11:51 - 11/09/2014

Ποιος δεν είναι χαρούμενος ;


Μέσα σε ένα καθρέφτη συνάντησα έναν παράξενο κόσμο !

Έπρεπε να είμαι αόρατος για να τους παρατηρήσω μιας και οι ιδιότητες μου σε αυτό τον κόσμο με έκαναν να φαίνομαι σαν το χειρότερο εγκληματία!

Ξεκίνησα την παρατήρηση μου με την οικογένεια του Κυρίου Δουρμουση , μια οικογένεια πολύτεκνη που αποτελούνταν από 3 αγόρια και ένα κορίτσι!

Είχα κρυφτεί κάπου μέσα στον κήπο και παρατηρούσα τα παιδιά να παίζουν ανέμελα , φασαριοζικα και σκανταλιάρικα μικρά που είχαν μετατρέψει τον κήπου του Κυρίου Δουρμουση σε ένα ναρκοπέδιο!

Τι δεν είχαν κάνει , είχαν βάψει τον φράκτη , το αυτοκίνητο , την γάτα , …είχαν πάρει λάσπη και την είχαν μεταφέρει στο σαλόνι του σπιτιού με σκοπό να χτίσουν μια σπήλια … και πόσα ακόμα που με είχαν αφήσει άφωνο !

Η μητέρα η Κυρία Δουρμουση ήταν ατάραχη στην κουζίνα της με ένα πλατύ χαμόγελο και μαγείρευε τραγουδώντας !

Κάποια στιγμή ο πιο μικρός από όλους πήρε ενα μικρο παιδικό φτυάρι και με μια λανθασμένη κίνηση χτύπησε δυνατά την αδελφή του , τα υπόλοιπα ξεκαρδιστικαν , η μικρή σαν μπερδεμένη από τον πόνο και την χαρά ταλανιζόταν μεταξύ γέλιου και κλαματος!

Εκείνη την στιγμή εμφανίστηκε και ο κύριος Δουρμουσης , ….πωπω σκέφθηκα τώρα επέρχονται μεγάλες τιμωρίες….μόλις δει το αυτοκίνητο του θα γίνει χαμός !

Ο Κύριος Δουρμουσης μπήκε μέσα χαμογελαστός ,παρατήρησε όλο το ναρκοπέδιο , το αυτοκίνητο , την λάσπη και όλο έλαμπε το χαμόγελο του!..

Ξαφνικά κοιτάζει την κόρη του …και το χαμόγελό του πάγωσε …….συνοφρύωσε τα φρύδια του ….και με στεντόρεια και απειλητική φωνή φώναξε …..Ποιος δεν είναι χαρούμενος ; …Τα παιδιά και η μητέρα με αυτή την φράση πάγωσαν αν και μπορούσες να καταλάβεις ότι δεν έχαναν την χαρά τους!

Η μικρή με μεγάλη ντροπή είπε …Μα μπαμπά με χτύπησε ο Κωστής με το φτυάρι!

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες στην χαρά ….Φώναξε με αυστηρό τόνο ο Κυριος Δουρμουσης ….Αν είναι δυνατόν …Αν είναι δυνατόν να έχω εγώ παιδί που δεν είναι χαρούμενο….Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή από αυτό ….Πήγαινε γρήγορα στο δωμάτιο σου να θυμηθείς την χαρά και να έρθεις μόνο όταν είσαι χαρούμενη!

Έμεινα άναυδος , ..η μικρή έφυγε χαμογελώντας για το δωμάτιο της και οι υπόλοιποι συνέχισαν χαρούμενοι της προηγουμενες ασχολίες τους!

Σκέφθηκα ότι βρίσκομαι σε ένα γυάλινο κόσμο αρκετά περίεργο και ότι θα χρειαζόμουν αρκετό καιρό παρατήρηση για να κατανοήσω τις δικές τους νοοτροπίες !

Αριστερά και πίσω μου από τον κήπο που κρυβόμουν εμφανίστηκε ένα σχολικό λεωφορείο , η θέση μου με βόλευε να παρατηρήσω τωρα γονείς και παιδιά !

Όλα χαρούμενα , όλοι χαρούμενοι…..Μανάδες με αλυσίδες από μικρά χεράκια που ανάμεναν να επιβιβαστούν σε ένα σχολικό λεωφορείο που εμένα μου φαινόταν σαν το τσίρκο μεντρανο!

Κάθε μητέρα με ηρεμία πριν βάλει τα παιδιά στο λεωφορείο σταματούσε στην πόρτα έσκυβε και άρχιζε να μοιράζει μικρά σακουλάκια σε κάθε παιδί!

Ο Γιωργάκης σήμερα θα πάρει ένα σακουλάκι με θάρρος , ο Νικολάκης ένα σακουλάκι με περηφάνια , η Δήμητρα ένα σακουλάκι με ανιδιοτέλεια , ο Στέλιος ένα σακουλάκι με αγάπη και η λίστα απο τα σακουλακια δεν είχε τέλος !

Σιγουρεύτηκα ότι βρίσκομαι σε ένα πολύ παράξενο κόσμο και αποφάσισα να τρυπώσω κρυφά στο λεωφορείο ώστε να κατανοήσω τι είναι όλα αυτά!

Μπήκα και παιδευτικα πολύ σε όλη την διαδρομή να μην με ποδοπατήσουν όλα αυτά τα πιτσιρίκια , κάποια στιγμή ένα από αυτά είχε κάτσει πάνω στο σβέρκο μου….λογικό αφού δεν μπορούσε να με δει ….βέβαια το ίδιο είχε καταλάβει ότι ο σβέρκος μου δεν μοιάζει με την καρέκλα και είχε αρχίσει να ψάχνεται ….με μια κίνηση το έσπρωξα απαλά …τι το θελα ….στον δικό μου κόσμο αν κάτι αόρατο σε σπρώξει θα βάλεις τις φωνές και θα τρέξεις μέχρι το Πεκίνο….στην προκείμενη αναγκαστικα να στείλω πολλά από αυτά τα μυξιάρικα αρκετά μέτρα μακριά μου με σπρωξιες που ξεκίνησαν απαλά άλλα παραδέχομαι ότι στο τέλος είχαν γίνει αρκετά βίαιες …. Ένα γέλιο μόνο άκουγες και ορδές μικρών καλικάντζαρων να τρέχουν πάνω μου σαν να είμαι μια αόρατη τσουλήθρα ….~

Ο οδηγός του λεωφορείου είχε δει ότι τα μικρά μετακινούνται από τον αέρα και πέφτουν με τα μούτρα από καρέκλα σε καρέκλα….και σαν χάνος συνέχιζε να γελά και να οδηγάει!

Ευτυχώς μετά από 10 λεπτά φτάσαμε και άντεξα το ξύλο από τα μικρά….κατέβηκαν όλα χαρούμενα και έτρεξαν μέσα στο προαύλιο…όπου εκεί τους περίμεναν κάποιοι ηλικιωμένοι κύριοι και κυρίες στα λευκά ντυμένοι οι οποίοι έλεγχαν όλα τα παιδιά σαν να τα σκαναρουν και ανάλογα το αποτέλεσμα τα μοίραζαν σε ομάδες !

Πλησίασα για να δω τι κάνουν , άνοιγαν τα σακουλάκια έβαζαν μέσα την μύτη τους και ανάλογα το σακουλάκι από όλα τα παιδιά και από όλα τα σχολικά λεωφορεία δημιουργοταν η ανάλογη τάξη του ΣΗΜΕΡΑ όπως έλεγαν και ξανά έλεγαν !

Ήταν φοβερό αυτό που έβλεπα και κατάλαβα ότι αν δεν καταφέρω να μιλήσω με κάποιον από τους λευκοντυμένους δεν θα έβγαζα ασφαλή συμπεράσματα για το τι ακριβώς είναι αυτός ο κόσμος!

Εστίασα σε ένα που φαινόταν ο πρεσβύτερος και σαν να του έδειχναν όλοι οι άλλοι πιο πολύ σεβασμό!

Περίμενα μέχρι να τελειωση η μάζωξη σε ομάδες και όταν τα παιδιά ξεκίνησαν για τις όποιες νέες ασχολίες τους ακολούθησα τον λευκοντυμένο άντρα μέχρι το γραφείο του.

Όταν βεβαιώθηκα ότι είμαστε μόνοι και κανείς άλλος δεν θα με έπαιρνε χαμπάρι σκέφθηκα ότι αν κινούσα κάτι μέσα στο δωμάτιο ίσως η αντίδραση του να ήταν το ίδιο φιλική και άνετη με των παιδιών !

Πήγα μπροστά του , μπροστά από το γραφείο και έπιασα απαλά ένα στυλό και άρχισα να το σπρώχνω προς το μέρος του…Ο λευκοντυμένος άντρας το κοίταξε άπλωσε το χέρι του και το πήρε λεγοντας ανέμελα ένα …Ευχαριστωωω..!

Μα τι στο διάολο όλα λογικά τους φαίνονται ; …Εκνευρίστηκα …και αποφάσισα να κάνω πιο αισθητή την παρουσία μου ….Κουνησα το βάζο προς το μέρος του….Κοίταξε ….είπε αχα…και με χαμόγελο σηκώθηκε και έφερε μια κανάτα με νερό να συμπληρώσει ….χτύπησε με το δεξι χέρι την καρδιά του και είπε….Μπράβο καλό μου το είχα ξεχάσει!!

Μου σβούρισε το κεφάλι ….Τρελάθηκα ….

Με ακούς ; Ρώτησα …

Σήκωσε το κεφάλι του κοίταξε γύρω γύρω ήρεμος και είπε …Ναι παρακαλώ σας ακούω !!!!

Μπορώ να σου μιλήσω ; Ρώτησα !!

Βεβαίως τι θέλετε ; απάντησε !!

Θα ήθελα να μάθω που βρίσκομαι και ποιοι είστε …! Ξανά ρώτησα

Εδώ άλλαξε κάπως η έκφραση του προσώπου του, όχι ότι έχασε καθόλου την ψυχραιμία του η το αιώνιο χαμόγελο του άλλα φάνηκε καθαρά ότι του προξενηθηκε το ενδιαφέρον!

Ποιος είστε μπορώ να ρωτήσω ; με ρώτησε

Λέγομαι Stranger η μάλλον έτσι έχω επιλέξει να με φωνάζουν και είμαι από ένα παράλληλο κόσμο με τον δικό σας !! Απάντησα ..

Ωωω πολύ όμορφο αυτό και πολύ ενδιαφέρον θα θελατε κύριε Stranger να μου δείξετε και την μορφή σας ώστε να νοιώθουμε καλύτερα και οι δυο;

Φελεκι μου μέσα, δεν έχω ξαναδεί πιο ψυχραιμο άνθρωπο από αυτόν και ποιο ευγενικό…. Αποφάσισα να παρουσιαστώ!

Μόλις άφησα την ιδιότητα της αοροτοτητας και εμφανίστηκα μπροστά του ο άνθρωπος αυτός άλλαξε δέκα χρώματα !!

Μα δεν είστε χαρούμενος κύριε !!..Μου είπε με αυστηρό τόνο!

Ορίστε ; ..Τι εννοείτε μια χαρά είμαι , δεν είμαι και μέσα στην τρελή χαρά άλλα δεν μπορείς να πεις ότι είμαι και σε κατάθλιψη !! Απάντησα …

Κύριε σας παρακαλω μην πλησιάσετε θα μου είναι άχαρο να σας κάνω κακό!! Μου είπε με ένα τόνο χαράς και απειλής!

Δεν έχω σκοπό να σας πειράξω δεν θα έπρεπε να αγχώνεστε κάθε άλλο είμαι εδώ με φιλικές διαθέσεις !Του απάντησα για να τον ηρεμήσω …

Τι είναι το αγχώνομαι ; Με ρώτησε με χαρά…

Να μην φοβάστε εννοώ!

Τι είναι το φοβάστε ; Με ξαναρώτησε …

Κοιτάξτε μάλλον θα πρέπει να μου μιλήσετε για τον κόσμο σας γιατί καταλαβαίνω ότι έχουμε κάποια πολύ μεγάλα κενά !Του είπα για να προλάβω ένα συνεχή ερωτηματολόγιο!

Μα κύριε Stranger δεν είστε χαρούμενος πως να συζητήσουμε ;

Τι σχέση έχει αν είμαι χαρούμενος η όχι με την συζήτηση μας ;

Μα αν δεν είστε χαρούμενος δεν είστε εσείς εδώ αυτή την στιγμή άλλα η επιλογή σας να είστε όπως εσείς νομίζετε ότι είστε , ο απόλυτος εαυτός , ο αληθινός και μόνος εαυτός είναι ο χαρούμενος εαυτός , εγώ κυριε Stranger δεν γνωρίζω σε ποια συχνότητα ειναι το πνεύμα σας όταν δεν είστε χαρούμενος , είναι σαν να θέλετε να ζωγραφίσουμε μαζί ένα πίνακα άλλα εγώ να μην γνωρίζω τη χρώματα έχετε στην παλέτα σας!

Με άφησε παγωτό , είχε δίκιο , αν εγώ δεν είμαι στην ίδια συχνότητα με αυτό πως να συνθέσουμε μια λογική συζήτηση!

Τι μπορώ να κάνω ώστε να είμαι χαρούμενος όπως με θελετε ; Ρώτησα !

Να αρχίσετε να ζείτε !! ..Ακούστε κύριε Stranger αν περάσετε ξανά στην αορατότητα σας ώστε να μην βλέπω όλο αυτό το άσχημο πράγμα που βλέπω πάνω σας τότε θα μπορούσα χωρίς να μιλάτε καθόλου να σας δείξω ποιος είναι ο κόσμος μας ….Αν θέλετε !

Στην στιγμή είχα εξαφανισθεί….Δεν θα ξανα ακουσετε κουβέντα από μένα …παρακαλώ εξηγήστε μου!

Βρίσκεστε στον κόσμο της χαράς , στον κόσμο που κινείται μέσα από την διάθεση και όχι την ύλη !

Για εμάς το μεγαλύτερο αμάρτημα είναι να μην είναι κάποιος χαρούμενος , μέσα από την χαρά δεν έχουμε κανένα άλλο αμάρτημα μιας και η ίδια η χαρά της καρδιας διορθώνει τα οποιαδήποτε σφάλματα θα μπορούσαμε να κάνουμε !

Αυτό που θέλω να κατανοήσετε είναι ότι όλο αυτό είναι επιλογή μας , έχουμε μελετήσει και εμείς άλλους κόσμους που έχουμε δει πόσο διαστρεβλωμένα είναι όλα και πόσο δυστυχισμένα!

Ανακαλύψαμε ότι μέσα στην δυστυχία ελλοχεύουν και όλες οι εγκληματικές διαδικασίες , όλες οι διαστρεβλωμενες ιδεες όλες οι πράξεις οι οποίες ενεργούν σαν μήτρα του μέλλοντος για τα επόμενα άσχημα γεγονότα!

Όλα είναι ντόμινο, μια σκέψη φέρνει την άλλη και μετά από λίγο οι σκέψεις σέρνουν την πράξη και μετά έρχεται η συνήθεια και μετά θα γίνει πεπρωμένο!

Εμείς δημιουργούμε την μήτρα του μέλλοντος , ένας θλιμμένος άνθρωπος θα προκαλέσει την θλίψη του, θα προκαλέσει αυτό που φοβάται !

Βλέπεται κύριε Stranger προηγουμένως σας ρώτησα τι είναι το φοβάμαι ; Γνωρίζω λογοτεχνικά τι είναι αυτό που εσείς ονομάζεται φόβος άλλα δεν το γνωρίζω συνειδησιακά , στον δικό μας κόσμο της χαράς η λέξη φόβος δεν υπάρχει , υπάρχει μόνο χαρά και χάος …

Δεν υπάρχουν πλασματικές ασφάλειες σε εμάς , δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος λέγοντας ψέματα στον εαυτό σου , γνωρίζουμε ότι το χάος διοικεί και είμαστε χαρούμενοι σαν πεταλούδες για όσο διαρκέσει ….

Γνωρίζω κύριε Stranger ότι στον κόσμο σας έχετε δημιουργήσει μια κατάσταση που προσπαθείτε να ελέγξετε το χάος , όσο ποιο πολύ ένας οργανισμός προσπαθεί να ελέγξει το χάος τόσο ποιο κοντά στην εντροπία οδηγείτε, η εντροπία είναι ταυτόσημη με την λέξη θάνατος που χρησιμοποιείτε για την αλλαγή ενέργειας και όλο αυτό το κάνετε από ανασφάλεια και φόβο ..γιατί απλα δεν είστε χαρούμενοι!

Εμείς έχουμε παρακάμψει όλη την ανασφάλεια και έχουμε περάσει στην αποδοχή και στο δώρο που μας δόθηκε , να ζήσουμε όσο είναι να ζήσουμε με αυτή την μορφή !

Μαζί μας κουβαλάμε μόνο ιδιότητες , ιδιότητες που θα κάνει το ταξίδι μας ποιο συναρπαστικό , ποιο ενδιαφέρον , …

Οι συναλλαγές μας γίνονται μέσα από αυτές τις ιδιότητες , μικρά σακουλάκια με αξιες , τιμιότητα , αγνότητα , ηρωισμός ανάλογα την περίσταση ……

Εμείς ζούμε την στιγμή , γνωρίζουμε ότι μόνο οι στιγμές είναι ο πλούτος , συναισθήματα , γεύσεις νέων ιδεών , μικρές περιπέτειες θαυμασμού , επιτεύξεων , ..

Κύριε Stranger ..αν κατανοήσετε ότι όλα είναι πληροφορία , ότι όλα είναι βίωση , ότι όλα είναι εμπειρία και ότι μόνο αυτά έχουν αξία τότε δεν θα δυσκολευτείτε πολύ να καταλάβετε τον πολιτισμό μας !

Οδεύουμε ολοι και όλο το σύμπαν κάθε μέρα στην τυχαιότητα του, ανακαλύψαμε ότι μέσα από την χαρά όλα τα είδη είναι πιο δεκτικά , ποιο μαθησιακά , ποιο ενεργά σε όλα , η συμμετοχη μας στα κοινά είναι σαν την ανάσα μας , η χαρά μας είναι η χαρά του άλλου , είναι η διαδικασία της προσφοράς γιατί μέσα από την χαρά διδαχτήκαμε ότι η ουσία όλου του κόσμου και η ύπαρξη του είμαστε εμείς … η ομορφιά του κόσμου τούτου είναι να είσαι και εσύ όμορφος!

Αφαιρέσαμε οτιδήποτε είχε να κάνει με την εννοια τάξη , νόμο καταπίεση ,γνωρίζουμε ότι η αληθινή χαρά είναι τόσο κρυστάλλινα δομημένη που δεν μπορεί ποτέ να φέρει ένα άσχημο γεωμετρικό σχήμα μια άσχημη στιγμή …γιατί εμείς οι ίδιοι δονούμαι το μέλλον μας! Η αληθινή χαρά όμως όχι η υποκρισία της χαράς! Η πραγματική ευχαρίστηση της ψυχής …

Για να συμβούν όλα αυτά και να είναι απόλυτα φωτεινά είναι αναγκαστικό να μην υπάρχουν έννοιες που εμποδίζουν την σωστή εξέλιξη , εμείς κύριε Stranger δεν γνωρίζουμε την εννοια ΨΕΜΑ γιατί αν το γνωρίζαμε θα εμποδίζαμε την ουσία του μέλλοντος μας !

Είστε εδώ Κύριε Stranger;;;;….

Κύριε Stranger;;;;;;

Την επόμενη φορά λοιπόν …. !!

Stranger……

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (21)

  • 0
   0
   Κι εμένα έτσι είναι το σπίτι μου αλλά πριν το σχολικό για τον παιδικό σταθμό του μικρού μου γιού ψάχνω σαν τρελός να βρω που είναι τα σακουλάκια. Κι αν τα βρώ ξανατρέχω σαν τρελός να βρω που είναι τα υπόλοιπα που πρέπει να βάλω μέσα κι αφού τα βρώ, τα μισά, το σχολικό κορνάρει κι αρχίζω τα μπινελίκια και, και, και…
 1. 0
  0
  τι πινανε???η οικογενεια λεω! αφου την κτυπησε με το φτυαρι,και επρεπε να ειναι χαρουμενη,τοτε παω πασο!!
  και εμας μας πηδανε και ολοι ειναι χαρουμενοι!! μια χαρα ειμαστε ολοι!! στον ιδιο κοσμο ζουμε ολοι ακομα!!!
 2. 0
  0
  Και στον "Brave New World" του Χάξλεϊ όλοι χαρούμενοι ήτανε…
 3. 0
  0
  τα νεύρα και το άγχος είναι ασθένεια και θα πρέπει να θεραπεύετε με κάθε μέσο!τα μεγαλύτερα λάθη στον κόσμο τα έχουν κάνει τα νεύρα και το άγχος!όσοι νευριαζουν και παθαίνουν κρίσεις πανικού και άγχους δεν παραδέχονται το λάθος και λένε τους ψύχραιμους και λογικούς αναίσθητους ενώ είναι οι πιο ευαίσθητοι άνθρωποι στον κόσμο!επίσης υπάρχει και εθισμός και ηδονή σε αυτούς που νευριαζουν!
  portoleone
 4. 0
  0
  Μπραβο,πολυ καλο.συντομα και οδικος μας κοσμος! Γιωργος λερος
 5. 0
  0
  Τι ωρα ξύπνησες; (έχει σημασία για την ερμηνεία του ονείρου).

  Αν δεις πολλά χαρούμενα παιδιά που παίζουν ή παιδιά που εργάζονται, αυτό σημαίνει πως σε περιμένει μεγάλη χαρά κι ευτυχία στην οικογένειά σου. Γενικά, όμορφα και χαρούμενα παιδιά προμηνύουν καλά και ευχάριστα γεγονότα και επιτυχία στα επαγγελματικά. Πολλά, γερά και καθαρά παιδιά που παίζουν, σημαίνουν χαρά, ευτυχία

  Αν δείτε στον ύπνο σας οτιδήποτε είτε σε λευκό χρώμα, όπως σπίτι, σπίτια, ρούχα κ.λ.π. και σας έκανε εντύπωση η λευκότητά τους, σημαίνει πως θα νοιώσετε ευτυχισμένοι γιατί θα σας βρουν ευχάριστα γεγονότα στην ζωή σας αυτές τις μέρες γιατί θα διαπιστώσετε πως έχετε μεγάλη εκτίμηση στο περιβάλλον σας και όλοι θα σας φερθούν με ειλικρίνεια και σεβασμό.
 6. 0
  0
  Εσύ κι ο Αίσωπος…
 7. 0
  0
  ΑΡΧΗΓΕ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΜΕ…ΓΑΜΩ ΤΑ ΠΕΔΙΑΚΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΕΣ…Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΓΡΑΦΙΚΗ ] ΚΕΡΑΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΕΔΙΟ ΦΥΣΑΕΙ…ΣΤΟΥ STRANGER ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
  • 0
   0
   Ο Stranger πήγε μια βόλτα μέχρι τη χώρα των θαυμάτων σήμερα. Καλό είναι να αλλάζει κανείς εικόνες. Πολλή μιζέρια έχει πέσει.
 8. 0
  0
  ''Μαζί μας κουβαλάμε μόνο ιδιότητες , ιδιότητες που θα κάνει το ταξίδι μας ποιο συναρπαστικό , ποιο ενδιαφέρον , …

  Οι συναλλαγές μας γίνονται μέσα από αυτές τις ιδιότητες , μικρά σακουλάκια με αξιες , τιμιότητα , αγνότητα , ηρωισμός ανάλογα την περίσταση ……''

  Η ΑΓΑΠΗ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ

  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ – ΑΞΙΕΣ – ΑΡΕΤΕΣ .

  ''Οδεύουμε ολοι και όλο το σύμπαν κάθε μέρα στην τυχαιότητα του, ανακαλύψαμε ότι μέσα από την χαρά όλα τα είδη είναι πιο δεκτικά , ποιο μαθησιακά , ποιο ενεργά σε όλα , η συμμετοχη μας στα κοινά είναι σαν την ανάσα μας , η χαρά μας είναι η χαρά του άλλου , είναι η διαδικασία της προσφοράς γιατί μέσα από την χαρά διδαχτήκαμε ότι η ουσία όλου του κόσμου και η ύπαρξη του είμαστε εμείς … η ομορφιά του κόσμου τούτου είναι να είσαι και εσύ όμορφος!''

  Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .

  Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ .

  s.o
 9. 0
  0
  Eτσι ακριβώς ξεκίνησε την αποστασία του ο διάβολος
 10. 0
  0
  Ου μεγάλε τον αφησες βλάκα τον κατασκευαστη σου
 11. 0
  0
  ξεκίνησες τον συγχρονισμό των ημισφαιρίων σου βλέπω! εύγε στρειντζερ !
 12. 0
  0
  εσυ για αυτο και γραφεις εδω μεσα..χαχαχα
 13. 0
  0
  Εγώ και ο απέναντι :·(
 14. 0
  0
  Νοιωθω πολυ τυχερη που διαβασα αυτο το αποσπασμα νοιωθω πολυ τυχερη που υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι που αισθανονται το ιδιο..να νοιωθεις και εσυ τυχερος που εχεις κατανοησει την θεση σου στο συμπαν.αυτο δεν ηταν ονειρο ειναι η μονη και υπερτατη επιθυμια που θα επρεπε να εχει το καθε ον μεσα του και να την εκφραζει ετσι αφοβα πλημμυρισμενο απο χαρα..το ευχομαι σε ολους σας.ολη η γνωση του συμπαντος ειναι μεσα μας και περιμενει να κανουμε τα αναλογα για να αναδυθει..
 15. 0
  0
  Ευχαριστω Stranger, με εφτιαξες…. σημερα το μεσημερι ελεγα στο γραφειο οτι δεν νοιωθω καλα, οτι δεν μπορω να ζω στον κοσμο ετσι οπως ειναι, οτι ολα κινουνται και λειτουργουυν λαθος, πολλή κακια, πολυς φοβος, τοση ψευτια… Και ολοι με κοροιδευανε και νομιζανε οτι λαλεψα….. Και μολις τωρα που βρηκα χρονο να διαβασς τις σημερινες δημοσιευσεις, διαβαζω το αρθρο σου… Και με δικαιωνεις! Δεν παω λοιπον σε ψυχιατρο!!!
  • 0
   0
   Καλού κακού… κάνε ένα πέρασμα (απο ΨΧΤΡ)… μπορεί να σου δώσει και καμία άλλη "δημοσίευση" που θα βοηθήσει περισσότερο!
 16. 0
  0
  ΓΕΝΝΑΙΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΞΕΝΕ..
  ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ…….
  ΔΙΨΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΣΤΩ …..
  ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ…

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΤΑΥΤΑ…..
  ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΟΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΡΟΗΣ….
  ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ.. ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ……
  ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ…. ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ?????? ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ???? ΑΝ ΟΧΙ ΤΙΜΩΡΙΑ????
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ????? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ???? ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΝΟΝΕΣ?????
  ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΦΙΛΕ ΞΕΝΕ!!!!!!
  ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ… ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ… ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ…..
  ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΜΕΣΑ, ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ…….
  ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΧΤΟ….. ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ…. ΑΝΑΡΜΟΣΤΟ…..
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ….
  ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ… ΦΥΛΑΚΕΣ… ΟΠΩΣ ΦΥΛΑΚΕΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ….
  Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟ….
  Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ…..
  ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΣΙΔΗΡΑ ΠΥΓΜΗ.. ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Π Ο Ν Α Ν Ε……..
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…
  ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΑΡΙΑ

 17. 0
  0
  Πολύ καλό stranger!!Τα πάντα είναι ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΜΌΓΕΛΟ!!! ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί