Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:47 - 28/04/2015

Νέοι επιστημονικοί ισχυρισμοί ότι το σύμπαν μπορεί να είναι ένα γιγάντιο ολόγραμμα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μια νέα επιστημονική μελέτη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, επαναφέρει ως πιθανό το σενάριο το σύμπαν -και μαζί με αυτό όλοι μας- να μην είναι παρά ένα γιγάντιο ολόγραμμα, κάτι που ασφαλώς δυσκολεύεται να συλλάβει ο κοινός νους του ανθρώπου.

Οι επιστήμονες από την Αυστρία, την Ινδία και την Ιαπωνία, με επικεφαλής τον Ντάνιελ Γκρούμιλερ του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Βιέννης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό φυσικής «Physical Review Letters», πιστεύουν ότι, από μαθηματική άποψη, το σύμπαν μπορεί να εξηγηθεί με μόνο δύο διαστάσεις, συνεπώς δεν είναι κατ” ανάγκη τρισδιάστατο, όπως μαρτυρούν οι αισθήσεις μας.

Αν και είναι αδύνατο να εκλαϊκευθεί επαρκώς η σχετική επιστημονική έρευνα, σε γενικές γραμμές υποστηρίζει ότι το σύμπαν πιθανώς είναι ένα είδος κοσμολογικής ολογραφίας. Οι ερευνητές φρόντισαν πάντως να διευκρινίσουν ότι «δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις πως ζούμε μέσα σε ένα ολόγραμμα».

Οι επιστήμονες, μετά τους νέους υπολογισμούς τους, θεωρούν ότι η ύπαρξη λιγότερων διαστάσεων στο σύμπαν δεν είναι μόνο ένα μαθηματικό «τρικ», αλλά πιθανώς ένα θεμελιώδες γνώρισμα του ίδιου του χώρου.

Μία δισδιάστατη επιφάνεια μπορεί να περιέχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για ένα τρισδιάστατο αντικείμενο (κάτι ανάλογο συμβαίνει στο τσιπάκι ασφαλείας μιας πιστωτικής κάρτας).

Έτσι, ένα σύμπαν δύο διαστάσεων μπορεί να «προβάλλεται» σε τρεις διαστάσεις. Με άλλα λόγια, το «πραγματικό» σύμπαν μπορεί να είναι επίπεδο, αλλά στα μάτια μας να αποκτά μια ακόμη διάσταση.

Τη θεωρία του ολογραφικού σύμπαντος προώθησε ιδιαίτερα μετά το 1997 ο φυσικός Juan Maldacena, όμως οι εξισώσεις του ίσχυαν μόνο σε «εξωτικά» μοντέλα χώρου, τα οποία συγκρούονταν με τις κυρίαρχες θεωρίες για το σύμπαν.

Αντίθετα, η νέα μελέτη δείχνει για πρώτη φορά ότι η ολογραφική θεωρία μπορεί να ισχύει όχι μόνο σε ένα «εξωτικό», αλλά επίσης και σε ένα πιο ρεαλιστικό μοντέλο του σύμπαντός μας.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

  1. Ανώνυμος 04/28/2015 @ 1:10 ΜΜ

    Kαι που να δεις το Νέο Μνημόνιο τι ωραίο ολόγραμμα θα είναι.
    Είναι που κάποιοι θα τα σκίζανε από 26 γενάρη και μετά.
    ΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

  2. Ανώνυμος 04/28/2015 @ 1:27 ΜΜ

    Ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε πραγματικά, και ο Απόστολος Παύλος υπήρξε στα αλήθεια! Δηλαδή τι θέλετε να μας πείτε, ότι η θρησκεία μας ειναι ολόγραμμα;

  3. Ανώνυμος 04/29/2015 @ 12:24 ΜΜ

    Ολογραμμα δε νομιζω οτι ειναι η σωστη η λεξη για τη διατυπωση το τι ακριβως ειναι το συμπαν.
    Σιγουρα παντος δεν ειναι αυτο που νομιζουμε εχει ειπωθει οτι ειναι.

    Δε χρειαζεται να δει κανεις μακρια για να καταλαβει την απαντηση το τι ακριβως ειναι το συμπαν αρκει να διαβασει το σωστο βιβλιο και θα καταλαβει..

  4. Ανώνυμος 04/29/2015 @ 7:03 ΜΜ

    Απο όλα αυτά που διαβάσεις σε νοιάζει η θρησκεία ……… Σου δείχνουν το δάσος και εσύ δε κοιτάς ουτε το δέντρο ουτε καν το δάχτυλο…είσαι χαμένος στο εγώ σου!!!!!

  5. Ανώνυμος 04/29/2015 @ 10:20 ΜΜ

    Ποιο ειναι το σωστο βιβλιο φιλαρακι;

    • Ανώνυμος 05/02/2015 @ 1:39 ΜΜ

      Ανώνυμος30 Απριλίου 2015 – 1:20 π.μ.

      Δεν ειναι ακριβως βιβλιο βασικα ενα αποσπασμα ενας στοιχος ειναι απο την αποκαλυψη του Ιωαννου στην Αγια γραφη μεσα.

      Λεει οτι οταν τα γεγονοτα λαβουν τελος το συμπαν θα ανακαινειστει παλι.
      Εαν σκεφτουμε οτι ο Ιωαννης τοτε δεν ηξερε κατι παραπανω απο αν η γη ειναι επιπεδη αν γυριζει η γη απο τον ηλιο κτλπ τοτε σου ερχεται στο μυαλο πως ηξερε τι ακριβως ειναι το συμπαν?

      Κι αν ηξερε τι ειναι τι τον εκανε να γραψει οτι θ ανακαινιστει και παλι πως θ ανακαινιστει τι ειναι το συμπαν για ν ανακαινιστει?
      Δωματιο μεγαλο σπιτι?

      Πως γινεται αυτο?

      Τι ακριβως υπαρχει εκει εξω ειμαστε σιγουροι για οτι βλεπουμε?

      Πρωην Ασωτος

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*