16:43 - 18/04/2015

Πέρα από τα σύνορα ..

Εκεί που αρχίζουν οι φόβοι σου ξεκινούν και τα σύνορα της φυλακής σου !

Δεν θυμάμαι πόσες χιλιάδες φορές έχω πει αυτή την πρόταση στους συνανθρώπους μου!

Πως να κάνουμε την οποιαδήποτε αλλαγή αν δεν καταφέρουμε στα ιδανικά μας να είμαστε ίδιοι;

Τώρα υπάρχουν μερικοί που ανατριχιάζει ο σβέρκος τους ακούγοντας την λέξη «Ίδιοι»…ανατριχιάζουν χωρίς να έχουν αντιληφθεί ότι στα ιδανικά επιβάλλεται ένας λαός να είναι ίδιος, επιβάλλεται να έχει εκπαιδευθεί να είναι ίδιος!

Υπάρχουν σύνορα παντού , στην αγάπη , στην φιλία , στον έρωτα, στην ανάγκη για Ελευθερία ..παντού!

Απλά ο καθένας από εμάς μεταθέτει αυτά τα σύνορα ανάλογα την δύναμη του!

Πως να συνεννοηθούμε; Πως να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο αν οι αξίες μας βρίσκονται σε διαφορετικά συνορα;

Πως να σου μιλήσω για Ελευθερία αν εσύ έχεις μεταθέσει λόγω φόβου τα σύνορα σου πολύ κοντά σε εσένα ;

Οι Έλληνες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ως πρόβλημα λογιστικής και οχι ως πρόβλημα συμπαντικο και επίγνωσης !

Ασχολείστε οι περισσότεροι από εσάς με την χρεοκοπία , με το ευρώ , με την Ευρώπη …σαν τα κυρίαρχα προβλήματα μας αυτή την στιγμή!

Η υπογεννητικότητα μας , οι νόμοι στερησης της ελευθερίας για τους απογόνους μας αύριο, οι νέοι θεσμοί , η νέα παγκόσμια τάξη και η όρεξη της φαίνεται ότι δεν σας φαντάζουν σαν ένα υπαρκτό πρόβλημα του σήμερα !

Πολλά χρόνια τώρα προσπαθώ να σας μεταδώσω μια εναλλακτική αλήθεια σε κόντρα με ότι θέλουν να σας δείξουν ότι είναι αλήθεια!

Αν θελήσετε να τα δείτε χωρίς εγωισμό η δόγμα θα δείτε ότι αυτή η αλήθεια είναι πολύ πιο κοντά σε όλα όσα μας συμβαίνουν σήμερα !

Έχω προσπαθήσει να μιλήσω όσο μπορώ συμβατικά για να δείξω το μέγεθος του ψεματος που ζούμε και έχω πει ένα πολύ μικρο ποσοστό από αυτό που ουσιαστικά είναι η πραγματικότητα μας !

Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να αποδεχθούμε ότι μας κορόιδεψαν , μας κορόιδεψαν οι δάσκαλοι μας επειδή τους είχαν κοροϊδέψει και αυτούς , οι γονείς μας για τον ίδιο ακριβώς λόγο, οι πολιτικοί μας …για τον ίδιο ακριβώς λόγο ..όσο και αν σας φαίνεται παράξενο η να σας χαλάει τον θυμό!

Ένας αρχηγός δείχνει σε ποιο επίπεδο είναι το κοπάδι του , αν έχεις έναν δειλό αρχηγό είσαι ένα δειλό κοπάδι !

Δείτε ποιους έχετε επιλέξει να σας διοικούν, δείτε γιατί είναι σημαντικό να είμαστε ΙΔΙΟΙ στα ιδανικά μας !

Το πρόβλημα που δεν θέλετε να δείτε είναι και αυτό που θα συνεχίζει να τιμωρεί την ανθρωπότητα !

Στερουμαστε ιδανικών και παιδείας αξιών … δεν μπορούμε να είμαστε ίδιοι στις θεμελιώδεις θέσεις μας για την Ζωή , δεν μπορούμε να έχουμε κοινή απόφαση στο πως θα ζήσουμε την Ζωή μας, δεν μπορούμε να έχουμε αδιαπραγμάτευτες αξίες !

Όσο θα αφήνετε τους άλλους να αποφασίζουν για εσάς τόσο καιρό θα παραμένετε φυλακισμένοι , όσο καιρό δεν νοιωθετε την άμεση ανάγκη κοινής σύμβασης αλήθειας μεταξύ μας τόσο καιρό θα ζείτε στην τύχη και την όρεξη όλων όσων κατανόησαν τα απλά !

Νομίζετε ότι οι εχθροί της ανθρωπότητας δεν έχουν ΙΔΙΕΣ αξίες, δεν έχουν ΙΔΙΟΥΣ σκοπούς , ΙΔΙΟΥΣ όρκους;

Κάνετε μεγάλο λάθος αν πιστεύετε ότι ο εχθρός σας είναι αδύναμος , αν νομίζετε ότι δεν έχει φροντίσει να χει ένα ομοιογενές σύστημα αξίων που τα μέλη που το υποστηρίζουν δεν είναι ικανά να θυσιάσουν την Ζωή τους για τα ιδανικά τους!

Αν το πω λαϊκά είμαστε σκόρπιοι-σβαρνα σαν ανθρωπότητα , αναλώνουμε τις δυνάμεις μας σε απλά επικοινωνιακά κόλπα που δημιούργησε ο εχθρός !

Δεν θα έρθει ποτέ λύση από δόγμα ,κόμμα,πολιτική αν εμείς δεν κατανοήσουμε το μέγιστο πρόβλημα της μη κοινής αξιολόγησής των αξίων μας!

Πολλές φορές έχω πει την λέξη κουράστηκα και φίλοι μου λένε εσύ απαγορεύεται να πεις αυτή την λέξη …λες και είμαι κάτι σημαντικό , λες και είμαι κάποιος μεγάλος και δυνατός ….ένα τίποτα είμαι όπως όλοι μας!

Ένα τίποτα που αναζητά τον τρόπο να δείξει αν άξιζε σε κάτι η όχι όπως όλοι μας!

Αν δεν δημιουργήσουμε το κοινό ΠΕΔΙΟ αξιων μεταξύ μας και συνεχίζουμε να δίνουμε την συγκατάβαση μας να μας ταΐζουν οι εχθροί το δικό τους μοτίβο αξιών τότε δεν έχουμε πολυ χρόνο ακόμα ως ελευθερα όντα πάνω σε αυτό τον πλανήτη !

Χρειαζόμαστε παιδεία , χρειαζόμαστε μίμηση ιδανικών , χρειαζόμαστε τον τρόπο και τους ανθρώπους που η πράξεις τους θα θυμίσουν αυτό που πραγματικά είμαστε !

Σύνορα που μπορούμε να τα μεταθέσουμε φθάνει να βρούμε την δύναμη να το κάνουμε, για να βρούμε την δύναμη πρέπει τα ΙΔΙΑ ιδανικά να μας ατσαλώσουν σε μια κατάσταση έκστασης , θα πρέπει η ανάγκη μας για το δίκαιο , για την Ελευθερία , για την προστασία στον συνάνθρωπο να γίνει ένας ιός που θα παρασύρει τον πλανήτη σε ένα μεγάλο εφιάλτη , έναν εφιάλτη που αναγκαστικά θα τον κάνει να ξυπνήσει!

Έχω ξαναπεί πολλές φορές δεν είναι τυχαίο που η Ζωή επέλεξε την Ελλάδα να δοκιμαστεί σε όλο αυτό , η Ζωή γνωρίζει ποιοι έχουν τον ΛΟΓΟ , την συνείδηση , το πνεύμα να ακούσουν το κάλεσμα της !

Αν θελετε αρχηγό ψάξτε να βρείτε την κοινές αξίες μέσα σας , το πύρινο κάλεσμα της μεγάλης αλλαγής !

Ειναι ανόητο να συνεχίζεται να ακολουθείτε μαριονέτες και ταυτόχρονα να έχετε απαιτήσεις !

Οι αρχηγοί σου είναι ο καθρέφτης σου !

Σε ένα κοπάδι που όλοι είναι μπολιασμενοι από τα ίδια ιδανικά η ανάγκη εύρεσης αρχηγού στερεύει και την θέση του αρχηγού την παίρνει η ΑΝΑΓΚΗ η ο ΕΡΩΤΑΣ !

Αν δεν μπορέσω να σε κάνω να δονουμαστε το ίδιο πως θα καταφέρω να μετακινήσω τα σύνορα του φόβου σου;

Και η ομάδα που δονείται …το ΙΔΙΟ είναι το ποιο επικίνδυνο και χαοτικό πράγμα μέσα στο σύμπαν !

Αν θες να νικήσουμε… πρέπει να το βάλεις βαθιά μέσα σου …χρειαζόμαστε νέα παιδεία αξιων , χρειαζόμαστε κοινά ιδανικά , χρειαζόμαστε ανθρώπους να κάνουν πράξεις που θα γίνουν μίμηση … !

Stranger…

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (8)

 1. 0
  0
  συγκλονιστικες αληθειες,και πολύ κατανοητες ,γιατι όμως δεν αγγιζουν τους περισσοτερους? αυτό το ερωτημα ποιος θα το απαντησει
 2. 0
  0
  μπλα μπλα μπλα μπλα………
 3. 0
  0
  "Πως να κάνουμε την οποιαδήποτε αλλαγή αν δεν καταφέρουμε στα ιδανικά μας να είμαστε ίδιοι;"—- Σε τι αλλαγη ελπιζεις;

  "Απλά ο καθένας από εμάς μεταθέτει αυτά τα σύνορα ανάλογα την δύναμη του" — Νομιζω πως αυτα τα 2 δεν πανε μαζι… Και συνορα και δυναμη. Σε αυτην την προταση παλι Νομιζω πως εσυ ο ιδιος καταδοικαζεις την δυναμη σου βαζοντας ακομα μια φορα συνορα αρα ορια αρα στοπ στο μυαλο και την ψυχη σου.


  "Πως να σου μιλήσω για Ελευθερία αν εσύ έχεις μεταθέσει λόγω φόβου τα σύνορα σου πολύ κοντά σε εσένα ;" Απροσωπα δεν γινετε να μηλαμε για ΕΛ ΕΥ ΘΕΡΙΑ. Ναι, απευθηνεσαι σε αυτους που σε γνωριζουν και λογικο αλλα οταν μηλας για ενωση πρεπει να εχεις και 2 κατηγοριες Ελληνων στο μμυαλο σου. 1] αυτη που θεωρουν την ελευθερια = χρημα, πλουτος, εξουσια, και γενικα την Υλη
  +2] αυτους που το πνευμα τους ειναι τοσο ανυσηχο, με αποτελεσμα και ο υπνος τους να ισοδυναμη με σκεψεις.

  Οσο υπαρχουν ανθελληνες που υπνοτιζοντε απο το χρημα και οτι αλλο τους προσφερη το γαμοσυστημα ετσι θα ζουμε, θα μπαινουν καθημερινα ολο και πιο πολλοι πολεμηστες λαθρομεταναστες, οι δηθεν " ελληνικη" αστυνομια θα κουμπονετε ολο και πιο πολυ, με αποτελεσμα να εχουμε τους βλακγουοτερς εντως της Ελλας σε καθε πλατεια κτλ με την δηθεν προφαση πως μας "προστατευουν" απο τους λαθρο.

  Γαμησε τα.

  "Τωρα" που το σκεφτομαι το μονο που μας σωζει ειναι οντως να κανουν ολοι αυτοι που εχουμε εντως μια απηλιτικη κινηση προς ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ…. Αλλιωωωωωωςςςςς…!!! Τα παιδακια που ειναι τωρα στην ηλικια των 5 6 χρονων φανταζομαι πως θα ειναι οι απολυτοι σκλαβοι του σιωνισμου.. + μεταααα… ποια Ελλας και Ποιοι Ελλην[ες] ;;;


  δεν προσπαθω ουτε να σου το παιξω κατι απλα σκεφτομαι οπως Νομιζω εγω…

  Φώτης


 4. 0
  0
  επτα νομα σενα δωμα
  που να ξαπλω να κλεισω μα
  ο ενας παει σινεμα
  ο αλλος πεφτει και κοιμα
  υπνος με βαρδια δηλαδη
  στη πορτα συρμα για κλειδι

  επτα νομα δυστυχισμε
  σενα δωμα φυλακισμε
  δικαιως αγανακτισμε
  πως ταχεις ετσι μυρασμε
  ντουνια ψευτοπολιτισμε

  οι δυο δουλε [ βουν] απο τους επτα
  απο τα χρε[η] τι να προφτα [σεις]
  σαν τα τσου [βαλια] σαν τα σκουπι[δια]
  εφτα νομα χωρις ελπι[δα]
  σενα δωμα μισογιαπι
  ποιος να φωνα[ξει] τι να πε'''

  ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ 1942-1953-1982
  ΣΤΙΧΟΙ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ

  ΕΖΗΣΕ ΣΤΟΥ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΖΩΗ ΤΟΥ-
  ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ–

  Κ.ΜΠ 5. 0
  0
  ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΈΡΧΟΜΑΙ

  ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΑΣΠΙΔΟΣ ΕΠΙΤΥΧΗΣ

  ΣΑΝ ΤΟΝ ΨΩΡΑΛΕΟ ΚΥΝΑ ΕΠΙΖΗΤΟΎΣΕ ΤΗΝ ΘΈΣΗ ΤΗΣ

  Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Η. !

  ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΆΛΞΕΙΣ

  Η ΜΆΧΗ ΚΑΛΆ ΚΡΑΤΕΊ..

  ΕΚΡΉΞΕΙΣ ΠΥΡΟΣ ΛΆΒΑ ΠΥΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΒΟΎΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΊΟ

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

  ΦΑΕΘΩΝ

  Γαία άκουσε επιτέλους τον Απόλλωνα

  Η Μητέρα πληγώνεται από άστοχες συμπεριφορες

  Αφού καλά κινησε στην Μάχη του ΜΈΓΑ..

  Γερή γωγώ ευφυή εξωτικών θετή ξεφύγει ΕΥΩΔΕΣ
  • 0
   0
   ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ; πες μου δεν υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ ΤΡΕΛΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ οπως και για ΕΣΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ
 6. 0
  0
  ΑΦΣΕΡΕ ΠΑΙΔΑΚΜ!
  ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ! ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ!ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
 7. 0
  0
  Πφφφφφφφφ είναι απίστευτο…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί