21:33 - 23/11/2014

Οι Δικηγόροι απεργούν γιατί αλλάζουν όλα σε βάρος των πολιτών και υπερ των πολυεθνικών !!!!

Αυτές τις μερες οι Ελληνες Δικηγόροι βρίσκονται στην μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων ετών, για τους ίδιους και κυρίως για λογαριασμό της ιδιας της κοινωνίας, μιας και με τις νεες διαταξεις του ΚΠΟλΔ, καταργούνται σοβαρά δικονομικά και συνταγματικά δικαιώματα των ελλήνων πολιτών!!!

Οι αλλαγές στη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης (που κυρίως αφορά, σε απλά ελληνικα, την διαδικασία κατασχέσεως και πλειστηριασμού των κατοικιών) η οποία θα λαμβάνει χώρα με διαδικασία εξπρές, χωρίς ιδιαίτερα ενδικα βοηθήματα για τον πολίτη, με τιμή κατακύρωσης στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. !!!

Αφορά το συνολο του ελληνικού λαού η κατάργηση της διαδικασίας των μαρτύρων στα δικαστήρια.

Τα μνημονιακά μέσα δεν θεωρούν καθόλου σημαντικό οτι εδώ και μια εβδομάδα απεργούν όλοι οι Δικηγόροι της χώρας , και με απόφαση της Ολομελείας όλων των Δικηγορικών Συλλόγων , η απεργία θα συνεχιστεί μεχρι την 3/12/14 οπότε και θα διενεργηθεί πανελληνιο δημοψήφισμα των δικηγόρων (πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά) με θεμα τον νεο αυτό ΚΠολΔ και τις περαιτέρω κινητοποιήσεις .

Ελληνας δικηγόρος, τα στοιχεία στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (20)

 1. 0
  0
  την πιτα χανουν την πιτα, χεστηκαν για μας.
  • 0
   0
   Ευτυχώς που μου δίνεις ερεισμα να μην λυπηθώ κανεναν κουτοπονηρο κακεντρεχη και κακοπροαιρετο που μεθαυριο θα με παρακαλαει σε τιμή κοστους να βοηθήσω να μην χασει το σπίτι του. και φυσικά να ψηφίσω κατά των αποχών στο δημοψηφισμα, μιας και μερες λεω κανεις δεν θα μας το αναγνωρισει. σε ευχαριστώ που εγραψες αυτή την κακεντρέχεια, γιατί θα την δουν οι συνάδελφοι μου και θα κατανοήσουν τα οσα ελεγες τοσες μερες. Ζωή Γεωργοπουλου (εγώ δινω τα στοιχεία μου)
  • 0
   0
   ΥΓ. δεν χανουμε καμια πίτα. ισα ισα που θα ειναι η διαδικασία πιο ακριβή για εσάς. Και οπως εχω ξαναπει, τωρα που τα σπίτι θα τα παιρνουν σωρηδόν, θα δανείζεστε για να πληρώσετε τους δικηγορους να σας τα σωσουν. Οπου οι τιμές θα ειναι διπλάσιες βεβαια μιας και οι διαδικασίες ειναι πιο πολύπλοκες και εξπρες
 2. 0
  0
  Καιρός ήταν να επιταχυνθεί η απονομή δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Καταλαβαίνουμε τους δικηγόρους που θα χάσουν αρκετά λεφτά από τις μακρόσυρτες δίκες με πολλούς μάρτυρες και "μάρτυρες" ή από τις χιλιάδες παρελκυστικές ανακοπές, αλλά καιρός είναι να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Είμαι σίγουρος ότι από αυτές τις αλλαγές θα πονέσουν πιο πολύ οι βολεμένοι δικηγόροι εικοσαετίας και τριακονταετίας, για τους νέους υπάρχουν πολλά περιθώρια για αλλαγές και προσαρμογές. Θα είμαστε ευγνώμονες σε 5 χρόνια για τις μεταρρυθμίσεις αυτές. Θα ψηφίσω υπέρ του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας την άλλη εβδομάδα, και όχι, δεν είμαι έμμισθος.
  • 0
   0
   Προφανώς δεν είστε δικηγόρος ή νομικός, γιατί δε γνωρίζετε πόσοι μάρτυρες επιτρέπεται να καταθέτουν σε πολιτική δίκη ή δεν έχετε υπόψιν σας τον ΚΠολΔ ως ισχύει μέχρι σήμερα έστω για τις ανακοπές.
  • 0
   0
   Αμφιβάλω για το αν έχεις την ιδιότητα του δικηγόρου. Ένας δικηγόρος δεν κάνει πάρτι όταν αφαιρείται δικηγορική ύλη. Ένας δικηγόρος δεν δίνει συγχαρητήρια όταν βλέπει ότι ένας ολόκληρος κλάδος, στον οποίο ανήκει, έχει στοχοποιηθεί και οδηγείται στο έρεβος. Ένας δικηγόρος γνωρίζει ότι η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης δεν οφείλετε στην εξέταση των δύο μαρτύρων στο ακροατήριο, στην άσκηση δύο ανακοπών και δύο αιτήσεων και στην ανυπαρξία μέχρι πρόσφατα υπέρογκων παραβόλων. Το ακροατήριο όσο και αν ξεβολεύει κάποιος που ασκούν δικηγορία από τα πολυτελή γραφεία τους είναι η έννοια της απονομής της δικαιοσύνης. Μήπως να καταργηθούν κύριε “δικηγόρε” και τα ακροατήρια στα ποινικά δικαστήρια; Αλήθεια πως θα ωφεληθούν οι νέοι δικηγόροι από τον συγκεκριμένο νόμο. Κύριε “δικηγόρε” νομοθέτησαν οι δυνατοί ( βολεμένοι στη Βουλή δικαστικοί λειτουργοί, καθηγητές – δ/ντές νομικών υπηρεσιών μεγάλων τραπεζών) για τους δυνατούς. Οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες – γαλέρες που έναντι αμοιβών πείνας θα μπορούν να ανταποκριθούν στο καθημερινό αγώνα δρόμου που επιβάλει το εν λόγο σχ/ν. Εμείς που έχουμε δικά μας γραφεία μπορούμε να αντιληφθούμε ότι θα χάσουμε στην κυριολεξία τη ζωή μας. Αλλά θα πρέπει να είσαι δικηγόρος για να το καταλάβεις και όχι άνθρωπος του καναπέ. Αλήθεια τα παπαγαλάκια ασφαλίζονται σε κάποιο Ταμείο ή προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες του όπως άλλωστε είναι και η τάση πλέον στην Κυβέρνηση;
  • 0
   0
   Οι δικηγόροι απεργούν γιατί επίκειται κατάλυση θεμελιωδών αρχών , γιατί περιορίζεται στο ελάχιστο η άμυνα ανθρώπων που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση χωρίς να φταίνε και για πολλά άλλα γιατί που αν δεν είσαι μάχιμος επί 25 χρόνια δεν μπορείς να τα καταλάβεις…όπως δεν μπορείς να καταλάβεις μ αυτά που γράφεις ΑΝΩΝΥΜΑ ότι είναι ανεπίτρεπτο να τους βάζεις όλους σε ένα τσουβάλι κι είναι πολλοί να ξέρεις εκείνοι που αν και δουλεύουν επι 25 χρόνια στο επάγγελμα ΕΝΤΙΜΑ και σύμφωνα με τον όρκο τους, εντούτοις αντιμετωπίζουν άπειρα προβλήματα και δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ βολεμένοι…όσο για τους νέους αν τα πράγματα συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς τότε να δεις που και για πόσα ψίχουλα θα δουλεύουν!!
  • 0
   0
   Όποιος λέει ότι θα ψηφίσει συλλήβδην υπέρ ή κατά του νέου ΚΠολΔ προφανώς δεν είναι νομικός ή δεν σκέφτεται σαν νομίκος. Ελπίζω να μην τεθεί έτσι το ερώτημα στο δημοψήφισμα, γιατί θα γίνουμε ρεζίλι, λόγω της χαμηλής συμμετοχής. Κι εγώ τίθεμαι υπέρ σε πολλές προτεινόμενες διατάξεις. Κάποιες τις περιμένω πως και πως για να ξεβαλτώσουν υποθέσεις που βασανίζουν εντολείς μου επί χρόνια. Αλλά έχει και κάποια σημεία που πραγματικά πρέπει να αλλάξουν.
   Είστε για παράδειγμα υπέρ της κατάργησης του προνομίου των εργατικών απαιτήσεων στην αναγκαστική εκτέλεση; Είναι σωστό οι τιμές εκκίνησης να ξεκινούν από την εμπορική αξία (ποιός θα την προσδιορίζει;) και να φτάνουν μέχρι το 1/3 της αντικειμενικής; Θα επιταχύνει τη διαδικασία εκτέλεσης η δυνατότητα πολλαπλών κατασχέσεων ή θα την κάνει πιο περίπλοκη; Είστε σίγουρος ότι αν καταργηθεί η προφορικότητα στην τακτική διαδικασία, θα επιταχυνθεί η έκδοση οριστικής απόφασης; Εξάλλου ακόμα και σε μεγάλα Πρωτοδικεία, η εκδίκαση υποθέσεων τακτικής διαδικασίας δεν καθυστερεί τόσο. Η νέα διαδικασία και μόνο λόγω της πολυπλοκότητάς της θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ιδίως κατά το μεταβατικό στάδιο. Εδώ είχε προβλεφθεί πριν από καμία δεκαετία η προκατάθεση σε όλα τα δικαστήρια, και δεν εφαρμόστηκε ποτέ, παρά μόνο στα Πολυμελή. Και πιστεύετε ότι τα δικαστήρια έχουν το προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή να ανταπεξέλθουν στο παρόν σχέδιο; Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι ακόμα και να ψηφιστεί, ελάχιστα θα εφαρμοστούν στην πράξη και θα καταλήξει ένα κενό γράμμα. Όπως κενό και ανεφάρμοστο γράμμα και στην ουσία ευχολόγια αποτελούν όλες οι διατάξεις και του σημερινού ΚΠολΔ, που σκοπό έχουν την πολυπόθητη επιτάχυνση (πχ. δικάσιμοι στις εργατικές διαφορές).
   Οι μεγάλες καθυστερήσεις εξάλλου είναι στα υπερχρεωμένα (προφανώς κάτι θα αλλάξει εκεί και σύντομα) και στα διοικητικά δικαστήρια. Αλλά για τη δικομανία του κράτους δεν βλέπω να λαμβάνεται κάποιο μέτρο.
   Γενικά εγώ δεν βλέπω να θίγει τόσο τα συμφέροντα των δικηγόρων, παλιών ή νέων. Ίσα ίσα που προβλέπεται (κακώς κατά τη γνώμη μου) ότι θα είναι αναγκαστική η παράσταση με δικηγόρο σε υποθέσεις που μέχρι σήμερα δεν ήταν, όπως στα Ειρηνοδικεία. Αντιθέτως μετά λύπης μου βλέπω ότι όταν εθίγησαν τα συμφέροντά μας με προφανώς αντισυνταγματικά μέτρα, οι σύλλογοι ποιούσαν την νήσσαν.
 3. 0
  0
  Μάλλον συνάδελφε στις 02:26 μ.μ. δεν ενημερώθηκες σωστά. Δεν είναι οι αλλαγές μόνο στην κατάθεση των μαρτύρων, είναι και οι αλλαγές στην προνομιακή κατάταξη των εργαζομένων και του δημοσίου στην διαδικασία την αναγκαστικής εκτέλεσης (τα οποία αν διαβάσεις την άποψη του γενικού λογιστηρίου του κράτους, θα ζημιώσουν το δημόσιο που θα πρέπει να τα βρει αλλού. Πού; Με νέους φόρους και περικοπές μισθών και συντάξεων.
  Όσο για εσένα Πέτρο, καλό θα είναι να ξέρεις ότι οι δικηγόροι (ίσως και για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση) κάνουν αγώνα όχι με συνδικαλιστικά αιτήματα αλλά κοινωνικά. Σε τί θα με επηρεάσει αρνητικά να διευκολυνθεί η ευκολότερη κατάσχεση των ακινήτων από τις τράπεζες; Σε συνδυασμό με την απελευθέρωση του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, η δουλειά μου θα αυξηθεί, δεν θα μειωθεί. Οπότε δεν χάνω μέρος από καμιά πίτα. Παρά ταύτα ψηφίζω να απέχω για να αλλάξουν οι διατάξεις που είναι σε βάρος της κοινωνίας. Δεν κάνει κακό να είμαστε καλοπροαίρετοι καμιά φορά.
 4. 0
  0
  Αυτα που λέτε έχετε να τα στηρίξετε με επιχειρήματα ή είναι απλώς η εντύπωση που σας έχει δημιουργηθεί; γιατι μπορώ να σας διαβεβαιώσω και να σας αποδειξω ότι με το νέο κπολδ πρώτον ξ δικαιοσυνη θα γινει ακριβότερη και δευτερον θα καθυστερεί έτι περαιτέρω. Και θα γινει ακριβότερη όχι εξαιτίας των αμοιβών των δικηγόρων, αλλα του κόστους της.
 5. 0
  0
  Στα διοικητικά δικαστήρια δεν εξετάζονται μάρτυρες. Οι υποθέσεις προσδιορίζονται μετά από 6-8 έτη.. Επιτάχυνση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αύξηση του αριθμού των δικαστών, γραμματέων και υλικοτεχνικής υποδομής. Κανένας καθημερινός συλλειτουργός της δικαιοσύνης δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Η επιτάχυνση είναι επιταγή των δανειστών λένε, πρωτίστως όμως είναι επιταγή της κοινωνίας και φυσικά όλων των μάχιμων δικηγόρων που καταθέτουν σήμερα αγωγή, η συζήτηση της οποίας ορίζεται μετά από 6 έτη, νεξάρτητα αν εξεταστούν μάρτυρες ή όχι. Ποιά επιτάχυνση όμως; αυτή σε βάρος της ποιότητας απονομής δικαίου; αυτή σε βάρος των οικονομικά αδυνάτων, οι οποίοι σταδιακά εξοστρακίζονται από το να διεκδικήσουν ή να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους; Είναι πολύ βολικό στα "μεγάλα συμφέροντα" να παρουσιάσουν την αποχή των δικηγόρων ως συντεχνιακή, η αλήθεια όμως έιναι ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις ανοίγουν το δρόμο για πλειστηριασμούς "εξπρες", που θα αυξήσουν τον όγκο της ύλης μας, όμως τότε θα είναι αργά για δάκρυα..
 6. 0
  0
  Το Νομοσχέδιο αυτό, το οποίο πλήττει πρώτα απο όλα τη ίδια τη Ελληνική κοινωνία, δεν φαίνεται ν απασχολεί πολύ τη ίδια. Κανείς δεν έδειξε να ευαισθητοποιείται, ούτε απο τη κατάργηση της μαρτυρικής κατάθεσης στ ακροατήρια-η οποία πλέον θα επαφίεται στη κρίση του Δικαστηρίου, κανείς δεν έδωσε σημασία στη περιπλοκότητα του Νέου Κ.Πολ.Δ. ο οποίος προωθείται, ούτε και κυρίως, στις αλλαγές στη διαδικασία της Αναγκαστικής Εκτέλεσης (η διαδικασία της Κατάσχεσης και του Πλειστηριασμού, με απλά Ελληνικά), η οποία διαδικασία γίνεται fast track, ελαχιστοποιούνται τα ένδικα μέσα άμυνας, καθίσταται προσιτή σε όλους μέσω διαδικτύου και το κυριότερο: ικανοποιούνται προνομιακά πλέον τα πιστωτικά ιδρύματα (Τράπεζες), ενώ με τον μέχρι τώρα ισχύοντα Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ικανοποιούνταν πρωτίστως οι εργατικές αξιώσεις, εν συνεχεία τ ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο και μετά οι πιστωτές.
  Δεν με εκπλήσσει ουδόλως η σιγή ιχθύος των Μ.Μ.Ε. γι αυτό το θέμα….ούτε και η αδιαφορία του κόσμου. Δεν με εκπλήσσει ούτε ακόμα η κακή μικροαστική πολιτισμική αντίληψη που επικράτησε αυθαίρετα ότι "οι Δικηγόροι είναι συντεχνία, κλίκα, άρπαγες, παίρνουν τεράστιες αμοιβές κ.λ.π. Με θλίβει όπως, ότι όλοι αυτοί οι οποίοι μας μέμφονται και δεν θέλουν να καταλάβουν τ αυτονόητα, αυτοί οι οποίοι ποτέ δεν ήταν δίπλα μας σε κανέναν αγώνα, αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες.
  Όταν κ.κ, πολίτες, θα εκτιναχθεί στα ουράνια το κόστος μιας αγωγής λόγω του ότι θα πρέπει να καταθέσετε ένορκες βεβαιώσεις, τις οποίες λόγω φόρτου των Ειρηνοδικείων θα τρέχετε στους συμβολαιογράφους, επωμιζόμενοι το σχετικό κόστος, όταν θα γίνονται δίκες χωρίς να εισακούγεστε ως μάρτυρες, παρά μόνο εαν το κρίνει ο Δικαστής, όταν θα έχετε ν αντιμετωπίσετε διαταγές πληρωμής ή τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις με μια μόνο ανακοπή, όταν θα κατάσχονται και θα εκπλειστηριάζονται τα σπίτια σας στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας σε χρόνο μηδέν, τότε ίσως θυμηθείτε κάποιους οι οποίοι απεγνωσμένα σας φώναζαν….Φεύ, τότε φωνασκούσαν οι "συντεχνίες", οι άρπαγες, οι παρτάκηδες, οι ψεύτες…..αυτοί που δεν παράγουν κανένα έργο και σας πίνουν το αίμα…ποιός άλλωστε χώνευε τους Δικηγόρους σε αυτή τη χώρα….????
  Δε έχω τη παραμικρή φρούδα ελπίδα, ότι θ αλλάξει κάτι στη νοοτροπία του κόσμου. Ούτε και εν τέλει το αξιώνω, αν δεν θέλει να το καταλάβει κάποιος είναι δικό του πρόβλημα. Όταν όμως θα έρθει εκείνη η στιγμή, όπου ο θεσμικός μας ρόλος θα έχει απαξιωθεί πλήρως, όταν τα χέρια μας θα είναι δεμένα, μη κάνετε τον κόπο να μας απασχολήσετε ούτε με μια ερώτηση…διότι ο πραγματικός χαμένος θα είναι αυτή η μικρόψυχη και απαίδευτη κοινωνία. Εμείς απλά, σχεδόν δεν θα υπάρχουμε. κ.κ."Νεοέλληνες"……
  Λ.Σ.
 7. 0
  0
  Την δίκη δεν θα την επιταχύνει η κατάργηση των μαρτύρων αφού ο δικαστής διατηρεί το δικαίωμα να εκδόσει απόφαση αν δεν πειστεί από τα προσκομιζόμενα έγγραφα και να διατάξει επανάληψη της συζήτησης με εξέταση και μαρτύρων. Για καθυστέρηση μιλάμε και όχι για επιτάχυνση. Αυτό που ίσως δεν καταλάβατε είναι ο,τι η απονομή του δικαίου θα χάσει την άμεσότητα της κρίσης ενός δίκαιου δικαστή, που θα μπορεί να διακρίνει την αλήθεια και το ψέμα μέσα από τη ζωντανή εμμαρτυρη απόδειξη. Εκείνο που θα βοηθήσει την ταχύτερη απονομή της πολύπαθης δικαιοσύνης είναι τα σφιχτά και επί ποινή αυστηρά χρονοδιαγράμματα στην έκδοση αποφάσεων, η κάλυψη των κενών θέσεων διακαστών, η απομάκρυνση των ανεπαρκών και επικίνδυνων δικαστών κλπ. Όταν θα δείτε στην πράξη και την ελληνική πρακτική πως θα λειτουργήσει το νέο μόρφωμα του ΚπολΔ που πάντως δεν αφορά μόνο στην κατάργηση των μαρτύρων αλλά και στο έλλειμα επαρκούς άμυνας του ιδειλέτη απέναντι στον ορεξάτο και αδηφάγο δανειστή που λέγεται τράπεζα τότε τα ξαναλέμε.
 8. 0
  0
  ναι καιρος ηταν να επιταχυνθει η απονομη δικαιοσυνης!!! τωρα το ποιοι χανουν και ποσα δεν ξερω το ακριβες νουμερο.αλλα και αυτοι οι ελληνες ρε παιδι μου τι θελουν επιτελους!!!πρεπει να ειναι σε καθεστως ενοικιου,πεζοδρομιου,παγκακιου,και υπογειας γεφυρας.δεν επιτρεπεται να εχετε δικο σας σπιτι.δεν επιτρεπεται ζειτε γενικως.πρεπει να ειστε σκλαβοι,οσοι επιβιωσετε απο σας αν υπαρχετε ακομα σαν εθνος,σε λιγο καιρο. ετσι σας πρεπει ετσι θα παθετε. εγω παλι λεω. μουλοι ελατε να τα παρετε. ειμαι ανοιχτα και σας περιμενω να σας κερασω!!!!! σωτηρης γυθειο.
 9. 0
  0
  Καλό θα είναι κάποια παπαγαλάκια με λεξιλόγιο δημοσιοσχετιστών και οι οποίοι εργάζονται και πληρώνονται (ίσως) από τα ή για λογαριασμό των ευαγών ανωνύμων εταιρειών οι οποίες ονομάζονται Τράπεζες, να επικεντρώσουν την σκέψη τους στο αν αύριο η ακίνητη περιουσία δικών τους ανθρώπων με διαδικασίες "Express" καταλήξει σε ξενα χέρια. Περαιτέρω καλό θα ήτο να επικεντρωθούμε στο συμφέρον των ανθρώπων και όχι των Ανωνύμων Εταιρειών όπως προβλέπει και ο παρωχημένος και υπό κατάργηση θεσμός ο οποίος τιτλοφορείται ως ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Επιπλέον θυμηθείτε την απάντηση του Προέδρου της Ισλανδίας προς τις Τράπεζες ο οποίος απλά μεταξύ της επιβίωσης των πολιτών της χώρας του και αυτής των Τραπεζών της χώρας του επέλεξε (συνετά θεωρώ) το αυτονόητο, αφήνοντας τις Τράπεζες να πάνε στον δια@@@λο.
 10. 0
  0
  Αποκλείεται να είσαι δικηγόρος, διότι είναι προφανές, ότι δεν ξέρεις το νομοσχέδιο. Ούτε έχεις γνώση της δκαστηριακής πρακτικής. Επιτάχυνση δεν θα έρθει μ αυτόν τον τρόπο, δεν θα βγαίνουν πιο δίκαιες αποφάσεις, το αντίθετο και ο κόσμος θα χάσει τα σπίτια του για ένα κομμάτι ψωμί. Επίσης στους πλειστηριασμούς θα προηγούνται οι Τράπεζες κι άλλα πολλά. Πριν καταφερθείτε κατά των δικηγόρων, ανοίξτε τα μάτια σας. Δεν γίνεται για την πίτα η αποχή μας, που μας πονάει όλους ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, αλλά βέβαια είναι πολύ εύκολο να βλέπει κανείς συνομωσίες παντού.
 11. 0
  0
  "Το ακροατήριο όσο και αν ξεβολεύει κάποιος που ασκούν δικηγορία από τα πολυτελή γραφεία τους είναι η έννοια της απονομής της δικαιοσύνης. ".

  Auto to vlepw ligo asheto…Sp.
 12. 0
  0
  Το νομοσχέδιο θίγει άμεσα τον πολίτη και όχι εμάς τους δικηγόρους.Ο πολίτης χάνει την άμεση πρόσβαση στην δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι η εύκολη επίσπευση διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης θα μας φέρει περισσότερη δουλειά. Επίσης αν ο πολίτης ενημερωθεί για τον τρόπο διεξαγωγής της δίκης, θα ενισχυθεί η συμβουλευτική δικηγορία. Ο πολίτης θίγεται αλλά για να το καταλάβει κάποιος θα πρέπει να διαθέτει τα στοιχειώδη προσόντα.
 13. 0
  0
  Καλο θα ειναι πριν τους χλευασμούς προς τους δικηγόρους να ενημερώνεστε σωστά έγκαιρα και έγκυρα. Νελλη Παππά δικηγόρος
 14. 0
  0
  εγώ κύριε Ανώνυμε είμαι δικηγόρος 27ετίας και ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΟΛΕΜΕΝΗ. Και στα 27 χρόνια της δικηγορίας μου της ΜΑΧΙΜΗΣ (αν καταλαβαίνεις την έννοια), είμαι περήφανη που διδάχτηκα και υπερασπίστηκα για τους πελάτες μου τις έννοιες του Δικαίου που ,άνθρωποι σαν εσένα και εμένα κατέκτησαν μέσα στους αιώνες με κόπους και αίμα. Και άντε τώρα εσύ με ένα χαρτί που λέγεται ένορκη μαρτυρική καταθεση ενώπιον συμβολαιογράφου, να υπερασπισθείς τον μισθό σου, το σπίτι σου το χωράφι σου ,το βιός σου -υπό την ευρεία έννοια που λέμε και εμείς οι νομικοί-κοντολογίς την πάτησες. Τότε θα δείς πως "μαρτυρούν" οι διάδικοι, όταν δεν θα βλέπεις ποτέ τον δικαστή, όταν δεν θα μπορείς να τον ελέγξεις , όταν δεν θα μπορείς να του πεις ζωντανά με τον μάρτυρά σου, την ουσία της υπόθεσής σου. Και να μαθαίνεις για την -χωρίς ένα βόλι – αρπαγή του σπιτιού σου από το ιντερνετ, σε χρόνο μηδέν ( μη ξεχνιέσαι ,για σένα δεν θα υπάρχει ο χρόνος ,για άμυνα). Χαιρετίσματα λοιπόν, στην εξουσία σου ανώνυμε, …και μη χτυπήσεις τηλέφωνο δικηγόρου όταν θα σε σταυρώνουν, γιατί ε!…. πως να το κάνουμε,.. πρέπει να είσαι συνεπής με τα γραφόμενά σου. Πήγαινε μόνος σου στην αρένα, που διαλέγεις.Δικηγόρος Κατερίνα Κουτσούγερα από Σάμο

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί