Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:27 - 10/07/2014

Οικογένεια Λάτση: Από το 1910 και το Κατάκολο Ηλείας στη δυναστεία του σήμερα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις


Για τους λόγους αυτούς ο Λάτσης σήμερα, 67 χρονών, είναι ο πλουσιότερος Έλληνας και ο 644ος στον κόσμο, με περιουσία 3 δισ. δολαρίων – μόνιμος κάτοικος Ελβετίας.

Ο “ευεργέτης” Γιάννης Λάτσης γεννήθηκε το 1910 στο Κατάκολο της Ηλείας κι ήταν γιος ενός φτωχού ψαρά.

Στη διάρκεια της κατοχής υπήρξε συνεργάτης των κατακτητών. Μαυραγορίτης και δοσίλογος και αργότερα εθνικόφρων και αντικομμουνιστής.

“Και κει που έβγαλε τα πολλά λεφτά είναι ότι επειδή είχε γίνει ο πόλεμος του 40,οι αποθήκες του Α.Σ.Ο από τον Πύργο, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Λεχαινά, Ανδραβίδα μέχρι την Κόρινθο που όλες ήταν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, εξαιτίας του πολέμου,είχαν σταφίδα που δεν είχε εξαχθεί. Κι έπαιρνε ο Λάτσης γύρω στα 10-15 βαγόνια, κάθε τόσο, σταφίδα και την μετέφερε, δικαιολογία τάχα για τα στρατεύματα κατοχής, στην Αθήνα και την πούλαγε με τους Ιταλούς.”

Μετά την απελευθέρωση πέρασε από δικαστήριο δοσιλόγων, το οποίο όμως τον αθώωσε. Οι δίκες των δοσιλόγων της κατοχής ήταν δίκες-παρωδία. Οι υπόδικοι δοσίλογοι συνεργάζονται με γνωστούς Αθηναίους δικηγόρους της εποχής. Καταθέτουν κι ως μάρτυρες υπεράσπισης, εναλλάξ ο ένας στη δίκη του άλλου, απαλλάσσοντας πάντα με τις καταθέσεις τους τον εκάστοτε κατηγορούμενο. Στο τέλος, όλοι σχεδόν αθωώθηκαν και τα δικαστικά έξοδα χρεώθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο.

Από τις αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου Δοσιλόγων μόνο το 2 με 3% είναι καταδικαστικές.

Το 1972 ο Γ.Λάτσης αγόρασε 1770 στρέμματα στην Ελευσίνα και κατασκεύασε τα διυλιστήρια της Πετρόλα. Η γη των Ελευσινίων Μυστηρίων καταδικάζεται στην μόλυνση και την καταστροφή που έφερε η εκβιομηχάνιση της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (για το οποίο η εφημερίδα δικαιώθηκε) κατά τη διάρκεια του πολέμου του 74,με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Λάτσης με τα δεξαμενόπλοια του τροφοδότησε με πετρέλαιο την Τουρκία.

Την 1 Σεπτεμβρίου 1992,έγινε έκρηξη στην Πετρόλα,όταν έσπασε σωλήνας των εγκαταστάσεων διύλισης και 15 εργάτες εξαερώθηκαν. Αθώοι οι 2 μοναδικοί κατηγορούμενοι.

Τι και αν το Συμβούλιο της Επικράτειας έχει κρίνει παράνομη την ανέγερση του Mall στο Μαρούσι της Lamda Development (συμφερόντων Λάτση). Με ένα νομικό τέχνασμα, το αυθαίρετο βαφτίζεται Στρατηγική Επένδυση. Ούτε 1 ευρώ πρόστιμο.

Όταν οι ξένες τράπεζες (Credit Agricole, Societe General, BCP) αποχώρησαν απο την Ελλάδα, υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν 4 δις ευρώ στις ανακεφαλαιοποιήσεις των χρεοκοπημένων τραπεζών που άφηναν. Ο Λάτσης εγκαταλείπει την Eurobank καταβάλλοντας το αστρονομικό ποσό των 0 ευρώ.Όχι μόνο δεν κατέβαλλε τα 2,5 δις που όφειλε στην Eurobank ,αλλά απέκτησε και το 11% της εθνικής.

Το αφεντικό τρελάθηκε δώρο και το Ελληνικό .

Το Μάρτη του 2014, η κυβέρνηση του Σαμαρά χαρίζει χρέη 660 εκατομύρια στο Βαρδή Βαρδινογιάννη (άλλος ευεργέτης) και 220 εκατομύρια στο Σπύρο Λάτση.

Τα υπόλοιπα χρέη και πρόστιμα είχαν ήδη διαγραφεί με νομοσχέδιο του 2013.

Κι επειδή οι ιθαγενείς πρέπει να θυμούνται το όνομα των “ευεργετών” τους, ώστε να ευεργετούνται κι αυτοί από τους ιθαγενείς, από το 2012 η πρώην θαλαμηγός του Λάτση “Νεράιδα” γίνεται πλωτό μουσείο.

Ο αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος λέει στη βουλή: «Ποιά δωρεά; Εδώ πάνε να κλέψουν το Δημόσιο για να οικονομήσουν,γιατί το μουσείο αυτό ανήκει στο “κοινωφελές” Ίδρυμα του Λάτση και όχι στο ελληνικό Δημόσιο. Μάλιστα, είναι τόσο πατριωτικό αυτό το κοινωφελές Ίδρυμα, που έχει την έδρα του στο Λίχτενσταιν! Είναι τόσο πατριωτικό που πρέπει να το χρηματοδοτήσουμε.”

Πληροφορίες απο naftilos.info
Φωτογραφικό μοντάζ jodigraphics.net

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (18)

  1. Ανώνυμος 07/10/2014 @ 2:41 ΜΜ

    Λαμογιοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!

  2. Ανώνυμος 07/10/2014 @ 3:25 ΜΜ

    Ας μην ειχε την CIA απο πισω και την Αμερικανικη Αυτοκρατορια με χαρτινα ποδια χρεων υψους 3 – 5τρισσ. και ας πηγενε κοντρα στους Ροκφελλερς η Ροκεντφελλερες και στους Ροθτζιλντ η Ροθτσαιλντ και πιο παλια απο τους Ναπολεωντιους πολεμους, Μπαουερς, ας σηκωνε το κεφαλι στο Βατικανο και σε μεγαδυναμης που ελεγχουν αυτον τον κοσμο, ας παει κοντρα στο Ματριξ, ας παει κοντρα στην Μοιρα, Πεπρωμενο (Ειμαρμενη), ας τα βαλει και με τους Νεφιλιμ, Δρακονιανους και με τα σκιερα αφεντικα τους αμα γουσταρι, ας τα βαλει με την Λερναια Υδρα το εγω του κι ας τα βαλει με της Συμπλιγαδες Πετρες για να βρει και την Ιθακη με κανενα τανκερ, μη δε μη διαφορετικα δεν θα τον ηξερε ουτες η κοιλια που τον επεταγε σε αυτον τον κοσμος τον κ. Λατση. Κι αν τα κανει κι ολα αυτα ο εν λογο κυριος ας παει να παρει και την πολην απο τους Τουρκους η μηπως μπορει να σπασει μονοπωλεια στην Μεση Ανατολη η μηπως θα φορτωσει και την φορτηγιδα Σεληνη και θα φυγη απο αυτον τον κοσμο ο κ. Λατσης να του υπενθημησουμε εμεις οι καλοπροαιρετοι οτι τον Ωναση τον εφαγαν στο φτερο! Ας παει κοντρα ο κ. Λατση, ο Βαρδινογιαννης, ο Κοκκαλης, ο Μπομπολας, ο Λαμπρακης και τοσοι αλλοι στην Νεα Ταξης των Πραγματων και να μου πουνε στο που θα βρεθουνε; Δεν ειναι κακο να εξελεισεσαι αλλα οχι στο σπιτι του αλλου και με ξενα κολυβα!!! Αντε για να δουμε.

  3. Ναι αλλα ειναι καθηγητης και ουγγαροσπουδαγμενος.

    Επισης τον κανουνε παρεα οι πιο πλουσιοι εβραιοι γιατι αυτος ειναι ελληνας και θαυμαζουν την καταγωγη.

    Αναρωτιεμαι ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΛΕΦΤΑΔΕΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑΚΙ?

    • Μη λετε κακα λογια για τον μεγιστανα. Αυτος παινευε την Ελλαδα και εφερε στην Κερκυρα και το μεγανησι τους ροτσιλντ. Μας διαφημισε ο καημενος.

    • Γραψε και για τα λεφτα που εδωσε η κυρα Μαριαννα να μεταφραστει στα ελληνικα το Κορανι

    • Καλα κανουν και κρατουν τα λεφτα μας οι πλουσιοι. Εμεις ειμαστε σπαταλοι.
      Εγω υποστηριζω πλουσιους.

    • Ανώνυμος 07/10/2014 @ 10:36 ΜΜ

      Δεν είναι γαλαζοαιματος όμως, ούτε κατάγεται από κάπου; Για Τουρκοσπορος απο το κατακωλο καλός είναι, αλήθεια αν ζούσε ο Αλί Πάσας θα ήτανε ισχυρότερο από αυτόν επί Τουρκοκρατίας η θα ξεκεινουσε την ζωή σαν κακός βεζύρης. Ένταξη όλοι θέλουνε να ξεκεινισουν με κάτι στην ζωή και θα αναγκαστείς να βάλεις χέρια & πόδια για να πετύχεις. Αλήθεια που δυναστευει είπαμε ο εν λόγο Κύριος;

  4. Μη μαλωνετε τον καθηγητη. Κεφαλαια των Ρο Ρο διακινει.

  5. Ανώνυμος 07/10/2014 @ 4:48 ΜΜ

    Στην Ελλάδα με ένα κοστούμι και μια γραβάτα γίνεσαι ……..'κύριος'. Αμ τι? Ετσι εύκολα αποκτονται τόσα πλούτη? Με τον σταυρό στο χέρι ποτέ δεν έγινε πλούσιος κανείς. . Αναρωτιέμαι όμως καταφερνουν και κοιμούνται ήσυχα τα βράδια έχοντας πατήσει επί πτωμάτων?

  6. Ανώνυμος 07/10/2014 @ 5:29 ΜΜ

    Όταν αυτά τα σκουπίδια δεν τα εκτελείς όταν πρέπει την πατάς.

    Είναι σαν τις κατσαρίδες. Αναπαράγονται. Πάντα όμως υπάρχει χρόνος να τιμωρηθούν γιατί απλούστατα είναι αμετανόητοι.

    Η νομιμότητα σπάνια τους προστατεύει γιατί πάντα έχουν την τάση να την παραβιάζουν.

    Έτσι και ο σημερινός δοσίλογος Λάτσης γιος του δοσίλογου πατέρα του. Ενώ ήταν πλούσιος και δεν είχε καμία ανάγκη έκανε το ίδιο "κόλπο" με τον πατέρα του.

    Μπαίνει πάλι στην λίστα των "μελλοθάνατων". Αν τώρα εμείς ξανάμαστε κορόιδα αυτό είναι άλλο θέμα. Αυτός το δοσιλογικό του "καθήκον" το έκανε.

  7. Ανώνυμος 07/10/2014 @ 6:26 ΜΜ

    Οικογένεια Λάτση…Η ΚΑΘΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΙ Ο ΩΝΑΣΗΣ…ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΛΟΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΗ…ΤΩΡΑ ΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΟ 1821…Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΦΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ Α:ΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….ΜΟΝΟ ΚΑΡΑΒΙΑ ΝΑ ΧΤΙΖΑΤΕ ΕΔΩ ΘΑ ΣΨΝΟΝΤΑΝ…ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΗ ΑΛΗΘΙΝΕΣ…ΑΝ ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΕΛΙΤ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΑΖΑΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΤΕ…ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ…ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΟΤΟ…Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΖΕΙ…ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΧΛΙΜΙΤΖΟΥΡΕΣ ΣΑΣ ΟΔΗΓΕΙ._

  8. Ανώνυμος 07/10/2014 @ 6:55 ΜΜ

    kai th mas ta lete ???

  9. Ανώνυμος 07/10/2014 @ 9:49 ΜΜ

    Βγαλτε κ αλλα τετοια γιατι οπου βλεπουν κουστουμι μερικοι πεφτουν στα 4 για γλειψιμο με την μια!!

  10. Ανώνυμος 07/10/2014 @ 9:59 ΜΜ

    τελικα με το σταυρο στο χερι δεν εκανε κανενας λεφτα.εγω κοιμαμε παντως

  11. Ανώνυμος 07/10/2014 @ 11:24 ΜΜ

    Εδώ είναι η κόλαση εδώ και ο παράδεισος!!! όλα εδώ πληρώνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. όπως είπε και ο ανώνυμος 9:26 όλοι δυο μέτρα απο την γή έχουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

  12. Και υστερα εχει και αντιρρησσεις ο καθηγητης Βαρουφακης οι τραπεζες να γινουν κρατικες.
    Απο αυτα τα λαμογια κανεις δεν μενει στην Ελλαδα .

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*