08:13 - 20/04/2015

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΝΤΕΜΙΡΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Παλαιότερα ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, είχε ομολογήσει για την τουρκική ταυτότητα ότι, «αν αρχίσουμε να δεχόμαστε την αναγνώριση της πραγματικής ταυτότητας των σημερινών κατοίκων της Τουρκίας τότε δεν θα μείνει…κανένας Τούρκος!»


Η πρωτοφανής αυτή ομολογία του τότε πρόεδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας ομολογούσε πως, αν ο Κούρδος αναγνωριστεί σαν Κούρδος, ο Λαζός αναγνωριστεί σαν Λαζός, ο Ρωμιός αναγνωριστεί σαν Ρωμιός, ο Αρμένιος αναγνωριστεί σαν Αρμένιος, ο Πομάκος αναγνωριστεί σαν Πομάκος, ο Τσετσένος αναγνωριστεί σαν Τσετσένος, ο Τσερκέζος αναγνωριστεί σαν Τσερκέζος, ο Γεωργιανός αναγνωριστεί σαν Γεωργιανός, ο Αλβανός αναγνωριστεί σαν Αλβανός, ο Βόσνιος αναγνωριστεί σαν Βόσνιος, τότε… ποιος είναι Τούρκος ;;;

Στην περίπτωση αυτή δεν… μένει κανένας Τούρκος!!!

Και να σκεφτεί κάνεις ότι η ανεπανάληπτη αυτή ομολογία ενός τόσο επίσημου προσώπου, δεν έθιγε το τεράστιο πρόβλημα των κρυπτοχριστιανών και της απόκρυψης από τον φόβο της αντίδρασης του τουρκικού καθεστώτος, της πραγματικής ταυτότητας εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της σημερινής Τουρκίας.

Το πρόβλημα υπάρχει και είναι τεράστιο όσο και αν πολλοί και στις δυο πλευρές του Αιγαίου δεν θέλουν να το παραδεχτούν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 0
    0
    Τζιχαντιστες σουίτες ισλαμοσαλταρισμενοι να κοβουν κεφαλια σφαζοντας γυναικες παιδια και χριστιανός δεν ειναι καινούριο φαινομενο… Η καπαδοκια ελεγε ο ΠΑΙΣΙΟΣ μυριζε σα σφαγειο… Σφαζανε γειτωνες ακόμα και γεροντεε με γυναικοπαιδα τους χριστιανους μεχρι χτες φιλους… Ο καλος τουρκος νεκρος απο εκει βγηκε… Πώς να μη κρυψεις τα πιστευω σου σε τετοια τρομοκρατια σουνιτικη…. Τα κεράκια που ανάβουν κάτω είναι πολλά όπως και τα μυστηρια σε κατακομβες…. ΜΕΓΚΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΕΗΧΝΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ισλαμοφονια.
  2. 0
    0
    Ρε τι είναι η ιστορία της ανθρωπότητας! Μετά από τόσα χρόνια που διαλύθηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, έχουν μείνει Ρωμαίοι (Ρωμιοί) στην Τουρκία; Κάτι σαν τους Καλάς στο Αφγανιστάν ένα πράγμα δηλαδή. Μπράβο!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί