08:15 - 22/03/2014

Πρόστιμο στα αδήλωτα πηγάδια!

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 31 Β’ /14.01.2014) όλα τα σημεία υδροληψίας όπως γεωτρήσεις – πηγάδια ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούνται ή όχι, πρέπει να καταχωρηθούν στο σχετικό μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Για το σκοπό αυτό υποχρεούνται όλοι οι κάτοχοι/χρήστες τέτοιων σημείων οι οποίοι δεν έχουν λάβει άδεια χρήσης νερού ούτε έχουν καταθέσει ποτέ αίτηση για να λάβουν άδεια χρήσης νερού, να τα δηλώσουν έως τις 15 Μαΐου 2014.

ΠΡΟΣΟΧΗ η διαδικασία δεν αφορά το σύνολο των ιδιοκτητών/ χρηστών σημείων υδροληψίας αλλά μόνο όσους δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια για τη δήλωσή τους στις αρμόδιες αρχές (Περιφέρεια Αττικής ή Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής).

Η διαδικασία είναι απλή αφού η αίτηση εγγραφής δεν συνοδεύεται από κανένα φάκελο/ δικαιολογητικό και κατατίθεται στον Δήμο.

Η αίτηση για εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) συμπληρώνεται από τον αιτούντα και κατατίθεται στην Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου. Προς τους Δημότες παρέχεται βοήθεια από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου για τον προσδιορισμό των συντεταγμένων της θέσης υδροληψίας. Εάν οι δικαιούχοι/ χρήστες ενός σημείου υδροληψίας είναι περισσότεροι του ενός (π.χ. πολυκατοικία) συμπληρώνονται όλα τα ονόματα ή γίνεται κοινή από όλους αίτηση.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ:

• Η εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ. ενός σημείου υδροληψίας αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την αδειοδότηση.

• Στο Ε.Μ.Σ.Υ. εγγράφονται και τα ανενεργά σημεία υδροληψίας δηλαδή τα σημεία από τα οποία δεν αντλείται νερό.

• Η εγγραφή ενός ενεργού σημείου υδροληψίας στο μητρώο διασφαλίζει για κάθε νόμιμο χρήστη του τη δυνατότητα συνέχισης της χρήσης μέχρι την έκδοσης σχετικής άδειας χρήσης. Προϋπόθεση η κατάθεση αίτησης για αδειοδότηση στην Περιφέρεια Αττικής έως και την 30-09-2014.

• Για τη σύνταξη κάθε συμβολαίου μεταβίβασης, δωρεάς, γονικής παροχής, αποδοχής κληρονομιάς ή σύστασης εμπραγμάτου δικαιώματος που αφορά σε ακίνητο όπου πραγματοποιείται υδροληψία (ενεργή ή ανενεργή), πρέπει να προσκομίζεται πιστοποιητικό εγγραφής του εν λόγω σημείου υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ. ή να αποτυπώνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει το συμβόλαιο ο κωδικός εγγραφής στο Ε.M.Σ.Υ. Επίσης σε κάθε ιδιωτικό συμφωνητικό για μίσθωση ή κατά παραχώρηση χρήση του ακινήτου στο οποίο πραγματοποιείται υδροληψία, πρέπει να αναγράφεται ρητά και ο κωδικός εγγραφής στο Ε.M.Σ.Υ.

• Το πιστοποιητικό εγγραφής στο Ε.Μ.Σ.Υ. εκδίδεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

• Εάν δεν κατατεθεί αίτηση για εγγραφή σημείου υδροληψίας έως τις 15-05-2014 επιβάλλεται πρόστιμο από 1.000 – 5.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (12)

 1. 0
  0
  ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ… ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ… Η ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΜΕ.

  ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ;

  ΑΥΤΑ.
 2. 0
  0
  ΩΧ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΑΓΑΔΕΣ …ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 3. 0
  0
  Δυστυχως ειναι αληθεια και ο πρωτος σχετικος νομος που αφορα τη δηλωση χρησης νερου ειναι του 2011,μεχρι σημερα γινονται μικροαλλαγες και δινονται παρατασεις επειδη προφανως υπαρχει απροθυμια δηλωσης-και καλως υπαρχει.
  ΝΙΚΟΣ
 4. 0
  0
  Πηγαινεται να τα δηλώσετε κότες ελληνες για να τα φορολογησουν μετά οι δοσοιλογοι όπως έκαναν και στα αυθαίρετα ξύπνα επιτέλους και γραφτους στα α,,,,,,, ,, ,,Ι@ σου έλληνα βγες από τον φόβο τους που σου επιβάλλουν

  Υ.Σ. .. Κομάντο..
 5. 0
  0
  ολα εγω θα τα πληρονω? αντε γαμιδια πρωι πρωι.
 6. 0
  0
  Πρέπει να πάψουμε να τους υπακούμε είναι παράνομοι!!! κανείς δεν πρέπει να υπακούει τά τσιράκια της Νέας τάξης, οί νόμοι τους είναι διεστραμμένοι, και ανώμαλοι, στερούνται ηθικής, λογικής, και ανθρωπισμού, το νερό είναι αγαθό της φύσης απόλυτα αναγκαίο για την επιβίωση όλων των έμβιων όντων και φυτών πάνω σε αυτόν τον πλανήτη!! κανένας Απολύτως δεν έχει το δικαίωμα να το χειραγωγεί και να το πουλάει έναντι χρημάτων το νερό ανήκει σε όλα τά έμβια όντα!!!! τέλος!! καμία υπακοή σε σκοτεινά κέντρα και στις μαριονέτες τους πού είναι οί διάφορες κυβερνήσεις, όλοι μασόνοι, τέκτονες΄, ελεεινά τσιράκια άχρηστοι άνθρωποι οί οποίοι μόνοι και με την αξία τους είναι τελείως αδύνατον να επιβιώσουνε, έτσι σαν τις βδέλλες και σαν τά τσιμπούρια έχουνε προσκολληθεί πάνω στο σώμα της ανθρωπότητας και τις πίνουνε το αίμα εδώ και χιλιάδες χρόνια , αυτοί είναι οί πολιτικοί και οί κυβερνήτες τά τελευταία τουλάχιστον χίλια χρόνια, είναι τενεκέδες ξεγάνωτοι, και ακόμη και τά πτυχία των πανεπιστημίων πού έχουνε είναι όλα αγορασμένα, και τους έχουνε δοθεί χαριστικά, από τά εκπαιδευτικά κέντρα της Ν.Τ.Π Χάρβαρντ. Γιέηλ , κτλπ, πανεπιστήμια της ΝΤ εκεί φοιτούν όλοι αυτοί οί άχρηστοι ντενεκέδες και το μόνο το οποίο μαθαίνουνε είναι να υπακούνε στα σκοτεινά αφεντικά τους, και διάφορα κόλπα επικοινωνιακά ώστε να κοροϊδεύουνε τους αφελείς λαούς,
 7. 0
  0
  Μάλιστα,..
  για ποιό πράγμα συζητούσαμε;
  ανθρώπινα δικαιώματα,δημοκρατία ή ελευθερία;

  ΚΡΕΜΑΛΑ….ΤΩΡΑ


  Προς ΑΥΤΑ έγραψες:

  ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΡΟ;

  Νομίζω ότι δεν δικαιολογείται η αυτάρκεια κι όχι η εξοικονόμηση χρημάτων.

  …….
 8. 0
  0
  Αν δεν μπει το προστιμο θα το πληρωσεις αλλιως…
  Χεστε τους. Σε λιγο θα παρουμε την Ελλαδα μας πισω.
  Μηνες τους μενουν μοναχα !!!!!
  Μην δηλωνετε τιποτα. Ας ερθουν να το βρουν !
 9. 0
  0
  ;Προς θεού μην τους ακούτε. Όχι μόνο δεν πρέπει να δηλωθούν αλλά και να σκεπασθούν , να κρυφθούν με θάμνους ξύλα και άλλα φυσικά υλικά. Τα επόμενα χρόνια , όποιος θέλει να επιβιώσει΄από τη νέα τάξη και αρνηθεί το σφράγισμα θα έχει κάποιες πιθανότητες αν έχει νερό και ότι δίνει η γή για διατροφή. Μην τους ακούτε , αντισταθείτε , δεν έχετε να χάσετε τίποτα , τα έχετε χάσει ήδη όλα , πότε θα το καταλάβετέ?????
 10. 0
  0
  Ας τους χαλάσουμε τη σούπα, ΟΛΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!!!

  Τι θα κάνουν; Θα μας κλείσουν όλους μέσα; Θα μας κάνουν αέρα…

  Αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι η απώλεια ολοκληρωτικού ελέγχου της ζωής μας. Εάν αυτό συμβεί τότε τους το κλείσαμε το μαγαζάκι…

  Ας τους δώσουμε λοιπόν τον χειρότερο φόβο τους!!!
 11. 0
  0
  και εγω μαζι σας.τι θελουν????αυριο πουρνο,πουρνο θα τι στισο καραουλι εξω απο τη πορτα του δημαρχου για να του δηλωσω οτι εχω δυο και εγω οπως ολοι μας.παρτε φορα απο ψιλο βουνο και ελατε με την οπισθεν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! σωτηρης γυθειο.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί