07:30 - 19/09/2014

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ…ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ..

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ…ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ..

Ο γνωστός μας,(αναφέρομαι συχνά σ αυτόν, μακαριστός πλέον..) παλιός Δάσκαλος της Ιατρικής, έλεγε, πως η ωραιότερη μυρωδιά, είναι αυτή ένος μωρού, ή ενός..μεγάλου με απόλυτα ισορροπημένη συνείδηση κι ενός.. καλόγερου του Αγίου Ορους, και δεν έχει καμιά σχέση με το πλύσιμο ή τα αρωματα…

Κάθε μέρα βομμβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις αρωματων, αποσμητικών, αρωματων χώρου, απορρυπαντικών, μαλακτικών κλπ.
Ολοι μας το ξέρουμε, γιατι το διαβαζουμε στα…συστατικά..Ολα αυτά περιέχουν…αλουμίνιο..με διαφορες μορφές.Ομως..

Το αλουμίνιο είναι τόσο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, ώστε προκαλεί βλάβες στον οργανισμό ακόμη και… σε μικρές ποσότητες…

Τα αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών και μπύρας εγχέουν αλουμίνιο στα ποτά που καταναλώνουμε. Οι κατσαρόλες που είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο αλλοιώνουν τις τροφές που τρώμε, όπως και το αλουμινόχαρτο στο οποίο τυλίγουμε το φαγητό…..Το ..επεξεργασμένο τυρί, τα έτοιμα μίγματα για κέικ, τα εμβόλια, η βρεφική πούδρα, το κραγιόν, τα αποσμητικά, τα ρινικά σπρέι, τα αντιόξινα φάρμακα όλα περιέχουν αλουμίνιο.

Είναι επικίνδυνα και τοξικά για το ανθρώπινο σώμα … τότε γιατί δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις και ρυθμίσεις;

Το αλουμίνιο δεν υπάρχει ως ελεύθερο μέταλλο, αλλά βρίσκεται στα ορυκτά και τα μεταλλεύματα. Η Ελλάδα είναι γεματη…βωξιτες, που είναι η πρώτη πηγη του αλουμινιου..Στην φυσική του κατάσταση δεν είναι απειλή. Υπάρχει σε αφθονία στην φύση (είναι το πιο άφθονο μέταλλο της γης), και εξάγεται με πολύ χαμηλό κόστος για πολλές χρήσεις. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και είναι πολύ ελαφρύ.

Για αυτούς τους λόγους, το αλουμίνιο χρησιμοποιείται ευρύτατα, και σε μέρη που κανείς μας δεν μπορεί να φαντασθεί…

Το Φοράμε, Μαγειρεύουμε Σε Και… Με Αυτό, Βρίσκεται Στις Τροφές Και Στα Ποτά Μας…

Οι χρήσεις του αλουμινίου στα καταναλωτικά προϊόντα περιλαμβάνουν:

Στο νοικοκυριό:Σκεύη Μαγειρικής…Αλουμινόχαρτο…Πιάτα και Μαχαιροπήρουνα…Αλουμινένια Κουτιά Φαγητών και Ποτών…Αλουμίνιο σε παρασκευάσματα Υγείας και Υγιεινής…Aντιόξινα φάρμακα…Εμβόλια…Αιμορροϊδικά Φάρμακα…Αντιδιαρροϊκά Φάρμακα….Ρινικά Σπρέι…Βρεφική Σκόνη….Τεχνητές Οδοντοστοιχίες…Κραγιόν

Πολύ συχνά το αλουμίνιο προστίθεται στo Αλεύρι για ψήσιμο…Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του…Μαγειρικό Αλάτι….Επεξεργασμένο Τυρί..Έτοιμa Μίγματα ζαχαροπλαστικής..Ομως έχουμε και τους αναπόφευκτους κινδύνους..Το αλουμίνιο δεν χρησιμοποιείται μόνο σε μία τεράστια γκάμα προϊόντων, αλλά η όξινη βροχή και τα χημικά απόβλητα, παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην εισροή του μετάλλου στον οργανισμό μας.

Η όξινη βροχή διασπά το αλουμίνιο που βρίσκεται στα χωμάτινα εδάφη, και στην συνέχεια αυτό συσσωρεύεται στις υδάτινες πηγές.

Στην συνέχεια μολύνει τα ψάρια και τα θαλασσινά που καταναλώνουμε, και επίσης το εισπνέουμε μέσα από τον καπνό του τσιγάρου…

Από τη στιγμή που ο οργανισμός λάβει ποσότητες αλουμινίου, αυτό συσσωρεύεται σε διάφορους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, του εγκεφάλου, των πνευμόνων, του συκωτιού και του θυροειδή αδένα.To αλουμίνιο ανταγωνίζεται το ασβέστιο, και μπορεί να συντελέσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των παιδιών.

Η κατανάλωση τροφών που έχουν μαγειρευθεί σε σκεύη από αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει έντονους ερεθισμούς στα έντερα..

Η τοξικότητα του αλουμινίου μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό…Έλκος στο στομάχι και στα έντερα…Γαστρεντερικές Ασθένειες…Πάρκινσον…Δερματικές παθήσεις…Υπερδραστηριότητα…Νοητική στέρηση στα μικρά παιδιά…Διαταραχές μάθησης στα παιδιά…Παθήσεις στο Συκώτι…Πονοκεφάλους…Έντονο κάψιμο στο στομάχι…Ναυτία…Δυσκοιλιότητα…κολικούς…Έλλειψη ενέργειας…

Υπάρχουν, όμως, και εναλλακτικές λύσεις αντί της μαγειρικής με αλουμινένια σκεύη.

Διαφορετικά μαγειρικά σκευη, όπωςτο ανοξείδωτο ατσάλι, ή το γυαλί..

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι… Η Χρήση Του.. Κοινού Αποσμητικού, Μπορεί Να Συνδέεται Με Την Δημιουργία Καλοηθών Όγκων Στο Στήθος, μία κατάσταση η οποία συνδέεται με την αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του στήθους στο μέλλον.

Διαβάζουμε στο Περιοδικό Εφηρμοσμένης Τοξικολογίας (Journal of Applied Toxicology) που διερεύνησε επι μακρόν τα αποσμητικά σώματος, τα οποία περιέχουν.. υψηλά επίπεδα αλουμινίου.Και κατέληξε πως…Η πρόσθεση αλουμινίου, (που μπαίνει στον οργανισμό μας απ το δέρμα ), Λειτουργεί ανασταλτικά στην Ποσότητα Ιδρώτα Που Εκκρίνει Το Σώμα. Κι εδώ δίκαια διερωτάται κανείς, αν η λειτουργία της αναστολής του ιδρώτα, και της ουδετεροποίησης της σωματικής οσμής ,δικαιολογείται με την καθημερινή εγκληματική πρόσληψη υψηλών επιπέδων αλουμινίου;

Εξ άλλου φαίνεται πως… οι καρκινικοί όγκοι, εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα, στα μέρη του γυναικείου στήθους που.. είναι πλησιέστερα στο σημείο εφαρμογής των αποσμητικών. Από τις γυναίκες που μελετήθηκαν, βρέθηκαν ότι οι κύστεις που βρίσκονταν στην περιοχή, κοντά στη μασχάλη Είχαν 25 Φορές Περισσότερο Αλουμίνιο Από Την … Ποσότητα Που Βρίσκεται Στο Αίμα…

Σχετικά με το Αλτζχάιμερ, μελέτες που διεξήχθησαν στους εγκεφάλους των ανθρώπων που πάσχουν από την νόσο,έδειξαν πως ο εγκεφαλικός ιστός Εμπεριέχει ,Συχνά, Υψηλά Επίπεδα Τοξινών, Που Αναπτύχθηκαν Από Την Πρόσληψη Αλουμινίου.Τώρα εσείς γνωριζετε..

Σκεφτείτε τα παραπάνω, όταν θα σταθείτε μπροστά σ ένα ράφι με πολύχρωμα μπουκαλια,ή αλουμινένιους περιέκτες διαφημισμένων αποσμητικών και εν γένει αρωμάτων…και μην ξεχνάτε τα μωρα κι οι χαρούμενοι ( χωρίς τοξικους λογισμούς άνθρωποι, όπως η καλή μου φίλη…Θάλεια..) δεν χρειάζονται αρώματα για να αισθανονται όμορφα..Χαίρετε.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (9)

 1. 0
  0
  Επιστημονικές αναλύσεις καφενείου από ημιμαθείς ψεκασμένους.
  • 0
   0
   Δωσ μας εσυ τις δικες σου αναλυσεις αψεκαστε μαλεα… Μια χαρα την κανεις τη δουλιτσα σου παντως. Πρεπει να σου κοβουν καλο μισθο..
 2. 0
  0
  Παρα πολυ ωραια!!!!ψεκασμενοι αφου το αλουμινιο ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ !!!το τρωμε το αναπνεουμε το βαζουμε πανω μας γιατι να σας ψεκασουμε απο τα 8000μετρα??????
  ΝΙΚΟΣ
  • 0
   0
   Θες απαντηση; Δεν υπαρχει παντου το αλουμινιο διαβασε καλυτερα το αρθρο, υπαρχουν εναλλακτικες για να το αποφυγεις και γι'αυτο σε ψεκαζουν με αυτο απο τα 8000 μετρα για να το παρουν ακομα και οι πιο ψιλιασμενοι. Επισης δεν σε ψεκαζουν μονο με αλουμινιο κυριε πονηριδη γι'αυτο τραβα για υπνο και ασε τις κουτοπονηριες….
  • 0
   0
   Με τι αλλο σας ψεκαζουν και γιατι????
   ΝΙΚΟΣ
   ΥΓ ρε παιχτη(πεο)αφου το βαζουν σε ολα τα τροφιμα (λεει το αρθρο)και επισης μολυνει ολα τα νερα που πινουμε…εσυ τι σκατα τρως και πινεις και εισαι "αμολυντος"τα φερνεις απο Ανδρομεδα …
   ΝΙΚΟΣ
 3. 0
  0
  ναι
  και η υστατη μυρωδια ειναι οταν αλλαζεις πανες
 4. 0
  0
  οι πιο μεγαλοι θα θυμουνται οτι πριν πολλα χρονια η εγχειρηση σκωληκοειδητιδας ηταν πολυ συνηθες φαινομενο. ανακαλυφθηκε οτι η αιτια για αυτο το προβλημα ηταν τα αλουμινενια τενεκεδακια τροφιμων , οι κονσερβες. απο την στιγμη που το εσωτερικο των κονσερβων καλυφθηκε απο προστατευτικο πλαστικο υλικο επαψε να υπαρχει το προβλημα και τις τελευταιες δεκαετιες δεν γινεται πια, παρα σπανια η αφαιρεση σκωληκοειδητιδας
  laonikos
 5. 0
  0
  Λεμονάκι μυρωδάτο καθημερινά καί λαμποκοπα τό σώμα χωρίς τοξίνες.Ξυπνάτε η φύση δίνει δωρεάν καί απλόχερα τήν λύση.
 6. 0
  0
  Το κειμενο στη τελευταια πραγραφο ειναι ο παραδεισος γι αυτους κι αυτες που βρωμανε ιδρωτιλα μυριζουν απο το χιλιομετρο και το σκεφτεσαι να πλησιασεις κοντα τους χωρις μασκα οξυγονου..

  Υπαρχουν αρωματα και σε πλαστικα και σε γυαλινα μπουκαλακια οπως και βιολογικα παρασκευασματα που διατιθενται στο εμποριο..

  Αρωμα τουλαχιστον στα σημεια που μπορουν να προκαλεσουν λιποθυμιες απο τη βρωμα οπως οι μασχαλες ειναι ενα πρεπει..

  Εχω εργαστει με ατομα τα οποια καναν καθε μερα μπανιο αλλα βρωμαγαν ιδρωτιλα ειδικα απο τις μασχαλες που για να τους πλησιασεις επρεπε να κρατησεις την αναπνοη σου..

  Ολοι χρειαζονται αρωμα ειτε ειναι βιολογικο ειτε λεμονακι που ειπε ενας ανωνυμος ειτε εμποριου ειτε ειτε

  Οπως και να εχει ενα αρωμα ειναι παντα πιο φτηνο απο μια μασκα οξυγονου..

  Ασωτος

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί