07:40 - 09/09/2014

Ο Ερντογάν απειλεί με casus belli για το αντιρατσιστικό! Απαίτησε από τον πρωθυπουργό να το πάρει πίσω

Ο Ερντογάν απειλεί με casus belli για το αντιρατσιστικό! Απαίτησε από τον πρωθυπουργό να το πάρει πίσω

Αυτό είναι απόδειξη της διάπραξης της Γενοκτονίας: Απαίτησε από τον Σαμαρά να πάρει πίσω το νομοσχέδιο. Αντί να βάζει όρους και να απαιτεί το θύμα, βάζει όρους και απειλεί ο Γενοκτόνος. Εκεί κατάντησε την Ελλάδα η ανίκανη και ανέντιμη πολιτική και πνευματική της ηγεσία….Μια απροκάλυπτη και προσβλητική παρέμβαση εναντίον της Ελλάδας, για την ακύρωση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, είχε στόχο η συνάντηση που ζήτησε, και είχε τελικά, με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ο τούρκος Πρόεδρος Τ. Ερντογάν στην Ουαλία.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να προβάλει από τη συνάντηση τις «προειδοποιήσεις» που απεύθυνε ο Αντ. Σαμαράς για την αδιάλλακτη πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία στο Κυπριακό, το ενδιαφέρον εστιάσθηκε από την τουρκική πλευρά στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, παραπέμποντας στην απειλή του casus belli πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια όταν η Ελληνική Βουλή επικύρωνε τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Έτσι κι αυτήν τη φορά η Τουρκία, με απροκάλυπτο τρόπο, ουσιαστικά απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ποινικοποίηση της άρνησης των αναγνωρισμένων από τη Βουλή γενοκτονιών. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με την ενημέρωση της ελληνικής πλευράς, υποστήριξε ότι το αντιρατσιστικό προωθήθηκε στο πλαίσιο της εναρμόνισης με το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και ότι είναι μια ιστορική παρέμβαση που αφορά στον σεβασμό της μνήμης των θυμάτων και όχι τις σχέσεις της Ελλάδας με τη σύγχρονη Τουρκία.

Αλλά η εύλογη απορία του κ. Ερντογάν (ο οποίος προσήλθε απολύτως έτοιμος για μια εμπεριστατωμένη συζήτηση, μια και τον συνόδευαν ο ΥΠΕΞ και ΥΦΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου και Φ. Σινιρλίογλου και ο ισλαμικών καταβολών σύμβουλός του Ι. Καλίν) ήταν ότι, αφού πρόκειται για ιστορία, για ποιον λόγο νομοθετείται η ποινικοποίηση της διαφορετικής εκδοχής της ιστορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διαμηνυθεί στην Αθήνα ότι για την τουρκική κυβέρνηση αποτελεί κόκκινη γραμμή η αναφορά σε γενοκτονίες που έχουν αναγνωρισθεί από την Ελληνική Βουλή, καθώς αυτό ανοίγει τον δρόμο για την αναγνώριση καμιά… δεκαριά γενοκτονιών που έχει διαπράξει η Τουρκία και είτε έχουν ήδη εγκριθεί από τη Βουλή είτε πολύ εύκολα μπορεί να αναγνωρισθούν στο μέλλον.

Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε να αντιληφθεί το τι ακριβώς επεδίωκε η Τουρκία και έτσι αποδέχτηκε μια συνέτιση, η οποία απλώς επιβεβαίωσε και έκανε πιο έντονο το αδιέξοδο στις διμερείς σχέσεις και στο Κυπριακό. Κυρίως όμως εμφάνισε μια χώρα αδύναμη που δέχεται υποδείξεις και παρατηρήσεις ακόμη και για το νομοθετικό έργο της.

Πηγή: Το παρόν

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  Στα 4 όπως πάντα οι …..Σμαροβενιζέλοι!!!!!!!!!!!!!!!!!
 2. 0
  0
  ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΑ ΕΞΗΣ.
  1.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΟΧΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ)
  2.ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ(ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)
  3.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ
  4.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ
  5.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ
  6.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ
  ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΗΡΘΕ Η Γ@ΜΗΜΕΝΗ ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ
  -ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-
  • 0
   0
   Αν ο Θεός σκεφτόταν σαν εμάς δεν θα ζούσε κανείς μας. Η υπομονή αρετή . Φάγαμε τον γάιδαρο , η ούρα έμεινε και ας λένε οτι δεν θα βγούνε οι προφητείες και όμως όλοι γνωρίζουν οτι όλα σιγά σιγά έρχονται
 3. 0
  0
  Χαχααααα Ελληνας η ντροπή της ανθρωπότητας:-)
 4. 0
  0
  Γιατί ρε ποιά χώρα έχει αντιρατσιστικό νόμο και πρέπει να έχουμε και εμείς?
  Όχι στο αντιρατσιστικό νόμο διότι είναι ανθελληνικός ως εκεί που δεν πάει.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί