21:26 - 18/03/2014

Οι εξελίξεις ταχύτερες και από τον χρόνο…

Από σήμερα περνάμε σε μία άλλη φάση αντιπαράθεσης στην Ουκρανία. Ξεκίνησαν τα παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου και τακτικής παραπλάνησης και από τις δύο πλευρές (Κίεβο και Μόσχα), ενώ έχουν αρχίσει να γίνονται ευδιάκριτες οι δύο αντίπαλες πλευρές που ενώ προσπαθούν να αποφύγουν την μεταξύ τους σύγκρουση, κάνουν ταυτόχρονα οτιδήποτε μπορούν για να συμβεί το… αναπόφευκτο.
Οι ειδήσεις που θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να ελέγχονται λεπτομερώς ως προς τα βασικά στοιχεία της ειδησεογραφίας που θα περιέχουν (ποιός, που, πως, πότε και γιατί) και ταυτόχρονα θα πρέπει να συνοδεύονται από πλούσιο οπτικο-ακουστικό υλικό (βίντεο), το οποίο και πάλι θα πρέπει να είναι διάρκειας μερικών λεπτών συνεχόμενων σκηνών (όχι αποσπάσματα και εμφανή ή ημι-εμφανή κοψίματα). Όλα αυτά είναι συμπτώματα ενός άτυπου (πολλοί τον ονομάζουν “ψυχρό”) πολέμου, ο οποίος ήδη διεξάγεται και κανένας δεν είναι σε θέση να προκαταλάβει επακριβώς την εξέλιξη, την κορύφωση και το τελικό αποτέλεσμά του… Εξάλλου, η επίσημη επιστροφή των ναζί, δεν πρέπει να θεωρείται διόλου τυχαία, αφού -επιπλέον- έχει την απόλυτη στήριξη τόσο της Γερμανίας της Μέρκελ, όσο και των ΗΠΑ. Και η είσοδος των ημιπαράφρονων ναζί της Ουκρανίας, αλλάζει το γεωπολιτικό σκάκι, στο οποίο πλέον οι παίκτες περνάνε σε περισσότερο επιθετικές (φύσει βίαιες) κινήσεις…

Οι στρατηγικές των δύο κυρίαρχων πλευρών (ΗΠΑ – Ρωσίας), αποσκοπούν πλέον στον επικοινωνιακό τομέα και στην δημιουργία εντυπώσεων νίκης, προκειμένου να υπάρξει νικητής στην άτυπη σύγκρουση των δύο πλευρών. Αν και η υπόθεση Κριμαία θεωρείται πλέον λήξασα, η προετοιμασία (δημιουργία εντυπώσεων ισχύος) των δύο πλευρών για την επόμενη συνάντησή τους (αναμένεται να είναι αρκετά σύντομα στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, δύναται να “ξυπνήσει” εργαλεία -κυρίως από την πλευρά των ΗΠΑ- που μέχρι στιγμής λόγω της ειδικής περιοχής στην οποία βρίσκεται η Ουκρανία, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Ας κρατήσουμε, λοιπόν, το ότι έχουμε περάσει σε έναν επικοινωνιακό – ψυχολογικό εκατέρωθεν πόλεμο, με υπαρκτά και ανύπαρκτα γεγονότα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν δεόντως για την επόμενη ημέρα – συνάντηση των ισχυρών.

Επίσης, το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν κινήσεις – χτυπήματα ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων μέσα στο έδαφος της Ρωσίας και διόλου απίθανο αυτές να κινηθούν από την περιοχή του Καυκάσου έως την Κριμαία ή και συνοριακές με την Ουκρανία ρωσικές περιοχές ή πόλεις. Η ακολουθούμενη τακτική στοχεύει στην δημιουργία νευρικότητας και κάποιου λάθους από την Ρωσική πλευρά, ενώ ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί η ρήξη στο ηθικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων (χτυπήματα σε αστικές και όχι στρατιωτικές περιοχές), αλλά και η δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου για την Ρωσία, η οποία θα επιχειρηθεί με αυτόν τον τρόπο να κρατηθεί μακριά από την επόμενη κίνηση των Δυτικών, προκειμένου να μην έχει ικανό χρόνο άμεσης αντίδρασης στην επί διμήνου (και πλέον) προετοιμαζόμενη επίθεση κατά της Συρίας (η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και ήδη οργανώνεται από τη Σαουδική Αραβία και έναν αριθμό αραβικών κρατών, τα οποία επιθυμούν να καταστρέψουν έναν από τους συμμάχους του Ιράν, δηλαδή τον Άσαντ).

Οι ΗΠΑ ακολουθώντας την πάγια τακτική των τελευταίων χρόνων (η οποία αποτρέπει την επιστροφή αμερικανών στρατιωτών μέσα σε φέρετρα), θα κρατήσουν -τυπικά- αποστάσεις, και θα χρησιμοποιήσουν σε έναν δικό τους πόλεμο το χρήμα των αράβων και το ανθρώπινο δυναμικό των φονταμενταλιστών ισλαμιστών (και την Αλ Κάιντα) για να επιτύχουν ένα πρώτο, βίαιο και αυξημένης ταχύτητας και αποτελεσματικότητας χτύπημα στον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ενδεχόμενη (και κατά πολλούς αναμενόμενη) εμπλοκή της Τουρκίας περιπλέκει τις εξελίξεις, εισάγει την Ρωσία και προχωράμε σε γενικότερη «ανάφλεξη». Η Τουρκία του Ερντογάν πολύ δύσκολα θα εμπλακεί σε τέτοιου είδους εξελίξεις, αφού ο τούρκος πρωθυπουργός αντιμετωπίζοντας σωρεία προβλημάτων δεν μπορεί πλέον να πείσει την τουρκική κοινωνία για να τον ακολουθήσει σε τέτοιου είδους επικίνδυνες επιλογές. Έτσι, αναμένεται εσωτερική αλλαγή στην Τουρκία, η οποία πιθανότατα θα γνωρίσει μία ακόμη στρατιωτική παρέμβαση (πραξικόπημα) και μετέπειτα εμπλοκή της είτε ως επιθετικό όπλο των ΗΠΑ κατά της Συρίας είτε ως ασπίδα απέναντι στη Ρωσία, όπου με τη «βοήθεια» νομικών προταγμάτων (π.χ. συνθήκη των Στενών του Βοσπόρου) ή εφευρημάτων (δημιουργία κωλυμάτων ασφαλούς διάπλου λόγω ενός «ατυχήματος» στα στενά του Βοσπόρου, με την ελπίδα ότι θα παράσχει ικανό χρόνο μέχρις ότου ολοκληρωθεί η σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία…

Το επόμενο διάστημα κρίνεται ιδιαιτέρως “ανήσυχο” και για την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με ανακοίνωση επιλογών και συμφωνιών με τρίτες χώρες, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές (οικονομικές συμφωνίες με επίκεντρο τα ενεργειακά, την ΑΟΖ). Δεν θεωρείται απίθανη μία κοινωνική έκρηξη και μετέπειτα ένταση στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα και ταυτόχρονη οικονομική κατάρρευση μετά από απόφαση της τρόικα να σταματήσει την στήριξή της προς την Ελλάδα. Αυτού του είδους οι εξελίξεις ενδέχεται να συνδυαστούν και με πολιτική αναταραχή πριν ή μετά τις εκλογές του Μαΐου, με τραγικά αποτελέσματα για τους Έλληνες πολίτες (έλλειψη τροφίμων λόγω ανικανότητας εισαγωγής ή μεταφοράς τους στα μεγάλα αστικά κέντρα), αφού δεν έχει γίνει καμία κυβερνητική πρόβλεψη για αντιμετώπιση μίας τέτοιας εξέλιξης.
Η αποχώρηση και παύση στήριξης της τρόικα προς την Ελλάδα θα έχει τουλάχιστον διπλό σκοπό, αφού θα επιχειρηθεί με τον τρόπο αυτό να γίνει μία εξοικονόμηση χρημάτων από την Ευρώπη που θα είναι -σχεδόν- θεατής των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή, αλλά και για να ασκηθεί ισχυρή πίεση προς την Ελλάδα να προσυπογράψει συμφωνίες παραχώρησης δικαιωμάτων εξόρυξης και εκμετάλλευσης σε συγκεκριμένες εταιρείες αμερικανικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων.
Η κορύφωση της κρίσης (που δεν θα είναι αποκλειστικά οικονομική ή απλά γεωπολιτική) βρίσκεται μπροστά μας, αφού είναι δεδομένο πως στην σύγκρουση των ισχυρών τα «διπλωματικά όπλα» φαίνονται ανεπαρκή για την εξεύρεση μιάς κάποιας κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ των δύο αντιπάλων πλευρών.

Καλό θα είναι να προετοιμαστούμε γι αυτήν την σύγκρουση, όσο περισσότερο και όσο καλύτερα μπορούμε…

Παναγιωτίδης Μάρκος
Πηγή “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους”

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (14)

 1. 0
  0
  ετσι πιστευω και εγω οτι θα γινει.
 2. 0
  0
  Εξαιρετικό το άρθρο!
 3. 0
  0
  γι αυτό σας διαβάζω ακόμα …. κι όχι για τις προφητείες, τις σαύρες και τα χάμστερ στον Άρη…Μπράβο …. Να ξεφύγουμε επιτέλους απ τον μικρόκοσμό μας να δουμε τι παίζει στα σπίτια μας και για ποιούς σκοπούς γίνονται όλα αυτά…..
  Υ.Γ. Βάλ'τε το μυαλό σας να δουλέψει και κλείστε τα πουστροκάναλα..
 4. 0
  0
  Ωραιο το άρθρο…
  Συντονίζεται απόλυτα με τις προφητείες…
  Θα δούμε πολλά ακόμα…
 5. 0
  0
  Η ΩΣΣΕΤΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ ΣΤΟΝ ΡΩΣΣΟ [ ΟΝΤΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΧΤΥΠΑ ΚΑ ΕΠΕΙΤΑ ΣΥΖΗΤΑ ]…Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΣΤ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ [ ΤΟΥ BOEING ] ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ [ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝΗ… Η ΜΟΝΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΛΠ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ]…ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ [ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΡΩΣΣΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ]…ΑΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ] ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ..ΠΛΕΟΝ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ …ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο Γ.Γ.Π….ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΕΡΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ …ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΝ ΑΥΤΗΝ Η ΡΩΣΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ [ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΣΕ ΚΑΑΛΥΤΕΡΑ ]…ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 6. 0
  0
  Kurie 823, h ideeas toy arthrou einai apo tis profities,kata gramma. KATALAVES!
 7. 0
  0
  8:23 αυτα που διαβασες διαφερουν πολυ απο τις προφητειες?η ειστε πολυ εγωιστες για να παραδεχτειτε οτι οντως εκπληρωνονται σιγα σιγα?
 8. 0
  0
  μαλακοπίτουρες δε μ ενδιαφέρουν οι προφητείες….αν αύριο πάρεις πέτρα στα χέρια σου δεν υπάρχουν προφητείες ….μουσχάρια
 9. 0
  0
  Οι προφητείες είναι ντόπα …. ή καρότο…… είναι η μαλακία που σας δέρνει … σας προετοιμάζουν καλά… θα το δεχθείς όμορφα το παλούκι…σου ρχεται ……το λεν οι προφητείες….θα το δεχθείς πιο γλυκά….γιατι θα ελπίζεις για το χάπι έντ….που δε θα ρθει ποτέ…μουσχάρια….πάρτε πέτρες
  • 0
   0
   ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΡΟΚΟΥΣΤΗ ΕΣΥ" ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΣ?
  • 0
   0
   Βρε μαλακοπιτουρα……αν για καποιο λογο προωρουν καποιοι γεροντες ειναι για να σε προ….εεε…μοσχε σιτεφτε…να σε ΠΡΟειδοποιησουν προκειμενου να εισαι σε εγρηγορση….αν θες τους δινεις λιγη βαση αν οχι τους γραφεις και συνεχιζεις….γτ μας τα πρηζεις???
   Και εμεις το παλουκι θα το περιμενουμε αλλα ειμαι περιεργος να δω πως θα κανεις εσυ οταν το δεχθεις…..γτ αν μας βρει εμας θα βρει και σενα φιλε…
   Οσο για το χαπι εντ πρεπει νασαι οντως βοιδοκεφαλος για να νομιζεις οτι κατι τετοιο πιστευουμε….
   Γεια σου ρε γελαδαρη με τα μοσχαρια σου.
   Ενας αλλα Λεων….η μηπως μοσχος….ειμαι και σιτευτος
 10. 0
  0
  Αγαπητά, κατά τα’ άλλα, μουσχάρια μου …..το θέμα μας δε θα έπρεπε να είναι οι Χ, Ψ προφητείες …. Δεν έχει νόημα, έτσι απλά, να γνωρίζεις μόνο…. Ακονίστε το μυαλό σας…..
  Το άρθρο αυτό είναι πολύ σημαντικό . Κάποιοι με έκσταση βλέπετε εκπλήρωση προφητειών …. Εγώ βλέπω αποτέλεσμα γεγονότων …. Όλα αυτά γράφτηκαν σε βιβλία ανάλυσης παγκόσμιας οικονομίας που διάβαζα απ το 2004 παράδειγμα της. καθηγήτριας Δελιβάνη …προφήτισσα ? …. Μπορείτε εσείς να διαβάσετε τα γεγονότα σήμερα ώστε να δείτε το μέλλον σας ? αυτό έχει σημασία …. Έστω στον καναπέ σας, χωρίς να σηκωθείτε απ αυτόν ούτε στιγμή … (μη χάσετε και καμιά πορδί της φατμαγκιούλ) …. Έστω ……
  Μπορείτε να συνειδητοποιήσετε οτι …. Είμαστε θύτες και θύματα ?…. Όχι μόνο θύματα…. Πόσα απ τα ρούχα που φοράς φτιάχτηκαν από παιδάκια για ένα σουσαμάκι ? Ξέρω, ξέρω κάτι σαν ….. λαϊκισμός αυτό που γράφω … Όλα είναι σχετικά μουσχαράκια μου ….
  Ποιον ρόλο θέλουμε να παίξουμε σ αυτή τη Μονόπολη ? Του παίκτη ? οκ , να μάθετε να χάνετε τότε … γιατι τα ζάρια είναι πειραγμένα … το κατάλαβα μετα από πολλά χρόνια
  Πάρτε πέτρα τώρα για να σπάσετε τα κεφάλια που πρέπει … ή θα την πάρετε αργότερα για να σκουπίζετε τον κώλο σας …. Αν έχετε να φάτε για να χέσετε…. με ή χωρίς προφήτες
 11. 0
  0
  κυριε βλαχο
  ποιο 2004?οι προφητειες ειναι γραμμενες χροοονια πριν,οταν αρχισες να τα παιρνεις εσυ πρεφα,εμεις τα ξεραμε νωριτερα
  οσο για το υπολοιπο κατεβατο σου.το ιδιο πραγμα λεμε.ειτε τα διαβασες σε βιβλια αναλυσης,ειτε σε προφητειες ξερεις τι ερχεται.το τι μας παιρνει να κανουμε ο καθενας ξεχωριστα το ξερουμε εμεις!γκεγκε??
 12. 0
  0
  ΠΑΙΔΕΣ…Αντι να αλληλοβριζομαστε…Δεν δεν κοιταμε να μορρφωθουμε και να ενωθουμε ΟΛΟΙ μαζι!!!! μπας και ξυπνησουμε!!!! και τους παρει ολους ο διαολος κυβερνοντες και μη.!!! τρωικανοι κ μασωννοι!!! που ηρθαν να μας πεταξουν στα σκουπιδια επειδη μας μισουν εδω και αιωνες!!!! διοτι θελουν να κατασπαραξουν Θρησκεια ,και πλουτο..και εμεις καθομαστε και αλλοιλοφαγωνομαστε!!! ΝΤΡΟΠΟΙ ΜΑΣ.!!!Για οσα δωσαμε δικαιωμα να μας φεροντε ετσι ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!! ΓΙΑ το αιμα τον προγωνων μας που εριξαν για εμας!!!! και εμεις τι κανουμε??? τι θα κανουν τα παιδια μας??? θα ειναι δουλοι στα λαμογια και τουρκους ξανα???
  Καπου καποιος απο δαυτους τους G M Ψ ΟΠΩΣ Κ ΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣΟΣ με νοιαζει, ειπαν 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ για εμας, την πατριδα τον λαο μας…ΟΤΙ….1),Ο Δουρειος Ιππος των σημερινων Ελληνων ειναι οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ Κ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ!!! ,, μαλλον…με των ΤΟΝΟ.!!!.ΚΑΙ 2) Εαν οι Ελληνες αποκτησουν ΕΝΩΤΗΤΑ και ΜΩΡΦΟΣΗ ,,τοτε αλλημονο μας….!!!!!! Ξερουν τι λενε!! διοτι ξερουν γνωριζουν πολλη πολλη καλητερα την Ιστορια μας απο εμας!!! οταν σε λιγους μηνες μας βγαλουν κ των Σταυρο απο την σημαια μας κ θα χει μονον 7 ρηγες να δω τι θα λεμε παλλη θα κοκορσκοτωνομαστε αναμεταξη μας .ως συνηθως!!ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ.!!! ΕΝΩΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΩΡΦΟΣΗ…!!! ΜΩΡΦΟΣΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΗΤΑ..!!!.ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΛΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ..Ο Λ Ο Ι Μ Α Σ…!!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί