06:18 - 27/05/2014

Ξεκινούν οι πραγματικές δοκιμές νεκροφάνειας σε ανθρώπους

Ξεκινούν οι πραγματικές δοκιμές νεκροφάνειας σε ανθρώπους

Αυτό που μέχρι τώρα βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αστροναύτες να μένουν ζωντανοί/νεκροί για αρκετά χρόνια μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους, θα δοκιμαστεί πραγματικά.

Δεν είναι αστείο, δεν είναι κόλπο. Είναι πραγματικότητα.

Οι επιστήμονες σε νοσοκομείο του Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ βρήκαν 10 εθελοντές προκειμένου να ξεκινήσουν την επέμβαση στο ανθρώπινο σώμα για την δοκιμή της εφαρμογής της διαδικασίας νεκροφάνειας.

Αυτό που μέχρι τώρα βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αστροναύτες να μένουν ζωντανοί/νεκροί για αρκετά χρόνια μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους, θα δοκιμαστεί στην πραγματικότητα.

Δεν είναι κάτι άγνωστο. Οι πρώτες δοκιμές έχουν γίνει σε ποντίκια, με ποσοστό επιτυχίας 90% στην επαναφορά και χωρίς να παρουσιάζεται καμία βλάβη. Ωστόσο, η δοκιμή σε ανθρώπους είναι κάτι πρωτοποριακό και παράλληλα τρομακτικό.

Αρχικά, και αν τα πειράματα έχουν αίσιο πέρας, οι επιστήμονες θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική προκειμένου να «συντηρούν» ανθρώπους εισάγοντας τους σε κατάσταση νεκροφάνειας όταν έχουν ανίατες ασθένειες και μέχρι να εφευρεθεί κάποια θεραπεία ή όταν έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιο σημαντικό τραυματισμό ο οποίος μπορεί να απαιτεί μεταμόσχευση.

Φυσικά όλοι μας μπορούμε να σκεφτούμε και πολύ πιο τρομακτικές εφαρμογές αλλά η ιστορία θα δείξει το κατά πόσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία για καλό σκοπό…

Το Χόλιγουντ φυσικά, τα είχε σκεφτεί όλα αυτά πολλά χρόνια νωρίτερα, δείτε ξανά το τρέϊλερ του Demolition man από το 1993.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  ποιό 1993,από το star treck to 1 το 1966 και το space odyssey to 1968
  https://www.youtube.com/watch?v=E8TABIFAN4o …βασικά στο odyssey,δεν έχει μόνο την κρυογενετική αλλά και την 1 τεχνιτή νοημοσύνη Τ.Ν.
 2. Ανώνυμος 27 Μαΐου 2014 @ 07:29
  0
  0
  ΕΝ ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΕΡΝΑΣ Ή ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ?
  ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΝΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ!

  αναστασία
  • 0
   0
   ο χρόνος κατά μια έννοια δεν υπάρχει στο διάστημα…ο χρόνος μας δείχνει χονδρικά το πόσο οξυδόνετε ο οργανισμός μας και το πόσο μας επηρεάζει σαν ανθρώπους η βαρύτητα(στην γη)…επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει για πολλή χωρίς βαρύτητα στο διάστημα(θα ατροφίσουν οι μιύες)…όπότε αυτή η συσκευή κάνει αυτήν την δουλεία…ο χρόνος μένει ίδιος για το άτομο που ταξιδέυει στο διάστημα…ενώ στην γη οι δικοί του γερνάνε!
 3. Ανώνυμος 27 Μαΐου 2014 @ 07:33
  0
  0
  Από τις καλύτερες ταινίες του Σταλόνε

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί