09:37 - 10/07/2014

Οι Ελβετοί πολίτες θέλουν ένα δημοψήφισμα για το μέλλον του νομισματικού τους συστήματος. Το φράγκο μπορεί να γίνει το δυνατότερο νόμισμα!

Οι Ελβετοί πολίτες θέλουν ένα δημοψήφισμα για το μέλλον του νομισματικού τους συστήματος. Το φράγκο μπορεί να γίνει το δυνατότερο νόμισμα!

Ελβετοί πολίτες θέλουν ένα δημοψήφισμα για το μέλλον του νομισματικού τους συστήματος. Έτσι, προτείνουν ότι μόνο οι κεντρικές τράπεζες μπορουν να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν χρήματα, και ότι οι εμπορικές τράπεζες πρέπει να κρατήσουν το 100% των αποθεματων για κάθε πίστωση κεφαλαίου. Ελπίζουν ότι έτσι η δύναμη των τραπεζών θα μειωθεί και οι νέες οικονομικές φούσκες, οι οποίες προκαλούν τεράστια ζημιά στην κοινωνία, θα προληφθούν εγκαίρως.

Για κάθε (στεγαστικό) δάνειο ή οποιαδήποτε επενδυτική παρωχή η τράπεζα με ένα πάτημα στο κουμπί δημιουργεί νέο χρήμα. Και νέο χρέος. Το ποσό χρηματών που δημιουργείται από αέρα είναι μόνο 3% έως 6% καλύμενο από τις Κεντρικές Τράπεζες.

Αν ο νόμος λειτουργούσε, αυτό το ζωγραφιστό χρήμα θα ήταν παράνομο χρήμα, γιατί λογικά δεν υπάρχει, είναι μόνο μια «αίτηση» ή το «δικαίωμα» στα μετρητά χρήματα της πραγματικής οικονομίας.

Ο δανεισμός από τις τράπεζες βασίζεται στην παραπλάνηση του πολίτη.

Στην Αυστρία, η Ένωση Θυμάτων Δανεισμού, μήνυσαν τις τράπεζες δανεισμού για την εξαπάτηση εις βάρος τους. Η ελβετική πρόταση αποσκοπεί στην αλλαγή του νόμου για περισσότερο έλεγχο του συνολικού χρηματοπιστωτικού σύστηματος.

Πριν από εκατό χρόνια, απαγορεύτηκε στις ελβετικές τράπεζες η εκτύπωση χαρτονομισμάτων, γιατί χάθηκε ο κρατικός έλεγχος της δημιουργίας του χρήματος και αυξήθηκε σε τέτοιο αστρονομικό ποσό όπως και στις μερες μας. Για τους ίδιους λόγους τώρα υποστηρίζουν οι εμπνευστές του Ελβετικού δημοψηφίσματος το στόπ στην απεριόριστη δημιουργία ηλεκτρονικού χρήματος.

Ένα τέτοιο νέο σύστημα με πραγματικό χρήμα έχει τεράστια πλεονεκτήματα για την κοινωνία. Οι Φούσκες και ο πληθωρισμός μπορούν να προβλεφθούν, η δημιουργία του χρήματος θα ωφελήσει τους πολίτες, και όχι τις τράπεζες και τους κερδοσκόπους. Εάν η Ελβετία είναι έτοιμη να το πράξει, το ελβετικό φράγκο θα γίνει το πιο σταθερό νόμισμα στον κόσμο.

Για την πρωτοβουλία πρέπει να συλλεχθούν τουλάχιστον 100.000 υπογραφές μέσα στους επόμενους δεκαοκτώ μήνες. Αν το πετύχουν, τότε θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα. Από την έναρξη της πρωτοβουλίας στις αρχές του Ιουνίου, 68.000 άνθρωποι έβαλαν τις υπογραφές τους.

Θα προλάβουν οι Ελβετοί να τις μαζέψουν ή θα τους προλάβει η κυρία Λαγκάρντ μέσα σε αυτόν το μήνα; Ετσι και αλλιώς οι (ελβετοί) τραπεζίτες θα βγουν και παλι οι νέοι κερδισμένοι εις βάρος των λαών. Εκτός και αν….

Σταματήσετε να είστε υπηρέτες ενός απάνθρωπου συστήματος δημιουργίας χρέους! Ναι, μπορείτε!

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί