Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:04 - 02/04/2015

Νέα Υόρκη: Συνελήφθησαν δυο γυναίκες που θα έβαζαν βόμβες- Με ελληνικό επώνυμο η μια

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Στη σύλληψη δύο γυναικών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης, λίγη ώρα πριν θέσουν σε εφαρμογή το φονικό πλάνο τους το οποίο προέβλεπε την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού με στόχο το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Σύμφωνα με το protothema.gr, όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, οι δύο γυναίκες ήθελαν να πυροδοτήσουν βόμβα στην Νέα Υόρκη, ενώ είχαν στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Το ABC News επισημαίνει πως κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης του FBI που οδήγησε στη σύλληψη των δύο γυναικών δεν κινδύνευσαν πολίτες.

Αναλυτικότερα, αμερικανικά δίκτυα αναφέρουν πως πρόκειται για την 28χρονη Νοέλ Βελέτζας και την 31χρονη Άσια Σιντίκουι, οι οποίες κατηγορούνται ότι συνωμοτούσαν για να εξαπολύσουν τρομοκρατική επίθεση κάπου στις ΗΠΑ, χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβής τοποθεσία.

Μάλιστα, έγινε γνωστό πως η μία εκ των δύο θεωρούσε τον πρώην επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, «ήρωα», ενώ αμφότερες πραγματοποιούσαν συζητήσεις στο Διαδίκτυο σχεδιάζοντας το τέλειο πλάνο για την τρομοκρατική επίθεσή τους.

Οι δύο γυναίκες που ζουν στο Κουίν και έχουν αμερικανική υπηκοότητα, πρόκειται να εμφανιστούν σήμερα στο δικαστήριο του Μπρούκλιν.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως η Σιντίκουι είχε στην κατοχή της πολλά φιάλες προπανίου, καθώς και οδηγίες για τον τρόπο μετατροπής τους σε εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η Βελέντζας από την άλλη εδώ και καιρό έχει υιοθετήσει την ιδεολογία της τζιχάντ και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την τρομοκρατία, ενώ παρακολουθούσε βίντεο με τους αποκεφαλισμούς ομήρων των τζιχαντιστών.

Τα φονικά σχέδιά τους απετράπησαν χάρη σε αστυνομικό που βρισκόταν σε μυστική αποστολή και συνομιλούσε με την Βελέντζας, παριστάνοντας πως είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

Η γυναίκα του είχε δείξει το κινητό της στο οποίο είχε φωτογραφία τον Μπιν Λάντεν με ένα Καλάσνικοφ, ενώ του είχα αποκαλύψει πως θεωρούσε τον επικεφαλής της σουνιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης Ταξιαρχίες Αμπντουλάχ Αζάμ, μέντορά της.

Την ίδια ώρα, το επώνυμό της «προδίδει» ελληνική καταγωγή, παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί το στοιχείο αυτό. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο η νεαρή γυναίκα να προέρχεται από την θρυλική οικογένεια κακοποιών Βελέντζας, η οποία δρούσε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1980.

Η συμμορία ξεκίνησε με την ονομασία Κουράκος και επικεφαλής τον Πίτερ «Πιτ ο Έλληνας» Κουράκος, ενώ έγινε αρκετά ισχυρή στις αρχές του 1980 υπό την ηγεσία του Σπύρου Βελέντζα, ο οποίος συνεργάστηκε με την μαφιόζικη οικογένεια των Λουκέζε. Η οικογένεια Βελέντζας δρούσε στην ελληνοαμερικανική περιοχή της Αστόρια, ενώ είχε πάνω από 30 μέλη. Μέχρι τη δεκαετία του 1990 «έστηνε» παράνομα τυχερά παιχνίδια και ιπποδρομίες. Το 1992 μέλος της οικογένειας συνελήφθη με την κατηγορία φόνου και φοροδιαφυγής, ενώ σε ηλικία 75 ετών σήμερα είναι έγκλειστος, εκτίοντας ισόβια ποινή φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα το FBI συνέλαβε δύο άνδρες στο Ιλινόις κατηγορώντας τους ότι ήθελαν να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, εμπνευσμένοι από τα εγκλήματα των τζιχαντιστών.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 04/02/2015 @ 9:23 ΜΜ

    ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΝΤΙΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ… ΑΛΛΑ ΕΘΝΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΛΛΟ ΙΣΛΑΜ… ΠΑΥΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΑΛΟΣ ΡΩΣΟΣ Η ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΣΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*