09:01 - 08/02/2015

Πως μια νοημοσύνη είναι ικανή να γνωρίζει επαρκώς το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον;

Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Αν υποθέσουμε ότι μια νοημοσύνη είναι ικανή να έχει επίγνωση όλων των δυνάμεων που κινητοποιούν την φύση, όπως επίσης και την κατάσταση των όντων που την συνθέτουν…

Τότε μια τέτοια νοημοσύνη είναι σε θέση αναλύοντας τα στοιχεία να δημιουργήσει έναν μαθηματικό τύπο που να περιλαμβάνει τις κινήσεις των συμπαντικών σωμάτων του μεγάκοσμου, αλλά ακόμη και τις κινήσεις των μικρο-σωματιδίων του μικρόκοσμου.

Με έναν τέτοιο μαθηματικό τύπο δεν θα ήταν αβέβαιο για την νοημοσύνη αυτή, τόσο το παρελθόν, όσο και το μέλλον.

Με άλλα λόγια, αν κάποιος είχε την δυνατότητα κατανόησης όλων των φυσικών νόμων και δυνάμεων, ώστε να γνωρίζει τις ακριβής θέσεις κάθε μικρο-σωματιδίου σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τότε θα μπορούσε να γνωρίζει τι έχει συμβεί στο παρελθόν, τι συμβαίνει στο παρόν και τι θα συμβεί στο μέλλον.

Θεωρητικά, λοιπόν, περιγράφουμε μια νοημοσύνη που είναι ικανή να γνωρίζει όσα έγιναν στο παρελθόν, όσα συμβαίνουν στο παρόν και όσα θα συμβούν στο μέλλον.

Μια τέτοια νοημοσύνη είναι ουσιαστικά άξια να κατασκευάσει πολλαπλά matrix και να τα ελέγχει σ’ ένα χωροχρονικό γίγνεσθαι.

Βέβαια εμείς με τις ατελής γνώσεις δεν μπορούμε να προβλέψουμε επαρκώς τα μελλούμενα, διότι τα υποατομικά σωματίδια έχουν πολλαπλές θέσεις και καταστάσεις σε μια δεδομένη στιγμή. Για το λόγο αυτό όσον αφορά την πρόβλεψη χρησιμοποιούμαι το νόμο των πιθανοτήτων….

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  Εσυ καλα τα λες αλλα απαντησε μου σε παρακαλω με βαση τα λεγομενα αυτα.

  Εισαι εσυ ενα τετοιο ατομο με μια τοσο δυνατη ΝΟΗΣΗ των πραγματων. Και μεσα σε ολα αυτα αντιλαμβανεσαι σαν ΕΛΛΗΝΑΣ που εισαι οτι:
  Εβραιοι εχουν δημιουργηση ενα τετοιο συστημα οπου εσυ και οι ομοιοι σου εισαι απειλη για αυτους και αυτο που χτησαν. και αφου σκεφτεσαι με την μεθοδο των πιθανοτητων και οχι με την παραλογη λογικη . για πες μου ρε μεγαλε τι θα πουν ολοι αυτοι που δοιηκουν ολα τα μεσα ελεγχου νοημοσυνης του κοινου ανθρωπου ακομα και τον ελληνων πως εισαι ;

  Μιπως λεω εγω τωρα μιπως θα σε πουν αντιχριστο;

  Σηκωσε και κανενα δικο μου σχολιο γιατι βαρεθηκα Τον ελενχο σας σε οτι αφορα τα σχολια .
 2. 0
  0
  kai poios tha to ithele ayto ?!?!yparxei algorithmikos typos ..
 3. 0
  0
  Μια τέτοιας έκτασης νοημοσύνη θα θεωρούσε περιττό να γνωρίζει ήδη όλο το χρόνο διότι θα θεωρούσε το πρόβλημα της επιλογής και της διακλάδωσης απείρως πιο ενδιαφέρον ώστε να το ελέγξει. Οι μεγάλες νοημοσύνες είναι σκακιστές αλλά ενίοτε μπορεί να το γυρίσουν κ μπαρμπουτιέρηδες γιατί η συνεχής σκέψη είναι "μακρά οδός απανδόχευτος". (Ουαί στα ποντικάκια!)

  http://www.biblionet.gr/book/170888/Giacopini,_Vittorio/%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%82_%CF%83%CE%B5_%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7

  Φίλιος Όφις
 4. 0
  0
  "Μια τέτοια νοημοσύνη είναι ουσιαστικά άξια να κατασκευάσει πολλαπλά matrix και να τα ελέγχει σ' ένα χωροχρονικό γίγνεσθαι."

  Αυτο θα το εκανε (ισως να το κανει ηδη) μια διεστραμενη νοημοσυνη, με μεγαλες ισως δυνατοτητες αλλα μακρια απο τον αρχικο δημιουργικο σχεδιασμο…….

  Γιατι σε τι χρησιμευει μια ελεγχομενη δημιουργια,αν οχι σε ανακυκλωμενα υποπροιοντα ……ζωης!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί