08:28 - 09/05/2014

ΠΡΟΣΟΧΗ μας αφορά όλους!!! Βρήκαν τζιν με καρκινογόνες ουσίες, τα αποσύρουν άρον άρον – Δείτε για ποια μάρκα μιλάμε

ΠΡΟΣΟΧΗ μας αφορά όλους!!! Βρήκαν τζιν με καρκινογόνες ουσίες, τα αποσύρουν άρον άρον – Δείτε για ποια μάρκα μιλάμε

Περισσότερα από 50.000 είδη ρουχισμού και λευκά είδη ανακαλεί η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Myer, μετά τον εντοπισμό στο ύφασμα καρκινογόνου βαφής.


Η αζωτούχος αυτή βαφή μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό καρκινογόνων χημικών ικανών να απορροφηθούν από το δέρμα, ενώ εκτιμάται πως ο κίνδυνος εντείνεται με την παρατεταμένη δερματική επαφή.

Η χρήση της βαφής σε υφάσματα είναι ήδη απαγορευμένη στην Ευρώπη και έχει περιορισμούς στις ΗΠΑ, όμως στην Αυστραλία παραμένει νόμιμη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ομοσπονδιακού τμήματος για την υγεία, από την 1η Ιουνίου κατατάσσεται ως επικίνδυνο δηλητήριο, στην ίδια κατηγορία με το κυάνιο και το αρσενικό.

Ως εκ τούτου, η απόσυρση των επίμαχων προϊόντων από τους εμπόρους γίνεται μέχρι στιγμής οικειοθελώς. Η κίνηση της Myer, την περασμένη Τετάρτη να ανακαλέσει τα παιδικά τζιν για αγόρια, μάρκας Milkshake και Wayne Junior, είναι η πιο πρόσφατη στην αγορά.

Η εταιρεία προχώρησε στην απόσυρση, αφότου εντοπίστηκε η επικίνδυνη βαφή σε ραφές στις τσέπες των παντελονιών, και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα.

«Η αυστραλιανή κυβέρνηση δεν έχει λάβει νομοθετική δράση σχετικά με την απαγόρευση των αζωτούχων βαφών και θα βοηθούσε τη βιομηχανία, εάν η κυβέρνηση ξεκαθάριζε τη θέση της» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

athensmagazine.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. Ανώνυμος 9 Μαΐου 2014 @ 09:13
  0
  0
  Δεν την έχουμε αυτή τη μάρκα εδώ
 2. Ανώνυμος 9 Μαΐου 2014 @ 09:43
  0
  0
  Το βρήκαν οι Αυστραλοί και προστατέψαν τον πληθισμό τους από καρκίνους!
  στην Ελλάδα σε μεγαλύτερο βαθμό μέχρι και τα τρόφιμα είναι επικίνδυνα πχ βρόσιμα λάδια με ορυκτέλαια φυστίκια με ραδιενέργεια
  μήπως δεχόμαστε γενική επίθεση από τους "ασυνίδητους";
 3. 0
  0
  Myer ειναι αλυσιδα καταστηματων δεν ειναι μαρκα. Δεν αναφερει τις μαρκες τη μονη που μπορει να ξερεται απο Αυστραλια ειναι ΞPRIT
 4. Ανώνυμος 9 Μαΐου 2014 @ 19:21
  0
  0
  βαζεις τονικ κ εισ εισ ενταξξ
 5. Ανώνυμος 10 Μαΐου 2014 @ 05:58
  0
  0
  Είναι η μάρκα με το εβραϊκό όνομα… Όσοι το πιάσατε, μπράβο. Όσοι δεν το πιάσατε, καλόν ύπνο μόατα…

  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί