21:24 - 14/07/2014

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Εκθεση – βόμβα από το ΔΝΤ: Τυπώστε τώρα ευρώ, σταματήστε τη λιτότητα

Έκκληση στην ΕΚΤ να προχωρήσει σε εκτύπωση χρήματος και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εγκαταλείψουν τις πολιτικές λιτότητας απευθύνει το ΔΝΤ, για την περίπτωση που οι αποπληθωριστικές πιέσεις επιμείνουν στην Ευρωζώνη.

Η έκθεση ουσιαστικά στέλνει μηνύματα στο Βερολίνο και την καγκελάριο Μέρκελ η οποία επιμένει στην πολιτική της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας κυρίως για τις χώρες του Νότου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στην έκθεση που συντάχθηκε μετά την τελευταία επίσκεψη εκπροσώπων του Ταμείου στην Ευρώπη, επανέρχεται , επίσης, η πρόταση δημιουργίας ενός κοινού ταμείου στο οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν οι τράπεζες όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα φερεγγυότητας. Το ΔΝΤ μειώνει ελαφρώς την πρόβλεψη για την ανάπτυξη φέτος (1,1% από 1,2%) και είναι αρκετά συγκρατημένο για τις επιδόσεις το 2015, βλέποντας ανάπτυξη 1,5%, ενώ για τις ΗΠΑ προβλέπει 2% και για τη Βρετανία 2,9%. Οι αναλυτές του Ταμείου επιμένουν στην αναγκαιότητα προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών αλλά τονίζουν ότι αυτές θα πρέπει να συνοδευτούν από μέτρα στήριξης της ζήτησης και αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων δανείων στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια.

Το ΔΝΤ καλεί τους Ευρωπαίους πολιτικούς να αντισταθούν στην περαιτέρω λιτότητα, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε αρνητικά σοκ στην ανάπτυξη δεν θα πρέπει να πυροδοτήσουν επιπλέον λιτότητα. Σύμφωνα με το Ταμείο, η ευρωζώνη πρέπει να στηρίξει την ζήτηση, να ολοκληρώσει την τραπεζική ενοποίηση και να προχωρήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Το Ταμείο ανοίγει επίσης ένα μείζον θέμα για την Ευρώπη, αυτός της μεγάλης κλίμακας αγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οπως τονίζει το ΔΝΤ, ένα τέτοιο σχέδιο θα ενίσχυε τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη και θα τόνωνε την ζήτηση για τραπεζικά δάνεια.
Η ποσοτική χαλάρωση «μπορεί να ωθήσει ανοδικά τον πληθωρισμό μέσω της αύξησης της κατανάλωσης και των επενδύσεων κατά μήκος της ευρωζώνης και να στηρίξει αυτή την τάση μέσω της αναβίωσης της προσφοράς και της ζήτησης για τραπεζικό δανεισμό» αναφέρει ο Reza Moghadam, επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη.

Η ανάκαμψη της ευρωζώνης είναι αδύναμη και άνισα κατανεμημένη, ο πληθωρισμός βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα μεγάλο χρονικό διάστημα, οι χρηματοπιστωτικές αγορές παραμένουν κατακερματισμένες και τα διαρθρωτικά κενά επιμένουν, κάτι που εμποδίζει την εξισορρόπηση και τη σημαντική μείωση του χρέους και της ανεργίας, τονίζει το ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

 1. 0
  0
  Ακούστε αληταράδες Γερμανοί :

  Η Ελλάδα, από το 2006 είχε ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ όλα τα χρέη της, τα οποία πάλι εσείς της είχατε φορτώσει, το ξέρετε έτσι ? Αντίθετα, εσείς παλιο-αλήτες Γερμανοί, χρωστάτε σχεδόν 3 ΤΡΙΣΣ., κι’ αυτό το ξέρετε έτσι ??

  Σας είχαν πνίξει στα χρέη οι μεγάλοι Νταβατζήδες, οι Αμερικανοί, κατ’ εντολήν των Εβραίων πάντα, με αρχηγό τον μπαμπά-Μπούς, αυτό το βώδι και προκειμένου εσείς, οι αλήτες Γερμανοί, να ΜΗΝ βουλιάξετε , βουλιάξατε την Ελλάδα ανάθεμά σας.

  Χοντρο-βαρέλλα Αδόλφε-Χίτλερ – Μέρκελ, ΠΟΙΟΣ πλήρωσε την Ενοποίηση της Γερμανίας σας ? ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !! ΠΟΙΟΣ πληρώνει τώρα τα άδεια Ταμεία σας, αφού πλέον από μία τσέπη πληρώνονται Ανατολικοί και Δυτικοί Γερμανοί ? Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ξανά ανάθεμά σας ! ΠΟΙΟΣ πληρώνει τους Ανέργους σας ? Και πάλι η ΕΛΛΑΔΑ και Τρίτη φορά ανάθεμά σας, αλήτες, ληστές, κτηνοβάτες και φονιάδες από κούνια, αφού με ΚΤΗΝΗ ζευγαρώνετε, κτήνη θα βγάλετε…..

  ‘ Ασε πιά το τι πληρώνουμε για τις πτωχευμένες σας Τράπεζες, κι’ ας κοκορεύεσθε για την ….άρτια Οικονομία σας . ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ! ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ! Δεν έχετε ……

  « Πές ότι τα πήρες Κωστάκη-Γιωργάκη-Σαμαράκη, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ, ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ! ».΄Ετσι δεν έγινε Χοντρο-βαρέλλα Μερκελάρα με τα πελώρια οπίσθια του Ιπποποτάμου ? Να πώς δημιουργήθηκε λοιπόν το δήθεν …Χρέος. Στα κουβεντιαστά, συμφωνώντας με ανάλογα κτήνη σαν εσένα Χοντρο-βαρέλλα ! Με Ιπποπόταμους ζευγαρώνεις έτσι ? Σου φαίνεται …..

  Και τώρα μιλάτε δήθεν για …Ανάπτυξη, χρυσώνοντας το Χάπι, ενώ στοχεύετε στην Ενοποίηση των Τραπεζών, με αρχηγό βέβαια την Γερμανία! Τίποτα δεν αλλάζει. Απλά, θα σφίγγετε τον κλοιό περισσότερο και θα ληστέψετε τον υπόλοιπο πλούτο ΟΛΩΝ των Τραπεζών του Νότου…..

  Αλλά η χιονοστιβάδα των Αντι-Ευρωπαϊκών- Ευρωσκεπτικιστών και Αντι-Γερμανικών κομμάτων πνίγει την Ευρώπη και αύριο θα κυβερνούν αυτοί ! ΕΧΑΣΕΣ Χοντρο-βαρέλλα ! Ναι, το ξέρουμε ότι ΕΣΥ τα χρηματοδοτείς, για να υποχωρήσεις με τάξη, ληστεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή, που θα χωθείτε στους βόθρους για να σωθείτε Αλητο-Γερμανοί. Μας το προετοιμάσατε από το 1 9 4 3 και από τότε είχατε βρεί και τους σημερινούς Δωσίλογους στην Ελλάδα. ΦΕΡΕΤΡΑ όμως ετοιμάσατε ?

  Και Ψίτ, πού είσαι Χοντρο-βαρέλλα ! Αλλού να πουλάς τις παπαριές για την δήθεν ….Ισχυρή σου Οικονομία. ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ !! Αδυνατεί η Κίνα να τα απορροφήσει όλα, έχει 90 % φτωχούς κι' έχει και με άλλα κράτη εμπορικές συναλλαγές . Βούλωσέ το λοιπόν!

  Και είναι τόσα πολλά , τα κλειδωμένα στις αποθήκες εμπορεύματά σου, που ούτε στην δική σου χοντρο-κωλάθρα δεν χωράνε για να τα εξαφανίσεις…..Άει στο διάολο λοιπόν Χοντρο-βαρέλλα!
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

 2. 0
  0
  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΩΡΕ ΝΑ ΤΥΠΩΘΕΙ ΧΡΗΜΑ. ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣ ΤΟΥ. ΑΠΛΩΣ ΤΟΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ. ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΡΙΖΕΣ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί