23:55 - 18/03/2014

ΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;

Μα ένας από τους μεγαλομετόχους της Alpha Bank και της Πειραιώς, και μάλιστα εδώ και περίπου ένα χρόνο. Ο εν λόγω κύριος τώρα ετοιμάζεται να αυξήσει θέσεις με την ευκαιρία των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου που δρομολογούν οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας. Και ο Einhorn δεν είναι παρά ένας μόνον από του δεκάδες ξένους που φιγουράρουν στα μετοχολόγια των ελληνικών τραπεζών και ερίζουν να γίνουν τα νέα αφεντικά τους.

Όπως ακριβώς μεγαλομέτοχοι στο παρελθόν ήταν… (και ορισμένοι εξ αυτών συνεχίζουν να είναι) ο όμιλος Βαρδινογιάννη, ο όμιλος Λάτση, ο όμιλος Αγγελόπουλου και άλλοι. Ο λόγος που εκδηλώνεται τέτοιο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των ελληνικών τραπεζών, ώστε ο Γιάννης Κωστόπουλος να μπορεί να ανακοινώνει εγγυημένη αύξηση κεφαλαίου και ο Μιχάλης Σάλλας να έχει εξασφαλίσει την κάλυψη της δικής του -συνολικά δηλαδή περί τα 3 δισ. ευρώ- δεν είναι μόνον κερδοσκοπικός και χρηματιστηριακός. Είναι και στρατηγικός. Ξένοι όπως οι παραπάνω αλλά και πάρα πολλοί άλλοι, όπως ο Dan Loeb της Third Point ή ο Seth Clarmann του Baupost (Πειραιώς, το κρατικό fund του Κατάρ (Alpha Bank), ο Stephen Schwarzman του Blackstone Group και ο Prem Watsa (Eurobank) βλέπουν ευκαιρία για απόκτηση σε ελκυστικές τιμές συμμετοχής στο ελληνικό επιχειρείν.
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.

Εδώ και σχεδόν τρία χρόνια στρατιές επενδυτικών τραπεζιτών και διαχειριστών κεφαλαίων όπως του Oaktree Capital έχουν ξεσκονίσει τα βιβλία τραπεζών και επιχειρήσεων που έχουν δανειοδοτηθεί από αυτές. Γνωρίζουν πλέον καλά που υπάρχουν ευκαιρίες και πώς να τις αξιοποιήσουν. Χρειάζονται όμως να γίνουν μέρος του ελληνικού «μοντέλου». Σε αντίθεση δηλαδή με τις αγορές χαρτοφυλακίων προβληματικών δανείων που έγιναν και γίνονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες…. ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΔΩ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

 1. 0
  0
  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΤΣ .
  Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ .
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ .
  ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΟΧΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ , ΒΕΝΙΖΕΛΟ , ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ , ΔΕΝΔΙΑ , ΑΡΣΕΝΗ , ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΚΛΠ ,ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ !

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί