12:01 - 15/03/2014

Πτώχευσε και πωλείται η Praktiker Hellas- Αμερικανικό fund και όμιλος Φουρλή σφάζονται για το deal

Προχωρημένες είναι οι συζητήσεις για την πώληση της γερμανικής μητρικής εταιρείας του ομίλου Praktiker στην Ελλάδα και όπως όλα δείχνουν ο πιθανός αγοραστής της Praktiker Hellas είναι Αμερικανικό fund.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του euro2day, η γερμανική εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο ειδικός εκκαθαριστής που έχει τοποθετηθεί μετά την αίτηση πτώχευσης, επιδιώκει την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Συνεπώς έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την πώληση της εν Ελλάδι δραστηριότητας οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους.

Αγοραστής της Praktiker Hellas θα είναι εκτός απροόπτου Αμερικανικό fund, το οποίο δραστηριοποιείται έντονα στη χώρα μας έχοντας κτίσει στρατηγικές θέσεις σε σειρά εταιρειών. Μάλιστα, πρόσφατα η Eurobank Properties αγόρασε ακίνητο που είναι εκμισθωμένο στην Praktiker Hellas, κίνηση που αποτέλεσε προάγγελο του deal το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Ωστόσο το Αμερικανικό fund που φαίνεται να προκρίνεται ως αγοραστής δεν «παίζει» μόνο του, καθώς έχει να δώσει μάχη για τη διεκδίκηση της αλυσίδας και με άλλους κολοσσούς τόσο εγχώριους παίκτες του λιανεμπορίου όσο και άλλες αλλοδαπές εταιρείες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους. Η υπόθεση εξαγοράς απασχόλησε τον όμιλο Φουρλή, σχήμα Ελλήνων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Απ. Βακάκη (με σκοπό ανεξάρτητη επένδυση πέραν της Jumbo) αλλά και τουρκική εταιρία που αναπτύσσει ομοειδή αλυσίδα στη γείτονα χώρα.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 0
    0
    EPITELOYS AYTA INE NEA………
  2. 0
    0
    kala na pathoyne otan mas kovane h kologermanareh tis mistosintaksis de ta skeftontoysan afta na proxefsoyne kai ta praktiker kai ta lidl kai ola ta germanopoystika stodialo kai piso apo ton hlio alites es es

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί