09:32 - 25/08/2014

Παραιτήθηκε σύσσωμη η γαλλική κυβέρνηση

Παραιτήθηκε σύσσωμη η γαλλική κυβέρνηση


Την παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης υπέβαλε στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Ολάντ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Τρίτη θα σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με την «κατεύθυνση που (ο πρόεδρος) έχει καθορίσει για τη χώρα».

Η κίνηση αυτή έρχεται μία μέρα μετά τα σχόλια του Γάλλου υπουργού Οικονομίας, Αρνό Μοντεμπούρ, ο οποίος επέκρινε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και επιτέθηκε στη Γερμανία για την «εμμονή» της στην πολιτική λιτότητας.

Ο Ολάντ είχε καλέσει τον Βαλς να σχηματίσει νέα κυβέρνησή πριν από μόλις τέσσερις μήνες. Όμως ο πρωθυπουργός ήταν συνεχώς υποχρεωμένος να συμβιβάζει τις διαφορές ανάμεσα στους αριστερούς, όπως ο Μοντεμπούρ, και τα περισσότερο κεντρώα μέλη της, υπό τους σοσιαλιστές της κυβέρνησής του.

news.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. 0
  0
  Ωχ κατάλαβα ,η ευρωπαική ένωση θα διαλυθεί πιο γρήγορα απ'ότι λέγανε ,κάτι ήξερε ένας σύμβουλος του πούτιν που έλεγε ότι ,σε λίγο καιρό όλη η ευρώπη θα καταρεύσει και οικονομικά όλοι θα προσαρτηθουν στην ρωσία……τέλος εποχής για την ευρώπη μάλλον…..
 2. 0
  0
  ANTE KAΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ !
 3. 0
  0
  Στενοχωριέστε ; Είστε σοβαροί ;
 4. 0
  0
  Στο διάολο και ημεν και η δε
 5. 0
  0
  ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΑΙΖΕΙ Η ΤΗΝ ΜΑΣΗΣΕ Η ΚΡΙΣΗ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί