09:24 - 27/11/2014

Προς το λιμάνι της Ιεράπετρας κινείται το πλοίο με τους 700 μετανάστες

Με αργούς ρυθμούς πραγματοποιείται η διαδικασία της ρυμούλκησης του φορτηγού πλοίου «Μπαρις» με σημαία Κιριμπάτι που μεταφέρει περίπου 700 μετανάστες προς το λιμάνι της Ιεράπετρας.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην θαλάσσια περιοχή είναι κακές με τους εμπλεκόμενους στην γιγάντια αυτή επιχείρηση διάσωσης να μην θέλουν να ρισκάρουν την ζωή των 700 ψυχών – ανάμεσά τους και 200 γυναικόπαιδα.

Μάλιστα σε μία περίπτωση που χρειάστηκε η άμεση μεταφορά μίας εγκύου γυναίκας στο νοσοκομείο, σηκώθηκε αμέσως ένα super puma, παρέλαβε την γυναίκα από το πλοίο και την μετέφερε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου εκεί περίμεναν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που την μετέφεραν στο ΠΑΓΝΗ.

Από το βράδυ της Τετάρτης, όλα είναι έτοιμα στην Ιεράπετρα για την ασφαλή και αποτελεσματική φιλοξενία των μεταναστών.

Μόλις το φορτηγό πλοίο αγκυροβολήσει λίγο έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας θ’ ανέβουν πάνω εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μαζί με δύο γιατρούς που θα αναλάβουν τον αρχικό έλεγχο των μεταναστών για να εξακριβώσουν αν εμφανίζουν σημάδια κάποιας λοιμώδους νόσου.

Την ίδια ώρα, στο πλοίο θ’ ανέβουν και άνδρες της Μονάδος Υποβρύχιων Καταστροφών (ΜΥΚ) εξαιτίας των ενόπλων ατόμων που βρίσκονται στο πλοίο.

Στη συνέχεια θ’ αρχίσει η μεταφορά των μεταναστών στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας που είναι έτοιμο για την προσωρινή φιλοξενία των 700 ανθρώπων.

Ήδη συνεργεία του δήμου έχουν καθαρίσει τον χώρο, ενώ οι Σαμαρείτες έχουν μεταφέρει κουβέρτες, στρώματα και κλινοσκεπάσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα διαθέσει κονδύλιο ύψους 300.000€ για δαπάνες σίτισης, καθαριότητας και όποιες άλλες ανάγκες προκύψουν.

tribune.gr

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί