Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:14 - 19/12/2017

Ο διάβολος των Χριστουγέννων: Ο Krampus στον αντίποδα του Αγιου Βασίλη

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και ήδη τα παιδιά ανυπομονούν για τον ερχομό του αγαπημένου τους Αγιου με τα δώρα. Ωστόσο στη Βόρεια Ευρώπη, ο δαίμονας Krampus κλέβει τη δόξα του Αγιου Βασίλη.

Ο Krampus δεν είναι ακριβώς αυτό που φανταζόμαστε όταν σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα: Με τεράστια κέρατα, σκούρα μαλλιά και μυτερούς κυνόδοντες , βρίσκεται στον αντίποδα του Αγιου Βασίλη, φοράει μια αλυσίδα με κουδούνια και κρατάει μπαστούνι από σημύδα για να χτυπάει τα άτακτα παιδιά και να τα παίρνει μαζί του στα έγκατα της Γης.

Από που ξεκίνησε όμως η παράδοση αυτού του «Χριστουγεννιάτικου δαίμονα;» Η λέξη Κrampus , προέρχεται από τη γερμανική λέξη Krampen , που σημαίνει νύχι και σύμφωνα με την Σκανδιναβική μυθολογία είναι ο γιος της Χελ (της κόρης του Λόκι και βασίλισσας του Χελχάιμ, του κάτω κόσμου, του αντίστοιχου Αδη για τους Νορβηγούς). Το θρυλικό θηρίο μοιράζεται επίσης κοινά χαρακτηριστικά με άλλα τρομακτικά δαιμονικά όντα της ελληνικής μυθολογίας όπως σάτυρους και φαύνους.

Ο Krampus δημιουργήθηκε στον αντίποδα του καλού Αγίου Βασίλη που επιβράβευε τα καλά παιδιά με γλυκά. Ο δαίμονας ερχόταν για τα κακά παιδιά και όχι μόνο δεν τους άφηνε κάλτσα με κάρβουνα, αλλά, αντίθετα, τα χτυπούσε και τα έπαιρνε στο βασίλειο του.

Σύμφωνα με τη λαογραφία , ο Krampus εμφανίζεται στις πόλεις τη νύχτα της 5ης Δεκεμβρίου, της παραμονής του Αγίου Νικολάου, γνωστή ως Krampusnacht ή νύχτα του Krampus. Στις 6 Δεκεμβρίου τα παιδιά θα βγουν να δουν αν η χριστουγεννιάτικη κάλτσα τους θα περιέχει δώρο (για τα καλά παιδιά) ή ένα ξύλινο μπαστούνι (για τα κακά παιδιά).

Στην σύγχρονη εποχή ο Krampus επιβιώνει ακόμα στην Αυστρία , τη Γερμανία , την Ουγγαρία , τη Σλοβενία και την Τσεχική Δημοκρατία και σύμφωνα με την παράδοση μεθυσμένοι άντρες ντυμένοι δαίμονες παρελαύνουν στους δρόμους (το λεγόμενο Krampuslauf)

Η Τρομακτική παρουσία του Krampus είχε απαγορευθεί για πολλά χρόνια από την Καθολική Εκκλησία και στη συνέχεια από τους ναζιστές στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίοι θεώρησαν τον Krampus κατάπτυστο ως «δημιουργία των Σοσιαλδημοκρατών».

Πλέον ο Χριστουγεννιάτικος δαίμονας είναι αρκετά δημοφιλής την περίοδο των Χριστουγέννων στη Βόρεια Ευρώπη και αποκτά φήμη ίση με αυτή του Αγιου Βασίλη, με πολλές Βόρειες χώρες να προσπαθούν να εμπορευματοποιήσουν τη σκληρή εικόνα του Krampus πουλώντας σοκολάτες , κουκλάκια, και συλλεκτικά κέρατα.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (16)

  1. Ανώνυμος 12/12/2014 @ 9:16 ΠΜ

    ρε άντε αφήστε τους ανθρώπους στις αρχέγονες δοξασίες τους δαιμονοπλήκτοι,οι Γερμανο-Νορβιγική μυθολογία είναι απότατη και αρχαιότερη της χριστιανικής….και μην ξεχνάτε τους "ΓΕΡΟΥΣ" που έχουμε και εμείς στα χωρία,που είναι κάτι ανάλογο και είναι από αρχαιοτάτων χρόνων,Πάντως στην πρώτη φοτο…μια χαρά γελάνε τα παιδία και εξορκίζουν το κακό και τον έχουν και χεσμένο τον σατανάς σας….μάλλον σας ενοχλεί ,διότι ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΣΑΣ και εξορκίζουν το κακό του χρόνου που έρχεται,ενώ εσείς θέλετε να χέζονται,όπως εσείς κάνετε μόλις βλέπετε κέρατα….βαρετοί κερατάδες!
    -Γιος του Διός-

    • Ανώνυμος 12/12/2014 @ 11:06 ΠΜ

      Ενω εσυ οταν βλεπεις κερατα χαιρεσαι ετσι δεν ειναι κερατουκλη γιε της μακακιας;

      • Ανώνυμος 12/12/2014 @ 6:28 ΜΜ

        oxi den xairetai kerata. egw as poume xairomai otan vlepw kerata kerata alla oxi dika mou kerata gia na mi me lene kerata akoys kerata? egw otan vlepw kerata den ennoo ton satana alla ta kalokagatha zoa pou mas dinoun to gala tous akouses kerata?

        • Ανώνυμος 12/13/2014 @ 1:27 ΠΜ

          Και γιατι απαντας εσυ ρε κερατα; Μηπως εισαι ο κερατωμενος κερατας του ανωθεν κερατα και παρεξηγηθηκες; Ε,ρε με κατι κεραταδες που μπεξαμε…..

  2. Ανώνυμος 12/12/2014 @ 10:34 ΠΜ

    Τα δικά μας παγανά και οι καλικάντζαροι λύνουν και δένουν μέσα στη Βουλή.

  3. Ανώνυμος 12/12/2014 @ 10:50 ΠΜ

    Γιε του Δία και ο … πατέρας σου τα έβαλε με τον …. Βαάλ και τον έκλεισε στα τάρταρα. Το αφεντικό του όμως ( ο εξ' αποδώ) τα κατάφερε και πήρε τον πατέρα σου με το μέρος του και τώρα βρίσκεται οριζοντίως στο Κ2!!!!!!

  4. Ανώνυμος 12/12/2014 @ 11:23 ΠΜ

    Αηδίες και ξεράσματα….

  5. Ανώνυμος 12/12/2014 @ 2:08 ΜΜ

    παρε τηλεφωνο τον κερατααα…..

  6. Ανώνυμος 12/13/2014 @ 12:27 ΠΜ

    οι κεραταδες δεν γιορταζουν ποτε….

  7. Ανωνυμος 12/19/2017 @ 5:47 ΜΜ

    Οτι και να κανουν ..θα περασω τα Χριστουγεννα …ακριβως οπως δεν θελουν …εκκλησιασμο ….προσφορα….οικογενεια…με πολλη αγαπη ….γελια ….χαρα…αγκαλιες…δεν θα με νικησει κανεις ….ακουτε;;;;;;;κανεις…..

  8. Πολη καλα και Αναφερθικατε στην δηθεν Γενηση του Ιησου που δεν εχει καμια σχεση…με την Γενηση 25 .12..το μεγαλητερο παραμυθη.η Ψευτικη θρησκεια τηs κενηs Απατηs και του εμποριου βρηκε τροπο να εμπορευτη τον Ιησου βαζονταs και αλλεs γιορτεs που εχει εφευρη η ιδια και με την αλλαγη του χρονου και ετσι ενα μηνα περιπου το αισχρο εμποριο δουλευη πολη καλα …τι Σχεση μπορη να εχει Ο ΙΗΣΟΥΣ Με ολη αυτην την ξεφρενη Εμπορογιορτη που καπιοι εισπρατουν τρισεκατομυρια…και οι φτωχοι εχουν προβλημα επιβιωσηs???τα μεγαλητερα εγκληματα γινωνται αυτεs τηs μερεs στη ΓΗ…Και ερωτο εαν ηταν ο ΙΗΣΟΥΣ Στη γη θα τα Γιορταζε ΟΧΙ>..Ποτε ο ιδιοs δεν γιορτασε τα γενεθλια του ουτε οι μαθητεs του…Πολη καλα τα ονομασατε…Διαβολογιορτη…Κανεναs Αληθηνοs ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΣ..Δεν πρεπη να γιορτεζη την αποπροσανατολιστικη αυτην γιορτη….

  9. ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕΥΟΥΝ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΤΡΗ ΤΟΥΣ……….

  10. ΑΕΡΑΚΗΣ 12/19/2017 @ 8:57 ΜΜ

    Εμένα με φόβιζε η μάνα μου για να την υπακούω και να μην απομακρύνομαι από κοντά της με τον οβριό, που παίρνει τα παιδιά για πιει το αίμα τους …

  11. I'm not a robot 12/19/2017 @ 11:24 ΜΜ

    Και στην Ελλάδα έχουμε παγανιστικά κατάλοιπα, ειδικά κατά τις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Αυτά πρέπει να καυτηριάζονται και να εκλείψουν. Καρναβάλια, καλικάτζαροι, καμήλες, βρωμόγεροι κλπ, δεν είναι καλή παράδοση την οποία και πρέπει να τηρούμε. Αλλά τί λέω τώρα; Όλη η Ελλάδα αναστενάζει στα μπουζούκια, σε γύφτικους και βάρβαρους ρυθμούς, για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς…..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*