18:15 - 01/07/2014

Προχωρά το πρότζεκτ του South Stream στη Σερβία

Κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις και εμπόδια προχωρά το πρόγραμμα λειτουργείας του αγωγούφυσικού αερίου «South Stream» στο έδαφος της Σερβίας. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείοItar tass, ο ρώσος πρεσβευτής στη Σερβία Αλέξανδρος Τσιπούριν δηλώνει πως όλα προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

«Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο από τη σερβική πλευρά. Επιβεβαιώθηκε η προθυμία να υλοποιήσει το έργο σύμφωνα με τα σχέδια. Η αρχή των εργασιών κατασκευής θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, για τα οποία θα ενημερωθούμε στο εγγύς μέλλον» δήλωσε ο ρώσος εκπρόσωπος.

Πρόσφατα στη Σερβία διεξήχθη ο διαγωνισμός για το σχεδιασμό τοπικού τμήματος του αγωγού, ενώ στις 20 Ιουνίου η Μόσχα φιλοξένησε τη συνάντηση του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακμε τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάντερ Άντιτς, κατά την οποία η σερβική πλευρά εξέφρασε την προθυμία της να συνεχίσει το έργο.

Οπως τόνισε ο Τσιπούριν, το Βελιγράδι συνειδητοποιεί τη σημασία των επενδύσεων της Ρωσίας στη σερβική οικονομία, ενώ οι ευρωπαϊκές αρχές επεκρίνουν τις χώρες που υποστηρίζουν κοινά σχέδια με τη Ρωσία.

Itar Tass

infognomonpolitics.blogspot.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 0
    0
    να παει να μαμηθει η Αμερικη….. Μαζι με την Ρωσσια ολλοι ειναι αδελφια μας
  2. 0
    0
    ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ…ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ…ΩΣ ΠΡΟΣΑΝΑΜΑ…ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΑΜΠΑΔΙΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΑΔΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΟΜΟΡΦΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΠΛΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ"ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ"ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΡΥΦΗ ΑΤΥΠΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ…ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ._

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί