά όταν δεν ξέρεις τι θέλεις. Ανασκουμπώσου, όρισε σκοπό, θέσε στόχους, μελέτησε τα κατάλληλα βιβλία, συναναστρέψου με τους κατάλληλους ανθρώπους, με χαρά, ευγνωμοσύνη, ανέλαβε επιτέλους την Ευθύνη της ζωής σου και τότε, όταν δεν θα έχεις ανάγκη το σύμπαν και τις συνομωσίες του, θα ανακαλύψεις … φτάσε εκεί και θα δεις. Μέχρι τότε να γνωρίζεις …

«Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε.

Όλα όσα βλέπουμε, ξεπροβάλλουν μαζί με τις σκέψεις μας.

Όλα όσα καταλαβαίνουμε, είναι οι σκέψεις μας.

Είμαστε οι σκέψεις μας.

Με τις σκέψεις μας δημιουργούμε τον κόσμο.»

George Berkeley

Πιο απλό δεν γίνεται !

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (11)

 1. 0
  0
  Εσύ τα κάνεις όλα αυτα μαζι? Βρηκαμε τον τελειο ανθρωπα!
 2. 0
  0
  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΣΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ, ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ……. ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑΠΕΙΝΟΙ, ΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΙ Η ΖΗΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ…… ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΑΡΙΑ
 3. 0
  0
  τον πουτσο κλαιγανε μια νυχτα με φεγγαρι
 4. 0
  0
  Mη βροντοχτυπάς τις χάντρες η δουλειά κανε΄τους αντρες.
  Η σκοπιμότητά σου ευδιακριτη και δέν καταρίπτουμε για να φανούμε η να το πούμε με άλλο τρόπο μπάς και ριξουμε κανα μουνάλι τζορτζ.
  Ενα ερώτημα που ακόμη δέν έχει απαντηθεί …τι θα συνέβαινε η τι θα σκεπτόματε αν δέν υπήρχαν ερεθίσματα.Οτι λέμε συμβαίνει και υπάρχει έξω το τι θα πούμε εξαρτάτε την ψυχολογική κατάσταση που βρισκόμαστε…τΑ έκανες θάλασσα απο το πρώτο δευτερόλεπτομ.Αλλα καλη η προσπάθεια
 5. 0
  0
  Καμια φορά ορισμένα άρθρα ,έστω και σπάνια , ρίχνουν τον πήχη χαμηλά …το σύμπαν έχει ηδη συνομωτησει για το καλυτερο δυνατό ._
  "Κρούστε την θύρα κι αυτή θα ανοιχτεί "
  Δεν ακουσες ..ποτε …συν Αθηνά και χείρα κίνει .
  Αν δεν κατανοεί κανεις τις "θαυμαστές" εξισώσεις της Θείας προοικονομίας …που λειτουργουν σαν ασφάλειες για την προστασία και την πορεία της εξέλιξης μας μέσα στο χαος ..καλυτερα να μην λέει ..τίποτα .
  Υ.Γ ¹ οδηγίες και παραδείγματα προς ναυτιλλομένους …παροιμίες και λαϊκές ρήσεις.. Όχι George και @@ μεντολες .
  Ουδέν κακόν αμιγές καλού
  Ο καλός σκοπός αγιάζει τα μέσα
  Ο καλός τροπος βγάζει το φίδι απ την τρύπα …κι αλλά πολλά …τώρα ξέρεις ._
  Υ.Γ ² α …και που είσαι …η πίστη ..είναι …επίγνωση ._
 6. 0
  0
  Maria Vaia 9.20

  …εισαι λιγακι "ηλιθια"… η μηπως πολυυυυ εγωιστρια ;

  εχεις κανει καθολου την αυτοκριτικη σου αραγες;;;
  σε παρακολουθω να κανεις :
  …τον διαιτητη!!…τον μεσολαβητη!!..τον ξερολα!!…τον κριτη!!…τον υπερασπιστη!!…τον υπερανω!!…

  πηρες μια ωραια απαντηση απο τον/την 12.42…
  φαινεται οτι ηρθε η ωρα να δεχθεις και εσυ την κριτικη μας !

  προς το παρων δεν συνεχιζω ειμαι ετοιμος ομως σε επομενη κακκια σου να σε βοηθησω να ψυχοισσοροπησεις.
  • 0
   0
   το ηλιθια τι το εβαλες σε εισαγωγικα για να της ερθει πιο μαλακα?
   "εχεις κανει καθολου την αυτοκριτικη σου αραγες;;;
   σε παρακολουθω να κανεις :
   …τον διαιτητη!!…τον μεσολαβητη!!..τον ξερολα!!…τον κριτη!!…τον υπερασπιστη!!…τον υπερανω!!…"
   καλα οποιος το διαβασε αυτο εχει ξεραθει στα γελια!!!!!!!!μηπως λεω μηπως κανεις και εσυ το ιδιο????οεο????????

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί