15:54 - 07/11/2014

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΟΥΝ!!! – Υπουργείο Παιδείας : 900.000 ευρώ στην υποστήριξη της διδασκαλίας του Κορανίου!!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΟΥΝ!!! – Υπουργείο Παιδείας : 900.000 ευρώ στην υποστήριξη της διδασκαλίας του Κορανίου!!!

Νέα διδακτικά βιβλία για την ενίσχυση του μαθήματος – αναβάθμιση των Ιεροσπουδαστηρίων

900.000 ευρώ διαθέτει το Υπουργείο Παιδείας μέσω του ΕΣΠΑ για την Πράξη « Αναβάθμιση των Ιεροσπουδαστηρίων – Παιδαγωγική Υποστήριξη της διδασκαλίας του Κορανίου στους μαθητές μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης».

Όσον αφορά τις δράσεις στο τεχνικό δελτίο της Πράξης αναφέρονται τα ακόλουθα:

Εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών και συγγραφή διδακτικών βιβλίων

Η Δράση θα περιλαμβάνει την εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών και συγγραφή διδακτικών βιβλίων Γυμνασίου και Λυκείου Ιεροσπουδαστηρίου εκπόνηση προγραμμάτων σπουδών και συγγραφή διδακτικών βιβλίων διδασκαλίας του Ι. Κορανίου στους Μουσουλμανόπαιδες μαθητές των δημοσίων σχολείων της Θράκης και απόδοση του περιεχομένου, των εννοιών και των όρων (υπομνηματισμός) του Ι. Κορανίου στην ελληνική γλώσσα για διδακτικούς σκοπούς.

Τα προγράμματα σπουδών θα είναι προγράμματα ανοικτά και ευέλικτα και ο διδάσκων θα μπορεί να οργανώσει τη μαθησιακή διαδικασία, χρησιμοποιώντας ποικίλα διδακτικά υλικά και στρατηγικές μάθησης. Τα συνακόλουθα διδακτικά βιβλία θα εμπεριέχον διδακτικά στοιχεία και υλικά, τα οποία θα ευνοούν την πολυτροπική, διερευνητική και συνεργατική διαδικασία και θα προωθούν την κοινότητα μάθησης.

Στόχος της Δράσης είναι επίσης η ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού για την υποστήριξη της ενίσχυσης της Νέας Ελληνικής Γλώσσας για τους μαθητές μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που φοιτούν στα μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια της Θράκης.

Ενδεικτικά για τα Ιεροσπουδαστήρια, τα προγράμματα σπουδών που θα εκπονηθούν και τα διδακτικά βιβλία που θα συγγραφούν θα αφορούν γνωστικά αντικείμενα όπως τα κάτωθι:

Α. Γυμνάσιο Ιεροσπουδαστηρίου: Ερμηνεία Ισλαμικού Δικαίου, Ι. Κοράνιο (Ιστορία Ι. Κορανίου), Αραβική, Τουρκική, Θεμελιώδεις Αρχές του Ισλάμ (Ακαήντ), Ενισχυτική Διδασκαλία Ελληνικής Γλώσσας κα

Β. Λύκειο Ιεροσπουδαστηρίου: Αραβική Γλώσσα, Τουρκική Γλώσσα, Περσική Γραμματεία, Λόγοι του Προφήτη, Ιστορία των Θρησκειών, Ενισχυτική Διδασκαλία Ελληνικής Γλώσσας κ.α

Για τη διδασκαλία του Ι. Κορανίου στους Μουσουλμανόπαιδες μαθητές των δημοσίων σχολείων της Θράκης, θα αναπτυχθούν προγράμματα σπουδών και διδακτικά βιβλία.

Στις Δράσεις συμπεριλαμβάνεται και η επιμόρφωση των Ιεροδιδασκάλων στην παιδαγωγική χρήση και αξιοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών βιβλίων.

Σκοπός της επιμόρφωσης είναι η ορθή παιδαγωγικά και επιστημονικά χρήση και αξιοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και των συναφών διδακτικών βιβλίων, καθώς και η παροχή Διδακτικών Οδηγιών, δειγματικών διδασκαλιών, σεναρίων μαθήματος και άλλων πρόσφορων μέσων για την ευαισθητοποίηση ενημέρωση και πρόσληψη των νέων παιδαγωγικών εργαλείων.

Όπως αναφέρεται στο Φυσικό αντικείμενο της Πράξης η θρησκευτική εκπαίδευση των μαθητών που είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης στα Ιεροσπουδαστήρια Κομοτηνής και Εχίνου δεν διαθέτει προγράμματα σπουδών για τα μαθήματα θρησκευτικής μουσουλμανικής εξειδίκευσης. Η ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών και συναφών διδακτικών βιβλίων θα συντελέσει σε μια ουσιαστική και εκ βάθρων αναβάθμιση του περιεχομένου, της ποιότητας και των παιδαγωγικών υποδομών της θρησκευτικής εκπαίδευσης των μαθητών που είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Η αναβάθμιση αυτή θα καταστήσει την Ελλάδα πρωτοπόρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα διαχείρισης της μουσουλμανικής θρησκευτικής εκπαίδευσης ενώ συγχρόνως είναι απολύτως σύμφωνη με το Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Για την ενίσχυση του μαθήματος του Ι. Κορανίου απαιτείται η σύνταξη νέων διδακτικών βιβλίων, τα οποία σε απόλυτη συμφωνία με τις μουσουλμανικές διδασκαλίες θα προωθούν ευρύτερα ζητήματα ειρηνικής συνύπαρξης, ηθικής, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και άλλα διαπολιτισμικά, διαθρησκειακά, διαθεματικά και παιδαγωγικά ζητήματα.

Τα προγράμματα σπουδών και τα νέα διδακτικά βιβλία και υλικά θα εμπεριέχουν παιδαγωγικά και θρησκευτικά στοιχεία με βάση το Ι. Κοράνιο και τις αρχές της θρησκείας του Ισλάμ, κατάλληλα αναπλαισιωμένα στην πραγματικότητα των μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων. Κάθε προτεινόμενο μάθημα είναι ανάγκη να αναπτυχθεί σε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα σπουδών με στόχο να εισαγάγει τους Μουσουλμάνους μαθητές/τριες σε ένα συμμετοχικό και δημιουργικό τρόπο σπουδής και μάθησης, χωρίς να εξαντλεί τη μαθησιακή διαδικασία σε μια τυπική και μετωπική διδασκαλία και εκμάθηση θεμάτων εκτός εάν αυτό απαιτείται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μαθήματος.

Καλόγηρος Βασίλειος

«Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου»

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (9)

 1. 0
  0
  40.000.000 αρσενικοί Τούρκοι χ(επί) 70 παρθένες έκαστος = 2.800.000.000 δύο δισεκατομμύρια οχτακόσια εκατομμύρια παρθένες ΜΟΝΟ για τους αρσενικούς τούρκους που ΖΟΥΝΕ σημερα. Βάλε Άραβες, μαύρους, κίτρινους κλπ ράτσες του Ισλάμ να δείς ότι αυτή η θρησκεία έχει τρελή βιομηχανία παρθενοραφών στον παράδεισό της…
  (δε συζητάμε καθόλου για το πόσο λογαριάζουν τη γυναίκα σαν έλλογο όν ούτε αν πιστεύουν ότι αυτή έχει κάποια αξία σαν άτομο)…
 2. 0
  0
  ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΜΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΕΣ …
 3. 0
  0
  Βγαίνω από ένα κατάστημα σήμερα και λίγο παρακάτω είναι ένας σκελετωμένος νεαρός καθισμένος στο πεζοδρόμιο. "Μια γαλατόπιτα θα μου πάρεις κοπελιά; Δεν θέλω χρήματα. Μια γαλατόπιτα". Γυρνάω προς τα πίσω και βλέπω ένα αρτοποιείο. "Ναι, από εκεί… αν μπορείς". Του αγόρασα δύο γαλατόπιτες και κάτι άλλα πράγματα. "Δεν έχω λόγια" μου λέει κι εγώ ντράπηκα για λογαριασμό όλων μας.

  Δεν είχα διαβάσει ακόμα την είδηση για τον προϋπολογισμό της διδασκαλίας του κορανίου για να κάνω συνειρμούς. Σαν δεν ντρέπονται τα παχύδερμα στου Μαξίμου και στη Βουλή!
 4. 0
  0
  πουλημενα τομαρια.δεν θα βρεθει ενας με αρ…δια να βαλει μια βομβα στην βουλη να ξεβρωμισει ο τοπος.
 5. 0
  0
  tha tous kakofanei otan tha bgei h xrush augh …ekei na deis gelia
 6. 0
  0
  Σε λιγο θα μας πουν οτι οι τσετες ηταν αγιοι!!!!ρε ουστ!!
 7. 0
  0
  η θρακη ποναει και κανεις δεν κανει τιποτα! μονο αυτο ξερω αυτα τα 21 χρονια που ζω! όταν η θρακη καταντησει κυπρος μην δω εναν να κλαιει για εμας γιατι παντα γραμμενους μας εχετε! 21 χρονων ειμαι και στα 30 η θα ζω στην ελλαδα η στην τουρκια! μακαρι οι πατεραδες του χριστιανισμου και της ελλαδας να βγουν σωστοι!! Λ Ι Γ Ο Ν Τ Ρ Ο Π Η Η Η Η Η Η Η Η ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!
 8. 0
  0
  Τα χρήματα μέσω ΕΣΠΑ γι αυτούς τους λόγους στοχεύουν στην προώθηση της ντπ. Θα μπορούσαν οι δικοί μας κάφροι να μην απορροφήσουν αυτό το κονδύλι. Αλλά υπάρχει στόχευση βέβαια στην παγκοσμιοποίηση.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί