19:54 - 01/07/2014

Πέτρινη στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα καταρρίπτει τα πάντα! Ραγδαίες ανατροπές … «Μουδιασμένοι» οι αρχαιολόγοι

Μια απίστευτη ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού του Αρχοντικού Πέλλας, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανασκαφική περίοδος. Αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του οικισμού πέτρινη στήλη, διαστάσεων περίπου 30Χ20 εκατ. με εγχάρακτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε χρονολογία γύρω στο 4000 π.Χ. πολύ πριν από την ανακάλυψη της σφηνοειδούς γραφής από τους Σουμέριους (περίπου 3500 π.Χ.). Δείγματα της Στήλης του Αρχοντικού (όπως πλέον αποκαλείται προσωρινά το εύρημα) έχουν σταλεί στο εργαστήριο Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς η σύσταση του πετρώματος, γεγονός που θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της περιοχής προέλευσής του, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση, μια και το πέτρωμα υπάρχει σε τοποθεσίες της περιοχής και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Στην συνέχεια η στήλη, αφού συντηρηθεί, θα υποβληθεί σε εξέταση με ακτίνες Χ ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα γράμματα, που μετά από τόσες χιλιετίες, είναι δύσκολη η ανάγνωσή τους, λόγω φθοράς της επιφάνειας.

«Μουδιασμένοι» οι αρχαιολόγοι

Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής αρχαιολόγοι αποφεύγουν να δηλώσουν οτιδήποτε και όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή που μας μετέδωσε και την αρχική είδηση, είναι καταφανώς αμήχανοι και «μουδιασμένοι», γεγονός απόλυτα φυσικό αν αναλογισθεί κάποιος τις τεράστιες ανατροπές δεδομένων που θα φέρει αυτή η συγκλονιστική πράγματι ανακάλυψη. Αν μάλιστα προκύψουν και άλλες τέτοιες στήλες, όπως πιθανολογείται, τότε οι εξελίξεις στην επιστήμη της επιγραφικής θα είναι κατακλυσμικές.

Ελληνικά γράμματα

Το πλέον εντυπωσιακό γεγονός που προκύπτει από την προσεκτική εξέταση της στήλης είναι η σαφής καταγραφή γραμμάτων του αρχαϊκού ελληνικού αλφαβήτου, όπως το αρχαϊκό Ζ που είχε περίπου την μορφή του Ι, αλλά με μεγαλύτερες την επάνω και κάτω γραμμή (βλ. φωτ.). Διακρίνεται ξεκάθαρα το Α και σειρά άλλων γραμμάτων. Παρά την φθορά της στήλης, ορισμένα γράμματα διακρίνονται σαφέστατα, σε αντίθεση με παλαιότερα ευρήματα π.χ. την πολυσυζητημένη πινακίδα του Δισπηλιού, όπου μόνον με άφθονη δόση φαντασίας μπορούν να ανακαλυφθούν «γράμματα».

Η τοποθεσία της ανασκαφής

Ο προϊστορικός οικισμός του Αρχοντικού Γιαννιτσών βρίσκεται κοντά στο σύγχρονο ομώνυμο οικισμό, ανάμεσα στην αρχαία Πέλλα και την πόλη των Γιαννιτσών. Έχει τη μορφή τούμπας-τράπεζας, ύψους περίπου 20μ. και έκταση περίπου 128 στρεμμάτων. Η ανασκαφική έρευνα στην «τούμπα» του Αρχοντικού άρχισε από το 1991 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το Αρχοντικό αποτελεί μια προνομιακή οικιστική θέση καθώς δεσπόζει στην εύφορη πεδιάδα των Γιαννιτσών.

Επιπλέον ο οικισμός βρισκόταν κοντά στην ακτογραμμή του Θερμαϊκού, όπως επιβεβαιώνεται και από γεωλογικές έρευνες ειδικών επιστημόνων του Α.Π.Θ. Οι έρευνες αυτές έδειξαν ότι η ακτογραμμή πρέπει να περνούσε 6 περίπου χιλιόμετρα νότια του οικισμού. Η σπουδαιότητα της θέσης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ανιχνεύεται συνεχής κατοίκηση από τη Νεολιθική Εποχή (6η χιλιετία) μέχρι την υστεροβυζαντινή περίοδο (14ος αι.).

Ραγδαίες ανατροπές

Κλείνοντας προς το παρόν αυτό το ενημερωτικό κείμενο και εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, ένα είναι βέβαιο: Η εικόνα που είχε η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα για την ανακάλυψη της γραφής και την εξέλιξή της θα μεταβληθεί άρδην, εφ’ όσον επιβεβαιωθούν τα ευρήματα και πολύ περισσότερο εάν προστεθούν και νέα, όπως αναμένεται.

ΠΗΓΗ:http://epistimonikos.wordpress.com

thesecretrealtruth.blogspot.com

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (28)

 1. 0
  0
  ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΠΟΡΔΗ ΤΩΝ ΘΕΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΝ!!!!!!
 2. 0
  0
  Μουδιασμένοι» οι αρχαιολόγοι…ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕΣ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ…ΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΩΣ ΘΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ._
 3. 0
  0
  ntax oti einai copy paste apo edo.. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/11/6000.html to parablepo..oti einai persina xuna stafulia to parablepo oti bazeis to link tou sora os (PHGH LOL)…. den to parablepo..
 4. 0
  0
  τελικα ο Λαμπρακης εχει δικιο!!!!!!!!
  αυτο για τον γκονο..
  • 0
   0
   ο οποίος Γκόνος έμαθα μόλις χθες, ότι πήγε να τη βγει στους Σωρρικούς με τσαμπουκά "επιχειρημάτων" παρέα με έναν άλλον της ΟΕΑ και βρεθήκανε αυτόφωρο…….. αυτά βεβαια δε θα στα γράψει, στα λέω εγώ όμως

 5. 0
  0
  Εντριβες για να ξεμουδιασουν οι αρχαιολογοι! Και λοβοτομη στους παρανοικους που πιστευουν οτι τυχαιες χαρακιες πανω σε μια πετρα ειναι…ελληνικα γραμματα!
 6. ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ 2 Ιουλίου 2014 @ 05:30
  0
  0
  ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ 11,11, ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΟΡΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙ ΥΟΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΟΤΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ(ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ), ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΑΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ??? ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΟ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΝΑ "ΔΟΚΕΙ ΜΟΙ=ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ" ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ???ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ… 'Η ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, 'Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΜΠΕΡΝΑΛ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΜΑΥΡΗ ΑΘΗΝΑ!!! ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ " ΑΝ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ(ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ),ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"…ΠΧ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ???ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ,ΑΚΟΜΑ Κ ΟΙ ΑΜΠΟΡΙΤΖΙΝΑΛΣ Κ ΟΙ ΑΓΡΙΟΙ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ.ΝΑ ΓΙΡΤΑΖΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΔΥΣΗ ΠΧ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ, ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΚΛΠ
 7. ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ 2 Ιουλίου 2014 @ 05:36
  0
  0
  ΑΝΟΙΞΤΕ Κ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ… ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΛΑΝΙΔΙ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΜΠΟΧΑ… ΑΠΟΡΩ, ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ??? ΜΟΝΟ ΒΡΩΜΙΑ???
 8. 0
  0
  Αν είναι έτσι όπως τα λέει το άρθρο… τότε αργά η γρήγορα αυτό το εύρημα θα καταστραφεί.

  這些
 9. 0
  0
  όταν έχεις τέτοιους έλληνες τι να τους κάνεις τους εχθρούς http://skeptikon.wordpress.com/2012/10/13/six-thousand-years-old-greek-letters/
  η είδηση είναι από το 2011…τελικά είναι αλήθεια!!!!!μπορούμε να το καταλάβουμε οτί είναι αλήθεια από το μένος τουσ αθρού….ο "αυτα" 'εχει δίκιο θα την εξαφανίοσυν!
 10. 0
  0
  ΑΑΑΧΧΧΧ… ΥΠΝΕ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ….
 11. 0
  0
  ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΣΥΧΡΟΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΜΑΣ ΔΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΟΙΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ Η ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ "ΓΙΟΥΝΑΝ"= ΙΩΝΙΑ
  Ι-ΑΠΟ-ΙΩΝΙΑ, ΒΡΑΖ-ΙΛΙΑ, ΑΓ-ΙΛΙΑ, Α-ΒΑΡΙΑ, ΣΙΝΑ=ΚΙΝΑ=ΛΟΠΟΔΙΤΗΣ, ΦΡΑΝΚΙΑ-ΦΡΙΓΙΑ, ΧΙΛΗ-ΧΙΛΟΣ, ΠΕΡΣΙΑ-ΠΕΡΣΣΕΑΣ, ΣΚΟΤΙΑ-ΣΚΟΤΟΣ Κ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΗΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΤΟ 10.000 Π.Μ.Χ
  ΟΛΟΙ Η Α-ΛΗΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ Κ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ Ο.Ε.Α. ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ. ΕΡΕΥΝΙΣΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
  ΖΗΤΩ Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ!
 12. 0
  0
  ρε κεραταδες ψευτοελληνες τι θελετε; ουτε αυτο σας ανοιγει τα ματια; κολοπαιδα. να ξερετε οτι οι πρωτοι που θα φυγετε θα ειστε εσεις αντρακια του κολου. ΕΣΣΕΑΤΑΙ ΗΜΑΡ
 13. 0
  0
  7.36
  Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου………Το Α ας πούμε που βλέπουμε είναι όντως μια τυχαία γρατσουνιά, το Γ μιά τυχαία χαρακιά και πάει λέγοντας!!!!
  Με τέτοια μυαλά που κουβαλάς, απορώ πως ζείς!!!!!!
 14. 0
  0
  …όχι που πηραμε από τους Φοινικες το αλφαβητο με χαρακτήρες συμφωνων και το προσαρμόσαμε στη δικη μας γλωσσα …ΟΥΣΤ… λαμογια
 15. 0
  0
  ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΗΣ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ…..
  ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ … Η ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ…. Η ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ……
  ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ….. ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ???????
  Η ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ……
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ…….
  ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΑΣ ???????
  ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!
  ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΜΟΥ !!!!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί