Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:37 - 26/02/2015

ΟΥΑΟΥ … Εντυπωσιακές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βαρουφάκης στο Bloomberg: Ελπίζω ότι η ΕΚΤ θα βοηθήσει την Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει το Μάρτιο

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

«Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να σκοντάψουμε σε ένα σχετικά μικρό ταμειακό πρόβλημα» – «Ο κόσμος δεν θέλει χρήματα και δουλειές, θέλει αξιοπρέπεια»
Συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg παραχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης και το γνωστό πρακτορείο την συνοδεύει με τη φράση «ο Βαρουφάκης βασίζεται στην ΕΚΤ, για να αποφευχθεί ελληνική χρεοκοπία το Μάρτιο».

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, o Έλληνας υπουργός Οικονομικών «υπολογίζει πως η ΕΚΤ θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία τον επόμενο μήνα, όταν δεν θα έχει χρήματα για να εξυπηρετήσει το χρέος της».

Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει δάνειο του ΔΝΤ το Μάρτιο και ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει τα δύο δισ. ευρώ -που οφείλει στην Ελλάδα από τα κέρδη που είχε από ελληνικά ομόλογα- ως μερική αποπληρωμή στο ΔΝΤ.

«Σας δίνω ένα παράδειγμα, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. Αυτό είναι ένα ποσό που μας οφείλεται. Είναι δικά μας χρήματα» τόνισε ο υπουργός.

«Είμαι αρκετά βέβαιος» συνέχισε, «ότι δεν θα έχουμε ταμειακό πρόβλημα, επειδή προσπαθήσαμε πολύ σκληρά στις μακρές συζητήσεις με τους εταίρους μας, τους θεσμούς να φθάσουμε σε αυτό το στάδιο» δήλωσε ακόμη ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας: «Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να σκοντάψουμε σε ένα σχετικά μικρό ταμειακό πρόβλημα».

«Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας θα κατρακυλούσε στο επίπεδο των άλλων χωρών της ευρωζώνης, εάν η χώρα μπορεί να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους» υπογραμμίζει εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας επίσης ότι την Τρίτη υπήρξε επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες περίπου 700 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός τόνισε ότι, με δεδομένη την ύφεση της ελληνικής οικονομίας και το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων, θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάκαμψη εάν το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα υπερβαίνει το 1,5% του ΑΕΠ τα επόμενα πέντε-οκτώ χρόνια.

Ο μόνος τρόπος, τόνισε, για να πληρωθούν οι πιστωτές, είναι να υπάρξει ανάπτυξη. Επομένως, πρόσθεσε, θα πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο μείγμα πολιτικής αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, τις επενδύσεις και την αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είναι γνωστό πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αισθάνεται άνετα με τα πρωτογενή πλεονάσματα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και συμφωνήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ακόμη, χαρακτήρισε ως άδικη την κριτική της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι οι μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς δεν είναι πολύ συγκεκριμένες. «Μας ζητήθηκε να στείλουμε ένα τρισέλιδο έγγραφο το Σαββατοκύριακο και στείλαμε ένα πεντασέλιδο» είπε χαρακτηριστικά.

Περί θεσμών και τρόικας

«Το ότι θα έχουμε μία σχέση και ότι θα ελεγχόμαστε από τους θεσμούς, αυτό είναι κάτι που όχι μόνο θέλουμε να ανεχθούμε, αλλά και κάτι που επιδιώκουμε» τόνισε ακόμη, εκτιμώντας παράλληλα ότι το μοναδικό πράγμα που θέλει ο κόσμος, δεν είναι χρήματα ή δουλειές, αλλά αξιοπρέπεια -«και αυτό τους το έχουμε δώσει» υποστήριξε.

Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι «η υπόσχεση για την επαναδιαπραγμάτευση της λιτότητας έχει ήδη επιτευχθεί, από την άποψη ότι για φέτος ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος έχει αρθεί».

Χαρακτηριστικά, υποστήριξε πως «αυτό που θέλει ο κόσμος δεν είναι χρήματα ή δουλειές, είναι αξιοπρέπεια. Θέλουν μία κυβέρνηση που πάει στο Eurogroup και το ECOFIN, που πάει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που συζητά ζητήματα με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, με στόχο να επαναφέρει την πολύ απλή ιδέα ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει λόγο στις καταστάσεις και στο πρόγραμμα και στα μέτρα που θα μας βγάλουν από αυτή την κατάσταση, Και αυτό τους το έχουμε δώσει».

Όπως είπε, «ο λόγος που παρατείναμε τη δανειακή συμφωνία, δεν ήταν επειδή θέλαμε να αποκηρύξουμε τα δάνεια, αλλά τους όρους υπό τους οποίους χορηγήθηκαν αυτά τα δάνεια, διότι αυτοί οι όροι δεν μας επέτρεπαν να αναπτυχθούμε επαρκώς, ώστε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας, Και αυτό έπαψε».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, «δεν υποσχεθήκαμε ποτέ στους ψηφοφόρους μας ότι θα διαπραγματευθούμε πλήρως και θα φέρουμε τη διαπραγμάτευση σε πέρας τις πρώτες εβδομάδες. Ο ελληνικός λαός δεν είναι τόσο εύπιστος και εμείς δεν είμαστε τόσο κυνικοί. Δεύτερον, υποσχεθήκαμε το τέλος της τρόικας, η τρόικα έχει τελειώσει. Η τρόικα δεν είναι οι τρεις θεσμοί, δεν είπαμε ποτέ ότι θέλουμε να βγούμε από την ευρωζώνη, η δέσμευσή μας στους εταίρους μας και στον ελληνικό λαό είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα που χρειάζονται για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη».

«Σαφώς, αυτό σημαίνει να έχουμε σχέσεις με την Κεντρική μας Τράπεζα, που είναι η ΕΚΤ. Αυτή η χώρα ήταν μέρος της διαδικασίας του Bretton Woods το 1944, επομένως προφανώς οι σχέσεις μας με το ΔΝΤ είναι εν εξελίξει και θέλουμε να συνεχιστούν. Δανειστήκαμε λεφτά από αυτούς, πρέπει να συνεχιστεί. Παρομοίως, είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η σχέση με την Κομισιόν πρόκειται να είναι συνεχιζόμενη και να βελτιώνεται. Αλλά αυτό δεν είναι η τρόικα» εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης.

Όπως σημείωσε, στην Ελλάδα με τη λέξη «τρόικα» αναφερόμαστε σε μία ομάδα τεχνοκρατών που είναι αποσπασμένοι στη χώρα μας από αυτούς τους τρεις θεσμούς, για να επιβάλουν στην κυβέρνηση και το λαό ένα πρόγραμμα, η φύση του οποίου ήταν μια αποπληθωριστική παγίδα χρέους.

«Είχε ως φύλο συκής ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δεν επιτέθηκε ποτέ στις πραγματικές πηγές του προβλήματος και έκανε μία κακή κατάσταση χειρότερη. Αυτό τελείωσε» ξεκαθάρισε.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από το newmoney.gr εδώ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (11)

  1. Ανώνυμος 02/26/2015 @ 8:29 ΜΜ

    Βλάκας δεν είναι, παίζει παιχνίδι με τον διάολο και το παίζει καλά

  2. Ανώνυμος 02/26/2015 @ 8:37 ΜΜ

    Μήπως είμαστε Αχάριστοι, Άδικοι κι Αγνώμονες? Σε ποιά Χώρα του Κόσμου Υπουργός των Οικονομικών θα εγγυόταν πως οι -Μνημονιακώ Δικαίω αξιοθρήνητες- συντάξεις δε θα μειωθούν ΓΙΑ ΈΝΑ ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΤΕΤΡΆΜΗΝΟ και δε θα καταξιωνόταν σα Σύμβολο Εθνικής Ανεξαρτησίας, Λα’ι’κής Κυριαρχίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης, με την Κεντρική Πλατεία της Πρωτεύουσας να φέρει -σαν Ελάχιστο Φόρο Τιμής- Το Όνομά Του?

    • Ανώνυμος 02/26/2015 @ 10:11 ΜΜ

      ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΙΣΩΣ ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΗΠΩΣ ; ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣΑΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΔΩΣΟΥΝ 2 ΠΑΙΡΝΟΥΝ 20 ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ , ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΣ ; Ε ; Ε; ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ;

  3. Ανώνυμος 02/26/2015 @ 9:38 ΜΜ

    fyge gamo to moyni tis manas soy paliokopriti
    arxipseytare!!!
    alla kala na pathete re tsiraza thelate eee
    tsirixte tora re gidia.

  4. Ανώνυμος 02/26/2015 @ 9:57 ΜΜ

    Ο λαός θέλει δουλειες και ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ , κομπλεξικε ΙωαΝΝη …..Κασιδιαρη .
    Εσεις την Τούρλα την έχετε για πρωινό .
    Εμείς σας λεμε ΠΟΥΣΤΑΚΙΑ .

  5. Ανώνυμος 02/27/2015 @ 6:35 ΠΜ

    Θα μας βοηθήσουν όπως μας «βοηθούν» μέχρι τώρα..

  6. Ανώνυμος 02/27/2015 @ 7:56 ΠΜ

    ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΡΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΠΑΛΙΟ- ΚΑΡΑΦΛΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ?

    ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ "ΚΑΡΑΦΛΕΞ " ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΠΑΤΕΝΤΑΣ, ΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΛΙΑ ΝΑ ΤΑ …ΧΑΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΣΥ !

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΚΙΣΙΓΓΚΕΡ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ " Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ?? "

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕΕΕΕ ???

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  7. Ανώνυμος 02/27/2015 @ 10:23 ΠΜ

    Δωσε σωρρο…εννοω πονο!!

  8. Ανώνυμος 02/27/2015 @ 10:58 ΠΜ

    ΒΑΓΓΕΛΑ ΒΑΓΓΕΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΡΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΑ ΒΑΓΓΕΛΑ ΤΗ ΨΩΝΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥ

  9. Ανώνυμος 02/27/2015 @ 11:29 ΠΜ

    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ,ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*