Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:03 - 22/12/2014

Νότια Κορέα: Επίθεση από χάκερς στην εταιρεία που διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω ανησυχιών ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να πραγματοποιήσει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον βιομηχανικών και κοινωνικών στόχων

Χάκερς εισέβαλαν σε συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρείας που διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς της Νότιας Κορέας, αλλά χάθηκαν μόνο μη κρίσιμα δεδομένα και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων και των 23 ατομικών αντιδραστήρων της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα η εταιρεία και η κυβέρνηση.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω ανησυχιών ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να πραγματοποιήσει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον βιομηχανικών και κοινωνικών στόχων μετά τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι η Πιονγιάνγκ είναι υπεύθυνη για μια καταστροφική επίθεση χάκερ εναντίον της εταιρείας Sony Pictures.

Η Νότια Κορέα εξακολουθεί να βρίσκεται τεχνικά σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενέργειας εξέφρασε την πεποίθηση πως οι πυρηνικοί σταθμοί του μπορούν να εμποδίσουν οποιαδήποτε διείσδυση από χάκερ που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αντιδραστήρων.

“Θεωρούμε ότι το σύστημα ελέγχου είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος”, δήλωσε τηλεφωνικά προς το Ρόιτερς ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Τσανγκ Γιανγκ-Χο.

Αξιωματούχος στην εταιρεία Korea Hydro and Nuclear Power Co Ltd (KHNP), η οποία διαχειρίζεται τους πυρηνικούς σταθμούς και ανήκει στην κρατική Korea Electric Power Corp, δήλωσε προς το Ρόιτερς ότι η πειρατεία στο σύστημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών φαίνεται πως είναι έργο “στοιχείων που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή”.

“Είναι 100% αδύνατο να μπορέσει ένας χάκερ να σταματήσει τους πυρηνικούς σταθμούς με μια επίθεση, επειδή το σύστημα ελέγχου είναι εντελώς ανεξάρτητο και κλειστό”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ούτε ο Τσανγκ ούτε η KHNP δεν αναφέρθηκαν στη Βόρεια Κορέα.

Δήλωσαν επίσης πως δεν μπορούν να επαληθεύσουν μηνύματα που αναρτήθηκαν από έναν χρήστη του Twitter ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις και ζήτησε να κλείσουν μέχρι την Πέμπτη τρεις παλαιοί πυρηνικοί αντιδραστήρες.

Ο χρήστης, ο οποίος περιγραφόταν στην ανάρτηση ως πρόεδρος μιας αντιπυρηνικής οργάνωσης με έδρα τη Χαβάη, δήλωσε ότι θα δημοσιοποιήσει κι άλλα έγγραφα της εταιρείας διαχείρισης των πυρηνικών σταθμών, αν δεν κλείσουν οι αντιδραστήρες.

Εισαγγελείς στη Σεούλ διεξάγουν ποινική έρευνα για τη διαρροή των δεδομένων από την KHNP, ανάμεσα στα οποία σχέδια ορισμένων πυρηνικών σταθμών, στοιχεία για τα ηλεκτρικά φορτία και εκτιμήσεις για την έκθεση στη ραδιενέργεια.

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*