12:48 - 15/02/2015

Προετοιμάστε το λαό για την επίθεση που έρχεται

Όχι δεν ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους ο πρωθυπουργός και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης, αναφορικά με το επαναδιαπραγματευτικό σόου.
Τη λογική όμως για να σταθμίσουμε το περιεχόμενο και τη δυναμική των χειρισμών προφανώς και τη διαθέτουμε, και όλα δείχνουν πως είμαστε αντιμέτωποι σε μια σειρά από δεδομένα που δυστυχώς δεν εμπνέουν καμία απολύτως αισιοδοξία…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η κυβέρνηση δείχνει να αυτοπαγιδεύτηκε στα φοβικά σύνδρομα που εξέπεμψε το στρατόπεδο των δωσιλόγων, και φαίνεται πως προσαρμόζει τους χειρισμούς της σε στρογγυλεμένες γωνιές προκειμένου να αποφύγει την αντιπαράθεση που «θα έριχνε τη χώρα στα βράχια».

Για πολλούς αυτό ενδεχομένως να ήταν μη αναμενόμενο. Στην ουσία όμως ήταν ένα απόλυτα χορογραφημένο και βολικό άλλοθι, που απλά διευκόλυνε αυτή τη διαδικασία προαποφασισμένης μεταστροφής, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα και την κοινωνία για την αποδοχή της.

Οι διαδηλώσεις της «αξιοπρέπειας», χρησιμοποιήθηκαν για να προσδώσουν γκλαμουριά στο «επαναδιαπραγματευτικό» σόου, μα η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποθαρρύνει τη ριζοσπαστικοποίηση των αιτημάτων των διαδηλωτών ήταν εμφανέστατη.

Είναι λοιπόν φανερό, πως δε θέλει να αξιοποιήσει τη λαϊκή οργή για να ταπεινώσει το Ράιχ και να σταθεί με επιθετική ατζέντα απέναντι στη συμμορία των μαφιόζων της Ευρώπης.

Μέσα όμως σ αυτό το γενικό κλίμα του εν πολλοίς κατευθυνόμενου εκστασιασμού, όπου κανείς δεν ακούει κανέναν και όλοι χειροκροτούν χωρίς να έχουν και πολύ καθαρό τι ακριβώς επιδιώκουν, μια κορυφαία επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και…
η βιομηχανία της επικοινωνίας δουλεύει στο φουλ για να ευνουχίσει τις υψηλές πολιτικές προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν προεκλογικά.

Η επιθετική ατζέντα της πολιτικής ανατροπής, αντικαθίσταται στην πράξη με βηματισμούς πολιτικού συμβιβασμού, και οι κορυφαίοι ανεξαρτησιακοί στόχοι εξαργυρώνονται σε μια φιλολογία επιμέρους παροχών, που δεν ανατρέπουν αλλά αντίθετα νομιμοποιούν το κατοχικό κεκτημένο.

Μέσα σ αυτό το κλίμα της ανεξέλεγκτης έκστασης, η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση παρά και ενάντια στις προσδοκίες που η ίδια καλλιέργησε, αναγνωρίζει πως η κατοχική διοίκηση έχει τον πρώτο λόγο στα τεκταινόμενα στη χώρα μας, κι αυτό που παζαρεύει είναι τη μεθοδολογία, τη φυσιογνωμία και την ταυτότητα των μηχανισμών μέσα από ους οποίους θα παραμείνει επί της ουσίας αλώβητη η κατοχική επικυριαρχία.

Η Ελληνική κυβέρνηση, δε διέρρηξε αλλά νομιμοποιεί και αναβαθμίζει τους μηχανισμούς καθυπόταξης της χώρας και απόλυτου ελέγχου της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Η Ελληνική κυβέρνηση, δεν αμφισβήτησε αλλά νομιμοποιεί τη θηλιά του εμφανιζόμενου ως «δημοσίου χρέους», που αποτελεί εργαλείο καταδολίευσης της εθνικής αξιοπρέπειας και καθυπόταξης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Η Ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζοντας επί της ουσίας την «επαναδιαπραγμάτευση» από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι, έρχεται ουσιαστικά να νομιμοποιήσει το σύνολο του κατοχικού κεκτημένου, και να διευρύνει τη συζήτηση, όχι ανατρέποντας αλλά αποδεχόμενη τη θεσμοθετημένη και πολυδαίδαλη εξάρτηση της χώρας.

Αυτή η κυβέρνηση, όφειλε πριν πατήσει το πόδι της στην Ευρώπη, να κάνει τρία πράγματα που θα της εξασφάλιζαν άλλη δυναμική, άλλον αέρα, μια διαφορετική σχέση με μια πραγματικά μαχόμενη κοινωνία, και φυσικά έναν διαφορετικό ρόλο στις υπό πυροδότηση εξελίξεις. Όφειλε…

Να εγγράψει το σύνολο των αιτούμενων γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό και μετά να εμφανιστεί και να τους πει: «Ορίστε κύριοι, συζητάμε και ακούω τις προτάσεις σας.

Να κηρύξει με την πρώτη απόφαση της Βουλής, ως προδοτικό το PSI, καθιστώντας άμεσα υπόδικους τους θλιβερούς του πρωταγωνιστές, και μετά να εμφανιστεί λέγοντας στους συνομιλητές της: «Ορίστε κύριοι, τραβάτε πρώτα να απολογηθείτε στους λαούς σας για τη μεγάλη βρωμιά, και μετά ελάτε να συζητήσουμε για δικαιώματα και χρέη».

Να χαρακτηρίσει με την δεύτερη απόφαση της Βουλής, ως δωσίλογους όλους αυτούς που συνεργάστηκαν με την πολιτική συμμορία της Ευρώπης, να δρομολογήσει την παραπομπή τους για εσχάτη προδοσία, και μετά να εμφανιστεί ενώπιον των συμμοριών δηλώνοντας πως: «Η Ελλάδα από αυτή τη στιγμή, έχει ανακτήσει την εθνική της αξιοπρέπεια. Όποιος από σας θέλει να συζητήσουμε σαν ισότιμοι εταίροι, μπορεί να παραμείνει στο τραπέζι. Οι υπόλοιποι δεν έχετε καμία θέση εδώ, γιατί σύντομα θα υποστείτε τα απόνερα της δικής μας απόφασης.

Τίποτε όμως απ όλα τα παραπάνω δεν τόλμησε. Σύρεται σε διαπραγματεύσεις αναγνωρίζοντας στις ευρωσυμμορίες το ρόλο του επικυρίαρχου, και σύρει γι ακόμη μια φορά τη χώρα μας στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Το σημαντικότερο όμως ατόπημα αυτής της κυβέρνησης, είναι πως μέθυσε πολύ γρήγορα πό την επικοινωνιακή διαχείριση του ανεντιμότατου συμβιβασμού στον οποίο τη σύρουν, και δεν προετοιμάζει το λαό προκειμένου να αντισταθεί στη γενικευμένη επίθεση αντεκδίκησης που δρομολογούν οι μαφιόζικες συμμορίες της Ευρώπης.

Το επικίνδυνο παιχνίδι της ανεκπλήρωτης αξιοπρέπειας, μπορεί προσωρινά να διευκολύνει το επικοινωνιακό σόου που έχει στηθεί, αλλά ακριβώς επειδή παραμένει ανεκπλήρωτη, οι συμμορίες θα επιτεθούν με σφοδρότητα (μόλις κλείσει το «πακέτο της συμφωνίας»), για να μην επιτραπεί ξανά σ αυτό το λαό και σε κάθε λαό να σηκώσει κεφάλι.

Δυστυχώς οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες. Όνειρο ζουν οι «διαδηλωτές της αξιοπρέπειας» αλλά κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν.

Και τότε θα συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, πως η «επαναδιαπραγμάτευση» της ανεξαρτησίας, είναι όρος που εφευρέθηκε για να θριαμβεύσει η δουλοπρέπεια. Πίσω λοιπόν έχει η αχλάδα την ουρά…

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (17)

 1. 0
  0
  κυριακοπουλε την αχλαδια παιζεις και εσυ ???
 2. 0
  0
  τι ειναι αυτη η ΠΑΡΑΤΑΣΗ δεν ειναι τιποτα αλλο απο την δεσμευση της ΕΕ και του ντρακι οτι πλεων κοβουμε χαρτι με 0 επιτικιο και προχορουμε στην αναπτυξη ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ δηλ τερμα οτι ξερανε και κανανε οι τραπεζες …και θα ελεχτουν για οτι εχουν κανει ,,,,,
  αυτο το κρυβουν για να νομιζει ο κοσμος οτι και αυτοι ειναι ψευτες
 3. 0
  0
  Aυριο θα υπογράψει οι Έλληνικη αποστολή το νέο μνημόνιο και την αποδοχή άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας Ελλάδας στην τρόικα. Και εσείς ζώα λέτε μπράβο στον βαρουφακη! τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
 4. 0
  0
  Χωρίς λογιστικό έλεγχο του χρέους, μη περιμένετε τ ί π ο τ α!!!!
  Και γι'αυτό, κουβέντα δεν ακούμε!!!! Τους λαθρομετανάστες όμως, θα τους ξαμολύσουν στο κεφάλι του Έλληνα πάλι!!! Αυτό βλέπετε μας έκαιγε!!!!! Άλλη στεναχώρια δεν είχαμε!!!!
  Α, ρε κορόϊδο Έλληνα, πάλι χαμένος θα βγείς!!!
 5. 0
  0
  Όταν καναμε επανάσταση γι ανεξαρτησία…δε σκέφτηκαμε. Λιρες κι ευρω…σκέφτηκαν αυτοι τα δανεια για να μας κάνουν ψευτορωμειοκο προτεκτοράτο…δραχμη με ανάγλυφο δικέφαλο ββυζαντινό τώρα…κρατικοποίηση των πάντων του δημοσιου.Παλλαικη αμυνα…γουδι στους μασωνοπροδοτες των παγκόσμιομιοποιητων…εδω έιναι ββυζάντιο…να πάνε να γαμβθ@ουνέσκο.
 6. 0
  0
  O KYBOΣ ΕΡΡΙΦΘΗ . Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΛΕΟΝ-ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ-ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ . ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΕΝΟΧΟΣ ΜΕ ΤΑ " ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΣΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ …ΕΤΟΥΤΟΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ, ΒΑΖΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΘΥΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟΥ . ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ . ΑΛΙΜΟΝΟ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ . ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ΚΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ .
 7. 0
  0
  Ρε μαγκες..,ειναι απλο !!
  Οταν πας να παρεις δανειο απο καπου ..,δινεις εγγυηση επιστροφης του δανειου ..σωστα;
  Εμεις μπορουμε να λεμε..ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ !!!
  1/ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ..και μπορουμε να την συνεκμεταλευτουμε..και εκτος απο την Μερκελ και την συμμορια της ..

  2/ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ …και Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ..προς ανατολας..και νοτιως…

  3/ Ζουμε και χωρις την Ευρωπη μια χαρα…!!

  ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ …,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.. .., ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗΣ !!

  Αλλωστε..,οι Ρωσοι..,δινουν πολλα περισσοτερα απο αυτα που λεμε τωρα !!

  Και στο φιναλε – φιναλε , ποια λεφτα χρωσταμε ;; Αυτα που μας υπερχρεωσαν με την SIEMENS ..τα ΛΕΟΠΑΡΤ…,τις ψευτοαναβαθμισεις των Φαντομ (απο την Γερμανια ολα αυτα)..ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ…ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ '40 ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ !!!!!

 8. 0
  0
  Den einai tixeo pos thn ali ebdomada kanoun apergia h germanikes trapeses kai h ellhnikes mpori kai afta na einai klista!! opos teleftea sinergasounte poli kala ta sintikata(blepoume apo ths sinkentroseis) 5 xronia den eikseran ….!!! poso 8a mas koroideboun akoma ola ta kommata..???? ksipniste epitelos kai mhn en8ousiasete amesos me opois kanei yposxeseis 50 xronia ta eidia…
 9. 0
  0
  δφωγεσγ
 10. 0
  0
  Πολύ σωστό τό άρθρο τού Κυριακόπουλου, αλλά τό νοιώθουν μόνο ακομμάτιστοι σκεπτόμενοι άνθρωποι. Μήν περιμένεις αρθρογράφε νά κατανοήσουν τό κείμενό σου πορωμένα κομματόσκυλα. Γι αυτούς όλα πάνε πρός τό καλύτερο. Γιά τόν έλεγχο τού παράνομου διογκωμένου χρέους τήν πάπια. Τό κερασάκι στήν τούρτα θά είναι ή ψευτοελληνοποίηση, καί ή ελευθερία τών λαθροεποίκων. 230 νέοι εισέβαλαν σήμερα τουλάχιστον από τίς ειδήσεις πού βγήκαν στήν δημοσιότητα, ποιός ξέρει ποσοι εκατοντάδες ακόμα εισέβαλαν όσο εμείς κοιμώμαστε? Καί νά ξυπνήσουμε τώρα είναι πολύ αργά παίδες, ό κύβος ερίφθη. ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!
 11. 0
  0
  Ζωα…ακουστε καλα…δεν γινεται ενας, ή πολλοι που δηλωνουν αθεοι και ''προοδευτικοι'' να κανουν κατι αληθινα καλο για τον τοπο.
 12. 0
  0
  Μετα αυτο το αρθρο λεω να το ριξω στα ναρκωτικα.Δεν υπαρχει ελπιδα καφροι μου.Ο συνταξας εκανε καλα τη δουλεια του. Ωστοσο λιγο πριν θα ηθελα να παρατηρησω τα εξης : 1ον. Εαν οι Ελληνες με τον οποιοδηποτε τροπο πετυχουμε την απομακρυνση απο τη EU την επομενη να ξεχασουμε τη Θρακη την Μακεδονια (αν μπορω-μετα την αναγνωρηση Σαμαρα- ακομη να εννοησω τη Β.Ελλαδα.
  2ον.Η εκμεταλευση των φυσ.πορων του Αιγαιου παει περιπατο διοτι δεν μπορουμε ως νομιμο Εθνος να κολυμπησουμε σε παραλιες νησιων που μας ανηκουν δικαιωματικα βλπ ιμ ια ποσο μαλλον να εξωρυξουμε πορους.
  3ον Ειμαστε ως λαος τοσο καλοπερασακιδες που στο ακουσμα της υπερασπισης της πατριδας θα ακουγοταν μια δυνατη βροντη απο το ομαδικο κλασιμο. Γι'αυτο φιλε συντακτη ασε την τροκρατηση των απλων χρηστων του διαδικτυου περι Μερκελ και παρεας ατενιζοντας σκοτεινες συνομοσιολογειες που ειναι για καταναλωση πρωτοετων φοιτητων μεταξυ ρετσινας και ψυχοτροπων.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί