16:19 - 16/12/2014

ΠΕΡΙ BANK RUN ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ..

Το πόσα μετρητά, ξαναλέμε, ΜΕΤΡΗΤΑ, έχουν στα ταμεία τους οι τράπεζες δεν είναι κρατικό μυστικό και δημοσιεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος μηνιαίως στην Συγκεντρωτική Λογιστική Κατάσταση των Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Από την υπογραφή του μνημονίου τον Μάϊο του 2010 και μετά το νόμισμα σε κυκλοφορία αυξήθηκε από 19,4 δις ευρώ σε 25,1 δις ευρώ τον Οκτώβριο του 2014, αύξηση 5,7 δις ευρώ σε νόμισμα που μπήκε στην κυκλοφορία.

Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν από τον Μαϊο του 2010 από 220,3 δις ευρώ σε 164,5 δις ευρώ τον Οκτώβριο του 2014, μείωση 55.8 δις ευρώ.

Οι καταθέσεις ταμιευτηρίου στο ίδιο χρονικό διάστημα μειώθηκαν κατά 27,4 δις ευρώ, οι όψεως ελάχιστα κατά 1,6 δις ευρώ, οι καταθέσεις μίας ημέρας κατά 29 δις ευρώ. Το άθροισμα των τριών συνθέτει τον δείκτη νομισματικής κυκλοφορίας Μ1 ο οποίος μειώθηκε κατά 58 δις ευρώ, περίπου 2,2 δις μεγαλύτερη μείωση από τις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Την ίδια περίοδο τα μετρητά στις τράπεζες, ΜΕΤΡΗΤΑ, ΧΑΡΤΙ ΤΥΠΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΤΜ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ, μειώθηκαν από 2,2 δις ευρώ τον Μάϊο του 2010 σε 1,7 δις ευρώ τον Οκτώβριο του 2014, καθαρή μείωση 500εκ ευρώ ενώ αν προσθέσουμε και αυτά που μπήκαν στο σύστημα 5,7+0,5=6,2 δις ευρώ.

Φραγκοδίφραγκα Ι:. Ο κοσμάκης ακόμη και εάν πήρε από τις τράπεζες και τα 6,2 δις ευρώ, ψάχουμε να βρούμε που πήγαν τουλάχιστον άλλα 55,8-6,2=49,6 δις ευρώ. Αυτά τα 49,6 δις ευρώ δεν μπορεί παρά να διακινήθηκαν μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς; Σας λένε ότι δεν ξέρουν τί συμβαίνει με τις διάφορες λίστες και ότι ψάχνουν; Τι μας λέτε σοβαρά;

Φραγκοδίφραγκα ΙΙ: Στα πορτοφόλια, στα μπαούλα και στα ταμεία των επιχειρήσεων υπάρχουν περισσότερα μετρητά από ότι στα ταμεία των τραπεζών.

Τέλος ο μέσος όρος των ΜΕΤΡΗΤΩΝ στα ταμεία των τραπεζών ως προς τις καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο τέλος κάθε μήνα από το 2001 έως και τον Οκτώβριο του 2014 ήταν 1,19%. Το υψηλότερο ήταν τον Ιανουάριο του 2002 όταν αλλάξαμε σε ευρώ και ο δείκτης αυτός ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ/ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ επιχειρήσεων και νοικοκυριών ήταν στο συγκλονιστικό 2,02% ενώ το αμέσως πιό υψηλό ποσοστό παρατηρείται τον Ιούνιο του 2012 που έφτασε το 1,63%.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Ψηφιοποιήστε το χρήμα γιατί μας τα έχετε ζαλίσει με τα bank run και τις ηλιθιότητες … Πάτε να πιάσετε αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους παράνομα έξω γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους ξέρετε. Θέλετε να βάλω μέσα και τα 19,4 δις που ήταν τυπωμένα έως τον Μάϊο του 2010 ότι έφυγαν όλα;

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ: ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ …

[1] http://www.bankofgreece.gr/…/el/Statistics/monetary/nxi.aspx

[2] http://www.bankofgreece.gr/…/Statist…/monetary/monetary.aspx

[3] http://www.bankofgreece.gr/…/Statist…/monetary/deposits.aspx

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ
  ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ

  ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ BANK RUN ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

  ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ
  ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

  ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΣΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  ΚΑΜΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ
 2. 0
  0
  ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ, ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ -Η ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΕΣ- ΕΦΥΓΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ.
 3. 0
  0
  To (Ψηφιοποιήστε το χρήμα) θα γινει η ταφοπλακα των ανθρωπων……..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί