09:09 - 06/02/2015

ΝΑΤΟ-Ρωσία: Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος κι επισήμως εδώ…

Το ΝΑΤΟ ενέκρινε σήμερα την ενίσχυση των δυνάμεών του στην ανατολική Ευρώπη, δημιουργώντας μια νέα δύναμη ταχείας αντίδρασης και έξι «κέντρα διοίκησης» σε περιοχές κοντά στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ισπανία και η Βρετανία δέχτηκαν να είναι οι πρώτες χώρες που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη δύναμη, την «αιχμή του δόρατος» του ΝΑΤΟ, διευκρίνισε ο Στόλτενμπεργκ μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Η δύναμη θα αποτελείται από 5.000 άνδρες και αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη να αναλάβει δράση το 2016.

«Αποφασίσαμε ότι η δύναμη ταχείας αντίδρασης θα αποτελείται από μια χερσαία ταξιαρχία περίπου 5.000 ανδρών» οι οποίοι θα υποστηρίζονται από την αεροπορία, το ναυτικό αλλά και από εδικές δυνάμεις, πρόσθεσε.

«Συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε αμέσως έξι πολυεθνικά κέντρα διοίκησης στη Βουλγαρία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Εάν συμβεί μια νέα κρίση, θα διασφαλίζουν ότι οι εθνικές και οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις θα είναι σε θέση να δρουν συντονισμένα εξ αρχής», εξήγησε.

Αυτά τα κέντρα διοίκησης θα καταστήσουν ευκολότερη την ανάπτυξη της δύναμης ταχείας αντίδρασης και ταυτόχρονα θα στηρίζουν και τον σχεδιασμό της συλλογικής άμυνας και θα βοηθούν στο συντονισμό των στρατιωτικών ασκήσεων», κατέληξε.

defence-point.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  • 0
   0
   ΠΟΙΟ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ…
   ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΟΕΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΕΠΩΔΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΣΩΝΙΚΟ ΣΑΣ ΥΠΝΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΟ…
 1. 0
  0
  ΠΟΛΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΨΥΧΡΟΤΗΤΑΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ
  ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΝ ΤΟΥ ΑΝΤΡΟΣ.

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΩΖΑΝΗ
 2. 0
  0
  ΟΤΑΝ Η ΟΕΑ ΦΩΝΑΖΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ RATIO ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΚΟΙΜΩΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΟ ΠΟΥΤ@ΝΙΔΙΟ ΤΣΑΠΜΑΝ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ…ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!!
  ΘΕΛΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥΤΙΝ – ΠΟΥΣΤΙΝ…ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΚΙΝΑ.
  http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2010/10/blog-post_25.html

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί