08:24 - 05/02/2014

Ο Mark Faber προειδοποιεί… – Έρχεται μία νέα παγκόσμια φούσκα στην πιστωτική αγορά – Στραγγαλίζεται η ανάπτυξη διεθνώς

Προβληματισμένος ο Αμερικανός επενδυτής

Η έντονη μεταβλητότητα στις αγορές διεθνώς, δεν συνιστά απόρροια του tapering της Fed. Αντιθέτως, συνιστά αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Τα άνωθεν αποφαίνεται ο επιφανής οικονομολόγος και επενδυτής, Marc Faber.
«Δεν είναι μόνο το tapering υπαίτιο για τις πιέσεις στις αγορές. Στις αναδυόμενες αγορές επί της ουσίας, δεν υπάρχει ανάπτυξη, ενώ στην Κίνα η επιβράδυνση είναι σημαντική» υποστηρίζει ο Αμερικανός επενδυτής.

«Η απουσία πραγματικής ανάπτυξης στις συγκεκριμένες χώρες επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομία, καθώς μέχρι στιγμής οι αναδυόμενες αγορές τροφοδοτούσαν σχεδόν εξ ολοκλήρου τους παγκόσμιους οικονομικούς δείκτες» εξηγεί εν συνεχεία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά ομολόγων δεν βρίσκεται στην ίδια δεινή θέση με αυτή των μετοχών.

«Για τους επόμενους 3 με 6 μήνες, τα ομόλογα θα είναι σε καλύτερη θέση από τις μετοχές» διαμηνύει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Mark Faber εφιστά την προσοχή, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μίας νέας παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης, η οποία εξαιτίας της αύξησης των καταναλωτικών χρεών θα πυροδοτήσει νέες πιέσεις στην παγκόσμια ανάπτυξη.

«Η πίστωση στην παγκόσμια οικονομία υπολογίζεται περίπου κατά 30% υψηλότερη, από ό,τι στις απαρχές της οικονομικής κρίσης του 2008. Το χρέος των νοικοκυριών αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες οικονομίες αλλά και σε χώρες άρρηκτα συνδεδεμένες με αυτές, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία» καταλήγει ο Αμερικανός τραπεζίτης.

www.bankingnews.gr
Γεράσιμος Χιόνης-Δημοσιογράφος

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  Κάθε πόλεμος για να εκδηλωθει με προεκτάσεις των χεριως σε όπλα πρώτα γίνεται στο μυαλό.Μία οπτική που αν και σχετικά εύκςολη δέ μας πάει ο νούς να την δούμε.Για να γίνει ένα μεγάλο κακό πόσοι ανθρωποι χρειάζονται αν δέν συνενουσαν τα θύματα θα γινόνταν πόλεμοι γιατι οι ανθρωποι τσι μπουν αυτωμάτος να παν να πολεμησουν;Μιλιουνια ατομα θα πολεμήσουν.Πόσοι ανθρωποι θα χρειαστούν για να κάνουν ένα μεγάλο καλό;
 2. 0
  0
  ΑΝΤΕ για διορθωση στα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ να βγαλουμε λεφτα…….χεχε!!!!!!
 3. 0
  0
  Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ
  ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΟ"ΝΕΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΟ ΛΟΥΣΤΡΑΡΙΣΜΑ
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΘΕΛΗΣΗ" ΜΑΣ
  ΝΙΚΗ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί