Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:38 - 28/05/2014

Ο σοφός σπόρος

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο σοφός σπόρος

Ο Σπόρος είναι ένα δώρο του Ουρανού. Είναι από το ίδιο υλικό που είναι φτιαγμένα τα όνειρα.


Μπαίνει στη Γη, και υλοποιείται: αποκτά ρίζες, μίσχο, φύλλα, άνθη, καρπούς. Μπαίνει στα 4 στοιχεία που απαρτίζουν τον κόσμο μας, και μαθαίνει απ’ αυτά. Και ξαναγυρνάει μέσα από τον καρπό στη Γη, σοφότερος: γνώρισε πάλι τον ήλιο, τον αέρα, τη βροχή, τη ζέστη, το κρύο, τα ζώα και τα ζουζούνια και τους ανθρώπους της περιοχής, την κίνηση της σελήνης και των αστεριών τη νύχτα.

Ο σπόρος έχει νοημοσύνη, καταγράφει και θυμάται. Η βιολογία λέει οτι τα είδη προσαρμόζονται, οι ποικιλίες εγκλιματίζονται στις νέες συνθήκες που βρίσκονται. Ετσι έχουμε είδη που ζούσαν σε μία ήπειρο, μια περιοχή, και μεταφέρθηκαν, μεταφυτεύτηκαν, και σήμερα ευδοκιμούν κι αλλού. Οι σπόροι μαθαίνουν, γίνονται σοφοί – κρατούν εντος τους μνήμες γραμμένες: στο dna τους, λέμε.

Οι παραδοσιακοί σπόροι έχουν “ευρεία γενετική βάση”, λέμε. Εζησαν σε χωράφια, ραχούλες, λειβάδια, δάση, ερωτεύτηκαν κι αναπαράχθηκαν κάτω από το μάτι του ανθρώπου, των ζώων και των εντόμων, καρποφόρησαν, και έγιναν σοφότεροι στο πέρασμα των εποχών.

Ο σοφός αντέχει, και δεν χρειάζεται πολλά. Είναι ανθεκτικός και ολιγαρκής, οι καρποί του έχουν γλύκα και ουσία, θρέφουν σώμα και ψυχή. Προσφέρονται ολόκληροι για κατανάλωση. Όπως όλοι οι σοφοί του κόσμου τούτου, ζουν για να δίνονται και να τρέφουν.

Ο σπόρος εξελίσσεται χέρι-χέρι με τον άνθρωπο και με τη γη. Επικοινωνούν, αλληλεπιδρούν, πορεύονται παρέα. Ανταλάσσουν συναισθήματα: στη φροντίδα, το σεβασμό, την αγάπη του ανθρώπου, ο σπόρος ανταποκρίνεται με τη βλάστηση, την ανθοφορία, τα αρώματα, τις γεύσεις, την καρποφορία του. Τη γη που τον αγκαλιάζει και τον τρέφει, την κάνει πλουσιότερη.

Η φύση του σπόρου, όπως και του ανθρώπου, είναι η αγάπη.

Πηγή

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Είχα ακούσει από ένα σοβαρό άνθρωπο ότι,έχουμε το μητρικό φυτό το οποίο μπολιάζω για να βγει κάτι άλλο. Αν πάρουν όμως μετά σπόρο από αυτό το νέο φυτό και το φυτέψουν, θα μας δώσει πάλι το μητρικό φυτό. Ίσως αν ισχύει κάτι τέτοιο,να μην χρειάζεται να φοβόμαστε για τα τρόφιμα. Εγώ δεν έχω ουδεμία ιδέα για αυτά. Αν κάποιος έχει κάνει κάποια έρευνα σοβαρά πάνω σε αυτό,μπορεί να μας διαφωτίσει.

  2. Ανώνυμος 05/28/2014 @ 12:05 ΜΜ

    ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐὰν μὴ ὁ κόκκος τοῦ σίτου πεσὼν εἰς τὴν γῆν ἀποθάνῃ, αὐτὸς μόνος μένει· ἐὰν δὲ ἀποθάνῃ πολὺν καρπὸν φέρει. ΧΡΙΣΤΟΣ =1480 =ΠΡΩΤΟΝΙΟ

    Προμηθεὺς δὲ ἐξ ὕδατος καὶ γῆς ἀνθρώπους πλάσας ἔδωκεν αὐτοῖς καὶ πῦρ, λάθρᾳ Διὸς ἐν νάρθηκι κρύψας.

  3. Ανώνυμος 05/28/2014 @ 2:54 ΜΜ

    Αμα σκεφτει καποιος ΠΟΥ εχει μιαλο βεβαια τι ασυλυπτο πραγμα είναι να τρως ας πουμε ένα καρπουζι και από τα σπορια που ειχε μεσα να ξαναφυτρωνουν όχι ένα αλλα εκατοντάδες αλλα στη θεση αυτου που εφαγες αρε Θεε τι δωρα εδωσες σαυτο το αχαριστο ζωο που λεγεται ανθρωπος

  4. Ανώνυμος 05/28/2014 @ 6:53 ΜΜ

    Ένας για ολους (Ο Σπόρος) και όλοι για Εναν (για τον Σπόρο) . †

    Εύγε στα σχόλια σας …………και τα άρθρα σας ._

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*