20:21 - 15/07/2014

Ο Παγκόσμιος Ιστός τύλιξε την υδρόγειο

Ο Παγκόσμιος Ιστός τύλιξε την υδρόγειο
Ο Παγκόσμιος Ιστός τύλιξε την υδρόγειο με καλώδια.

Λίγοι χρήστες το έχουν συνειδητοποιήσει, όμως το Διαδίκτυο κυριολεκτικά περνάει από τους ωκεανούς: τα υποβρύχια καλώδια που έχουν ποντιστεί ως σήμερα για τα δίκτυα δεδομένων και τηλεφωνίας θα αρκούσαν για να τυλίξουν τον πλανήτη 213 φορές.

Σύμφωνα με την εταιρεία μάρκετινγκ Builtvisible, η οποία συγκέντρωσε τα διαθέσιμα δεδομένα, από το 1989 ως σήμερα έχουν ποντιστεί 797 υποβρύχια καλώδια συνολικού μήκους 8,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Δεδομένου ότι η περιφέρεια της Γης είναι 40.000 χιλιόμετρα, οι οπτικές ίνες θα μπορούσαν να τυλίξουν τον ισημερινό 213 φορές.

Και αν μπορούσε κανείς να τις ενώσει και να τις τεντώσει, θα μπορούσαν να καλύψουν 28 φορές τα 300.000 χιλιόμετρα που χωρίζουν τη Γη από τη Σελήνη. Μέχρι το 2017, εκτιμά η εταιρεία, ο αριθμός των υποβρύχιων καλωδίων θα έχει φτάσει τα 850.

Ένα από αυτά, το Trans-Pacific Unity που ενώνει την Ιαπωνία με την Καλιφόρνια, ανήκει σε κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η Google, ενώ η Facebook επενδύει σε ένα καλώδιο 10.000 χιλιομέτρων που θα συνδέει τη Μαλαισία και τη Νότιο Κορέα με την Ιαπωνία.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  ο αγιος κοσμας ο αιτωλος ειχε πει θα δεθει η γη γυρω γυρω με ενα λυταρι (κλωστη).
 2. 0
  0
  Το κουκούλι κα ετοιμάζετε….τι σκοπεύετε να κανετε τωρα παρασιτα; η απαρατατα ασιτα ποια αφησατε ασιτα βρε κα;
 3. 0
  0
  Φαντασου κα ένα κοσμο να τον ται ζουν τα ται με πιγκ νοις
 4. 0
  0
  Γιατι οι ηλεκτρομαγνήτες που χρησιμοποιούντε γι αυτο το το λόγο δέν θα πετύχουν ποτέ απολυτως τίποτα μα στο ε γρ αψα . πως είναι η οψη του π μ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί