15:06 - 04/09/2014

Οι επιπτώσεις μίας εκρήξεως στο Γέλοουστοουν

Οι επιπτώσεις μίας εκρήξεως στο Γέλοουστοουν

Μία πιθανή έκρηξη στο Γέλοουστοουν θα μπορούσε να καλύψει ολόκληρη την ανατολική ακτή των ΗΠΑ με τέφρα λίγων χιλιοστών, ενώ θα «έθαβε», αρκετά μέτρα, με ηφαιστειακή στάχτη τα Βραχώδη Όρη.

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην Times.com, αν το Γέλοουστοουν εκρύγνητο η ηφαιστειακή στάχτη θα κάλυπτε τις ΗΠΑ από τη μία ακτή έως την άλλη.

Γεωφυσικοί επιστήμονες ανέπτυξαν ένα υπολογιστικό μοντέλο του Γέλοουστοουν στο οποίο μία πιθανή «σούπερ έκρηξη» θα εκτόξευε στην ατμόσφαιρα 330 κυβικά χιλιόμετρα ηφαιστειακής τέφρας.

Το αποτέλεσμα μία τέτοιας έκρηξης, αναλόγως με τις συνθήκες που θα επικρατούσαν στην ατμόσφαιρα, θα μπορούσε να καλύψει τις ΗΠΑ με ηφαιστειακή στάχτη σε διάφορες ποσότητες και σε διαφορετικές ποσότητες, αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στα τέλη Αυγούστου στο επιστημονικό περιοδικό «Geochemistry, Geophysics, Geosystems».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία μεγάλη έκρηξη του Γέλοουστοουν άφησε ίχνη ηφαιστειακής στάχτης σε αποστάσεις από τον Καναδά έως τον κόλπο του Μεξικού.

Φυσικά, αυτή η έκρηξη συνέβη σχεδόν 2 εκατομμύρια χρόνια πριν.

enikos.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. 0
  0
  ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΤΥΧΗ ΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ :) ΠΛΕΩΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΩ ΤΟ… Μ Π Α Μ ! ! !

  Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΗΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΟΡ ΓΑΙΑΣ ?
 2. 0
  0
  Έκανες ένα τεράστιο γλωσσικό λάθος. Δεν είναι όπως αναφέρεις στο κείμενο "Εκρύγνητο" αλλά "αν πάθαινε έκρηξη" όπως προείπε και κορυφαία Ελληνίδα γλωσσολόγος, η οποία διετέλεσε και παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων, γνωστού ΜΕΓΑλου καναλιού. Είπε να σας μάθει να μιλάτε σωστά Ελληνικά και το φάγατε βρε το κορίτσι!!!! Την πληγώσατε όλοι σας πολύ και αποσύρθηκε το πουλάκι μου…. Ντροπή και αίσχος για όλου σας!!!!! Άσχετοι, ε άσχετοι, που τα Ελληνικά της ήταν τουλάχιστον 500 χρόνια μπροστά από την εποχή μας!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί