19:17 - 24/04/2014

Προσπαθούν σιγά σιγά να σβήσουν ότι θυμίζει Ελλάδα;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  Σιγά ρε μεγάλε… αφού μπαίνει το νέο εθνόσημο.. έλεος ποια με την αμάθεια.
 2. 0
  0
  Κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) αποφασίσθηκε η χρήση του Εθνόσημου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις στολές των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

  Το Εθνόσημο όπως προβλέπεται στον Νόμο 48 (ΦΕΚ Α΄ 08/7.6.1975), είναι το επίσημο έμβλημα του ελληνικού κράτους και το Εθνικό σύμβολο που μπαίνει σε όλα τα ενδύματα και στολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Εθνόσημο είναι σταυρός επί θυρεού, περιβαλλόμενος από φύλλα δάφνης (φωτογραφία).

  Και φυσικά κανείς δεν «ξήλωσε», όπως από ορισμένες πλευρές κακόβουλα αναφέρεται, την ελληνική σημαία από τις στολές των Ελλήνων αξιωματικών. Άλλωστε το Εθνόσημο – στο οποίο περιλαμβάνεται η ελληνική σημαία – δεν είναι διακοσμητικό των στολών, όπως αντιμετωπίζεται από τους ίδιους κακόβουλους σχολιαστές, αλλά το Εθνικό μας σύμβολο.

  Οι δε πολεμικές σημαίες είναι όμοιες με το Εθνόσημο (λευκός σταυρός σε κυανό πλαίσιο). Άλλωστε και οι Αξιωματικοί των ΕΔ δίνουν πάντα τον όρκο τους παρουσία της αντίστοιχης του κλάδου Πολεμικής Σημαίας. Στο νέο σήμα αναγράφεται πάνω από το Εθνόσημο το ΕΛΛΑΣ αποκλειστικά με ελληνικούς χαρακτήρες, ανεξάρτητα αν φέρεται στο εσωτερικό της χώρας ή στο εξωτερικό.

  Με αυτόν τον τρόπο (αντικαθιστώντας το HELLAS που αναγραφόταν πάνω από την Ελληνική Σημαία στο εξωτερικό) προβάλλεται και αποτυπώνεται στη μνήμη των ξένων η ονομασία της χώρας μας μέσω του Ελληνικού αλφάβητου. Το ίδιο πράττουν σχεδόν όλα τα ξένα κράτη, αναγράφοντας τη χώρα τους με το δικό τους αλφάβητο.
 3. 0
  0
  Το εθνόσημο φοριέται στο πηλίκιο και γενικότερα στα καπέλα, όλες οι ξένες ειδικά αποστολές φορούν στο αριστερό χέρι στο ύψος του μπράτσου την σημαία της χώρας τους. Σ’ένα μήνα περίπου για τους Έλληνες στρατιωτικούς αυτό δεν θα ισχύει.
  Έλεος πια με την ημιμάθεια,
  Διεγέρτης.
  • 0
   0
   Αν δεν καταλαβαίνετε τι λέει η ανακοίνωση γιατί σχολιάζετε; Αντικαθιστούν την σημαία με το "HELLAS" με το εθνόσημο και το ΕΛΛΑΣ. Όχι μόνο παραμένει το εθνικό σύμβολο αλλά τώρα θα γράφει και το όνομα της χώρας μας στην γλώσσα μας. Αμάν πια με την παραπληροφόρηση από τα φασιστοειδή που καπηλεύονται την έννοια του έθνους και της πατρίδας.
 4. 0
  0
  ναιιι…φερνουμε την καταστροφη!!καλααα…θα δεις και το εθνοσημο πως θα γινει σε ενα χρονο!
 5. 0
  0
  Προσπαθούν σιγά σιγά να σβήσουν ότι θυμίζει Ελλάδα;

  ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΗ…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί