06:48 - 29/09/2014

Να αποφεύγονται τα βιντεοπαιχνίδια πριν από τον ύπνο συστήνουν οι ειδικοί

Να αποφεύγονται τα βιντεοπαιχνίδια πριν από τον ύπνο συστήνουν οι ειδικοί

Η χρήση βιντεοπαιχνιδιών από τους εφήβους τις βραδινές ώρες και ιδίως πριν από τον νυχτερινό ύπνο, επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου τους, αλλά και την απόδοσή τους την επόμενη ημέρα. Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα σε ομάδα 21 εφήβων, που ήταν υγιείς, χωρίς διαταραχές στον ύπνο, ηλικίας μεταξύ 15 και 20 ετών.

Ο χρόνος που δαπανούσαν οι έφηβοι αυτοί σε βιντεοπαιχνίδια τις νυχτερινές ώρες και στη συνέχεια ο ύπνος τους μετρήθηκε σε ειδικό εργαστήριο ύπνου. Βρέθηκαν σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ του χρόνου που δαπανάται στα βιντεοπαιχνίδια και της διάρκειας και ποιότητας του ύπνου.

Οι έφηβοι που έπαιζαν πριν κοιμηθούν παιχνίδια στον υπολογιστή ή σε μηχανές παιχνιδιών, όπως το Playstation, είχαν πιο σύντομο και ταραγμένο ύπνο. Η μικρή διάρκεια και η χαμηλή ποιότητα του ύπνου, με τη σειρά τους, είχαν σημαντική αρνητική επίδραση στην συγκέντρωση, προσοχή και εν γένει στην πνευματική τους απόδοση την επόμενη ημέρα.

Οι επιστήμονες μετά τη συγκεκριμένη μελέτη, αλλά και με βάση άλλες προηγούμενες μελέτες πάνω στο θέμα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές συνέπειες των βιντεοπαιχνιδιών, αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο τις βραδινές ώρες. Κυρίως θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τους πριν τον ύπνο, για να αποφεύγονται προβλήματα στον ύπνο και την απόδοση των εφήβων την επόμενη μέρα.

naftemporiki.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. 0
  0
  Τους πειραξαν τα video games τωρα με τιποτα αλλο δεν εχουν να ασχοληθουν
  • 0
   0
   είμαι φανατικός gamer, παίζω παιχνίδια πολλές ώρες και ότι γράφει είναι σωστό. Εσένα τι σε πειράζει να ακους αλήθειες;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί