Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:39 - 11/09/2014

Μετανάστευση … αξίζει? (Είσαι σίγουρος ότι θές να εγκαταλείψεις την Ελλάδα για μια καλύτερη τύχη κάπου αλλού;Για ρίξε μια ματιά στο παρακάτω)

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Δεν μπορώ να πω ότι ανήκω στο μεταναστευτικό κύμα που γέννησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, γιατί έφυγα το 2006 που τα οικονομικά της χώρας, για τους “κοινούς θνητούς” δεν ήταν και πολύ χάλια. Βέβαια όλοι είχαν πέσει στη παγίδα των στεγαστικών, των εορτοδανείων, των διακοποδανείων, αλλά υπήρχαν δουλειές. Για όποιον είχε αντοχές superman και μπορούσε να δουλεύει 16 ώρες, ανέβαζε το εισόδημα του και κάλυπτε τα έξοδα, αυτά που…

έντεχνα μας είχαν πλασάρει σαν απαραίτητα μιας “καθωσπρέπει” ζωής η καλύτερα… lifestyle.
Βλέπεις εκείνο το καιρό δεν μας έφταιγε ότι ο βασικός μισθός ήταν χαμηλά (που να ξέραμε που θα πέσει) αλλά πιστεύαμε ότι για να βγάλεις λεφτά πρέπει να δουλεύεις πολλές ώρες… Όταν λοιπόν μου δόθηκε η ευκαιρία για δουλειά στη Μέση Ανατολή είχα στο κεφάλι μου δάνεια τα οποία ξεπερνούσαν το μισό του μισθού μου. Οπότε το είδα σαν μια καλή ευκαιρία ώστε να μπορέσω να αντεπεξέλθω.

Έφυγα με μια δόση πίκρας αλλά και αισιοδοξίας μαζί, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ίσως να μην υπάρξει επιστροφή. Μπουχτισμένος από τους εργολάβους κατασκευαστικών έργων, που οι περισσότεροι χρωστούσαν και τη μάνα τους στο ΙΚΑ, στην εφορία και στους εργαζομένους, αλλά στη γύρα ήταν πρώτη μούρη…

Ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω τα πάντα προκειμένου να απαλλαγώ από το καρκίνωμα των δανείων. Πίσω άφηνα οικογένεια, φίλους, και πολλά ενδιαφέροντα, πιστεύοντας όμως ότι με τα ταξίδια ανά τρεις – τέσσερις μήνες θα μπορέσω να κρατώ επαφή μαζί τους και να ασκώ τις αγαπημένες μου ασχολίες….

Στα δυο τρία πρώτα χρόνια αυτό δούλεψε και όλοι έδειχναν ευχαριστημένοι… Ο καλός και σταθερός μισθός, έφτανε να καλυφθούν τα δάνεια, ακόμη και οι διακοπές, χωρίς το άγχος ότι στο γυρισμό δεν θα έχω χρήματα να βγάλω το μήνα. Απ ότι φάνηκε εκ των υστέρων, όμως, μόνο ένας καλός μισθός δεν είναι αρκετός για να καλύψει αυτά που ζητάει ο άνθρωπος. Αυτά που χρειάζεται για να νιώσει ευτυχισμένος…

Όταν είσαι εργαζόμενος στο εξωτερικό προσπαθείς να προσαρμοστείς στη νέα ζωή. Εργασιακά και προσωπικά. Εργασιακά οι συνθήκες είναι διαφορετικές από αυτές που υπάρχουν στην Ελλάδα. Υπάρχει άλλο καθεστώς το οποίο είναι πιο σκληρά επαγγελματικό. Οι εταιρίες σε προσλαμβάνουν για αυτά που ξέρεις να κάνεις καλά και όχι γι αυτά που ίσως μπορείς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι επαγγελματίας. Στο σβέρκο σου νιώθεις καθημερινά την ανάσα του καλύτερου και στην ουρά περιμένουν χιλιάδες βιογραφικά με κάποια καλύτερα από το δικό σου.

Τα προσωπικά… πάνε περίπατο. Αν και πλέον τα οικονομικά σου είναι καλύτερα, θα πρέπει τώρα σε αυτόν το τομέα να αποκτήσεις δυνάμεις superman για να μπορέσεις να τα χαρείς, αφού τα επαγγελματικά απορροφούν τις περισσότερες δυνάμεις και χρόνο σου. Πλέον το οικονομικό βγαίνει από το κεφάλι σου και δεν σκέφτεσαι αν μπορείς να κάνεις κάτι ή να αγοράσεις κάτι, που πριν θα το περνούσες από σαράντα κόσκινα αλλά … αν το θέλεις και έχεις το χρόνο…

Η προσωπική σου αλλοίωση έρχεται χωρίς να το καταλάβεις. Εκτός από το χρόνο και την απόσταση που είναι αμίληκτα στις σχέσεις με τους ανθρώπους που έχεις αφήσει πίσω, η νοοτροπία σου αλλάζει ζώντας σε μια άλλη χώρα με διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης. Κάθε φορά που επισκέπτεσαι τον τόπο σου αντιλαμβάνεσαι τις διαφορές. Κάθε φορά λίγο περισσότερο. Αρχίζουν να σε ενοχλούν καταστάσεις που προηγουμένως δεν έδινες σημασία, φτάνοντας να αναρωτιέσαι τι έχει αλλάξει. Νιώθεις ξένος ανάμεσα σε δικούς σου ανθρώπους. Έχεις την εντύπωση ότι ξαφνικά, δεν τους ξέρεις και δεν σε ξέρουν. Προσπαθείς να πιαστείς από κοινά περιστατικά του παρελθόντος στα οποία εσύ έχεις πατήσει Pause αλλά εκείνοι τα έχουν προσπεράσει, γιατί ζουν νέα.

Μετά από τρία χρόνια το κατάλαβα… Η ζωή έτρεχε γύρω μου και εγώ ήμουν παγωμένος στη θέση μου, στη θέση Pause. Αντιλήφθηκα ότι μου έλειπαν μικρά καθημερινά πράγματα που είχα ζήσει στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα μικρά καθημερινά συμβάντα που ζούμε στη καθημερινότητα μας χωρίς να τα δίνουμε σημασία άρχισαν να μου λείπουν αφάνταστα. Οι μικρές επιτυχίες και αποτυχίες των παιδιών στο σχολείο, η καλημέρα του περιπτερά μαζί με το πακέτο τσιγάρα, η ξαφνική συνάντηση ενός παλιού συμμαθητή, φίλου, συνεργάτη, το ζεστό ψωμί από το φούρνο της γειτονιάς, η ξαφνική μπόρα, ο χειμώνας, η άνοιξη… Άπειρα και ανεκτίμητα μικρά πραγματάκια που όλα μαζί συνθέτουν τη ζωή του καθενός από εμάς…

Συνέχισα όμως να μένω στην ίδια θέση παγωμένος ελπίζοντας σε… δεν ξέρω, προσπαθώντας να παίρνω δεκαπενθήμερες μικρές δόσεις γεύσης από τη ζωή που τρέχει κάπου αλλού μακριά, χωρίς εμένα, και μικρές δόσεις από τη ζωή του παρόντος που υπάρχει γύρω μου. Χωρίς να το καταλάβω 8 χρόνια έχουν περάσει νεράκι και μόνο λίγες φλασιές ωραίων αναμνήσεων υπάρχουν στο μυαλό μου από αυτά τα χρόνια. Φλασιές ενός μετανάστη με καλό μισθό… Άξιζε η όχι?

Το να παλέψεις για την επιβίωση σίγουρα είναι αγώνας που έχεις υποχρέωση να τον δώσεις απέναντι στη ζωή. Το να αναλώνεσαι όμως για ένα καλύτερο αυτοκίνητο, σπίτι, εξοχικό, ακριβές διακοπές πλέον από τη θέση μου πιστεύω ότι είναι μάταιο.Το είδαμε, το ζήσαμε. Ακριβά αυτοκίνητα που αγοράστηκαν με υψηλότοκα δάνεια να πουλιούνται σε τιμές εξευτελιστηκές. Σπίτια που πάλεψε ο κόσμος να τα στήσει να βγαίνουν στο σφυρί προκειμένου να αποφύγουμε τα χαράτσια… Ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τα θέλω μας. Ίσως να πρέπει να γίνουμε πιο σεμνοί απέναντι στη ζωή και να σταματήσουμε να ζηλεύουμε τις ζωές άλλων που καλώς μπορούν και τις ζουν μέσα στη χλιδή, αρκεί βέβαια να μην είναι στις δικές μας πλάτες.

Ακούω πολλούς να θέλουν να τα παρατήσουν όλα και να φύγουν στο εξωτερικό για καλύτερη τύχη. Δεν μπορώ να πω αν μόνο τα χρήματα που θα έρθουν είναι ικανά για να θεωρήσεις τον εαυτό σου τυχερό και ευτυχισμένο. Τίποτα σε αυτό το κόσμο δεν χαρίζεται. Αν σου έρθει κάτι, κάτι άλλο θα σου φύγει. Δεν ξέρω αν αυτά που θα χάσεις θα τα αναπληρώσεις με το χρήμα. Ξέρω μόνο ένα… ότι όταν τα φώτα σβήνουν το χαμόγελο έρχεται με αναμνήσεις Ελλάδας…

Τα παραπάνω είναι προσωπικές σκέψεις. Δεν είναι κανόνας. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αξίες στη ζωή ούτε τα ίδια πιστεύω…

+Κοινός Θνητός

http://ordinarymortalgr.blogspot.ae/

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (50)

  1. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 9:19 ΠΜ

    Μας ξεφτυλισες την ψυχολογία πρωι πρωι ρε αδερφέ… Να σαι καλά οπου και να σαι

    Δημήτρης Αυστραλια

  2. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 9:33 ΠΜ

    Μπράβο ότι καλύτερο έχω διαβάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Έχουμε χάσει τις Αξίες μας… Καιρός να της Ξαναβρούμε.. Οικογένεια -Αγάπη-Χαμόγελο.

  3. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 9:38 ΠΜ

    Όλα αυτά πέρασαν σαν σκέψεις από το μυαλό μου όταν μου προτάθηκε πριν ένα δυο χρόνια να πάω στη Γερμανία. Την τελική απόφαση να μην αφήσω την Ελλάδα την πήρα περπατώντας στην άνω πόλη (Θεσσαλονίκη). Τα πλακόστρωτα στενάκια λουσμενα στο φως του ήλιου. Κάποια στιγμή μυρωδιά από ψάρια που τηγανίζονται. Πιο κάτω μυρωδιά από θυμιατό. Φορούσα ακουστικά και άκουγα τις μελωδίες της Ρεμπούτσικα. Ανατριχιασα στη σκέψη ότι αυτές τις καθημερινές στιγμές δεν θα τις βρω ποτέ σε μια χώρα σαν τη Γερμανία. Και έμεινα εδώ. Θα μείνω εδώ κι ας μην έχω λεφτά. Αρκεί που έχω κάπου να μείνω και φαγητό.

  4. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 9:40 ΠΜ

    Κοιτάξτε ….
    Το είδα εγώ σ ένα όνειρό μου….
    Βρισκόμασταν λέει σε ένα νησί 1000 κορόιδα και 5-6 ατσίδες.
    Γύρω γύρω ωκεανός και θύελες και καρχαρίες κι άλλα νησάκια άγνωστα κι αφιλόξενα.
    Οι ατσίδες είναι στη μια άκρη του νησακίου εκεί που έχει τα δέντρα με τους καρπούς με τις λίμνες κι οι 1000 νοματέοι είναι εξορισμένοι στην έρημο σε μιά γωνιά.
    Αυτό ήτανε απο παλιά ένα σχέδιο σύμφωνα με έναν αρχαίο ιερό χάρτη θυσαυρού που γράφει οτι δεν φτάνουν για όλους τα φλουριά.
    Τώρα λέει … φυτρώσανε και συρματοπλέγματα στη μέση του νησιού….
    Με κάτι μεγάφωνα κάθε μέρα ακούγεται απο μακρυά πως πρέπει οι 1000 να κάνουν υπομονή γιατί θα έρθουν καλύτερες μέρες αλλα κι οτι έχουν και τη λύση της βάρκας προς το παρόν και πως όσοι δουλέψουν ωστε να φτιάξουν πανιά, μπορούν να αναζητήσουν την τύχη τους στον Ωκεανό.
    Άκουσα οτι σε κάτι νησάκια που πήγανε …. είχε πιο ευρύχωρη έρημο.

    Νικ δε ρόμπινσον γκρικ

  5. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 9:49 ΠΜ

    Φιλέ μου άγγιξες πολύ ευαίσθητες πτυχές τις ψυχής μου κε σε συγχαίρω για το ατίθασο πνεύμα σου που αντιδρά μα προπάντων καταλαβαίνει και αντιδρά. Ζω ακριβός την ίδια κατάσταση διαμένω και εργάζομαι και εγώ σε μια από τις αραβικές χώρες μακριά από την οικογένεια μου. Πολλές φορές έχω προσομοιώσει τον εαυτό μου με κερί που δίνει φώς και φωτίζει τους ανθρώπους που αγαπά .Δύστυχος μόνο το κερί μπορεί να αντιλαμβάνεται την φθορά του την ώρα που προσφέρει φώς.
    Οι υπόλοιποι απλά απολαμβάνουν

  6. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 10:11 ΠΜ

    αν κ δεν είμαι μετανάστης νιωθω ότι εχεις δικιο φιλε.ειναι σκληρη η ζωη στην ελλαδα αλλα τέτοιες σκεψεις με εκαναν να μη αποφασισω να φυγω.θα παλεψω εδώ μεχρι τελικης πτωσης

  7. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 10:30 ΠΜ

    Ακόμα πιστεύεις ότι υπάρχει Ελλάδα;;

    • Ανώνυμος 09/11/2014 @ 2:40 ΜΜ

      Η Ελλαδα υπαρχει και θα συνεχισει να υπαρχει. Εσυ υπαρχεις?

      • Ανώνυμος 09/11/2014 @ 4:56 ΜΜ

        φίλε στο μυαλό μας υπαρχει η Ελλάδα. Αυτό που έχουμε, η χώρα που ζούμε, ΔΕΝ είναι Ελλάδα. Αυτό εννοώ. Σας πιάνουν κάτι τρολλιές ώρες ώρες… Μασημένη τροφή θα σας δίνουμε;

        • Ανώνυμος 09/11/2014 @ 5:14 ΜΜ

          Δεν οφελει σε τιποτα να γραφουμε για το αν υπαρχει Ελλαδα, για το οτι η Ελλαδα εσβησε κτλ. Αν η Ελλαδα υπαρχει στο μυαλο μας, τοτε δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα. Ζουμε μια…πολυχρονη μπορα αλλα θα περασει. Αρκει στο μυαλο και κυριως στην καρδια μας να εχουμε την Ελλαδα. Καλυτερα να σταματησουμε να διαιωνιζουμε την απαξιωση, την αμφιβολια και την απαισιοδοξια για το αυριο. Και μια χουφτα ελληνες πατριωτες να μεινουν ορθιοι, Ελλαδα υπαρχει! Αυτο ας το καταλαβουν μερικοι οσο κ αν τους τσουζει!

  8. μπλακ-αης 09/11/2014 @ 10:59 ΠΜ

    Ρε τι ζουμε!!!!…Ρε τι ανεχομαστε!!!…Ρε τι αλλο να περιμενουμε!!!…

    πουλανε κρατικη ΕΛΛΗΝΙΚΗ περιουσια λες και ειναι δικο τους τσιφλικι και το ελεγκτικο τους απαγορευει την υπογραφη της συμφωνειας#########

    περνανε νομους στην βοολη κατα βουλησην και εαν καποιος βοολευτης ειναι αρνητικος τον/την αντικαθιστουν με καποιον πιο προθυμο βοολευτη#########

    υπογραφει νομοσχεδια ο διακοσμητικος προεδρος χωρις να τα εχει ψηφισει η βοολη και το συμβουλιο επικρατειας τους απορριπτει ως αντισυνταγματικους################

    φυλακιζουν πολιτικους αντιπαλους τους και τον αρχηγο του τριτου/δευτερου κομματος της βοολης με σαπιες νομικιστικες πυρουεττες που θα εκπεσουν στην δικασιμο διαδικασια##############

    μας υπερφορολογουν και μας περνουν τα σωβρακα για να πληρωνονται τους παχυλους μισθους τους προεδρος, πρωθυπουργος, βοολευτες, υποοργοι, χωρις να εχουν την τσιππα της μειωσης των απολαβων τους για εργασια που ειναι ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ##########

    εμεις σαν φιλοτιμοι μλκς και σαν κατευθυνομενα βουρλα ακομη δεν εχουμε παρει απο το υστερημα των τροφων μας ντοματες, γιαουρτια, αγγουρια, και να τους τα πεταμε επι καθημερινης βασης στο κλχν που λεγεται βοολη των βοολεμενων …ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΨΗΦΟ ###############

    μηπως λεω ….μηπως ερωτω…..μηπως ψυχανεμιζομαι….μηπως εκτος απο μαζοχισμο δειχνουμε και σημμαδια ενοχικα …διοτι πραγματι ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ#####
    και εχουμε λιπος …που ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και ποσο και που …και γιαυτο κανουν την επιθεση τους για να μας το παρουν######

    ΡΕΕΕΕΕΕΕ χαχολοι και χαχολες….. ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ζωα που εχετε αποβλακωθει….

    ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

    ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ

    ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

    οι νομοι και οι κανονες παραμενουν ανενεργοι οταν οι ΠΟΛΙΤΕΣ δεν τους ακολουθουν
    το τιμημα ειναι το ιδιο …ιδια ταλαπωρια οταν δεν πληρωνεις …ιδια οταν δανειζεσαι για να πληρωνεις…..
    η ακυβερνησια και η πολιτικη αβεβαιτητα ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!!!!!!!!!
    η πολιτικη ηρεμια και η κυβερνητικη σταθεροτητα βολευει ΑΥΤΟΥΣ#######

    επιτελους ρε χαχολε και χαχολα …
    βαλε ενα τελος στον ΣΑΜΑΡΟΑΠΑΤΕΩΝΑ και στο ΒΕΝΙΖΕΛΟΚΑΚΟΥΡΓΟ #######

    εμεις τους πληρωνουμε με τους φορους μας…εμεις τους συντηρουμε######
    ας κανουμε την επανασταση του ΚΑΝΑΠΕ…δεν παμε να πληρωσουμε……

    • Ανώνυμος 09/11/2014 @ 3:21 ΜΜ

      εσυ δεν πληρωνεις τιποτα και ολα οκ??

      • Βασικά εχει δίκιο, αμα ολοι η έστω η πλειοψηφία δεν πληρώνουν τελείωσε το παραμυθι γιατι στο κατω κατω τι θα κανουν; θα μας βαλουν ολους φυλακη;; δεν παιζει…

  9. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 11:29 ΠΜ

    Με αγγιξε ολο αυτο το κειμενο,με συγκινησε πολυ και πολυ σωστα τα ειπε ο φιλος μας.Ετσι ακριβως ειναι αν το καλοσκεφτειτε.Αποψη μου ειναι οτι οποιος φευγει στο εξωτερικο να το κανει για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα πχ για 2 χρονια ισα ισα να παρει μια ανασα και να επιστρεψει ξανα στην πατριδα του να κανει κατι εδω με τα λεφτα που θα εχει μαζεψει.Οσοι φυγανε στο εξωτερικο για παντα ξεχνιουνται γρηγορα αλλαζουν τα παντα σε αυτους που μενουν και σε αυτους που φευγουν για παντα στο εξωτερικο.και δε μιλαμε για μια διπλανη χωρα αλλα για αμερικη καναδα και αυστραλια που δεν εχεις την οικονομικη δυναντοτιτα να επισκεπτεσαι την χωρα σου καθε τρεις και λιγο.Προσωπικα θα εφευγα στο εξωτερικο αν ημουν κοντα εκει στα 18 με 20.Χωρις ακομη να δεθω με τοσα πολλα εδω.Εκει εισαι στην αρχη της καριερας σου και ειναι πιο ευκολα να αφομειωθεις στην νοοτροπια της χωρας που πας.Αν πας τωρα πχ στα 36 που ειμαι εχεις απλα τελειωσει.Δεν εχεις τον χρονο να μπεις στην αγορα εργασιας και να κανεις πραγματα για σενα περα απο το οτι θα δουλευεις σαν σκυλι πρωι βραδυ σε σπιτι με νοικι και χωρις φιλους και συγγενεις κοντα.Εγω το σκεφτικα ετσι και αλλιος οποτε αν φυγω στο εξωτερικο πιο πολυ χασουρα θα εχω παρα να γυρισω στην Ελλαδα με λεφτα.Προσωπικη μου αποψη παντα.Θα θελα να ακουσω και αλλες γνωμες στα comments.Ευχαριστω

    Μ.Κ

  10. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 11:29 ΠΜ

    Ένα μάτσο βλακείες!
    Ζήσε δούλος ή δούλος δηλαδή, ,,,,και…. Ποσά άρπαξες για τις. … Προσωπικές σου απόψεις; Πληρωμενε ρουφιάνε;

    • Ανώνυμος 09/11/2014 @ 2:39 ΜΜ

      Κλασικος αμορφωτος και κομπλεξικος ελληναρας που δεν εχει βγει ακομα ουτε απ το κατωφλι του σπιτιου του… Καλυτερα να μασας κανα σουβλακι παρα να μιλας..

    • Ανώνυμος 09/11/2014 @ 3:22 ΜΜ

      αυτο καταλαβες εσυ?

  11. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 11:44 ΠΜ

    Ζω στο εξωτερικο και συμφωνω απολυτα με τον αρθρογραφο. Σε καμια χωρα δεν μπορεις να τα εχεις ολα. Οντως, οταν σου δινεται κατι, αυτοματα χανεις κατι αλλο. Το χειροτερο ολων ειναι οταν πλεον αισθανεσαι ξενος και στις δυο χωρες.. Βασικα, πρεπει κανεις να ξεκαθαρισει τι σημαινει ποιοτητα ζωης γι αυτον. Υψηλος μισθος και υλικα αγαθα? Χαμηλοτερος μισθος αλλα ελευθερος χρονος να τον μοιραστεις με τους αγαπημενους και τα χομπυ σου? Η επαφη με τη φυση? Ti? Οταν απαντηθει αυτο το ερωτημα με ειλικρινεια, τοτε μονο καποιος μπορει να θεωρηθει ετοιμος να παρει η οχι την "μεγαλη" αποφαση.

  12. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 12:08 ΜΜ

    Η χλιδη ειναι για τους κλεφτες εγκληματιες κακουργους απατεωνες ιλλουμινατους.
    Δεν τους ζηλευουμε.
    Ας πανε ολοι αυτοι εκει να ησυχασουμε εμεις εδω

  13. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 1:14 ΜΜ

    ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ. Εγω εχω φυγει εδω και τρια χρονια απο τον βοθρο και βρηκα την ηρεμια μου και την δημιουργηκοτητα μου. Οποιος εχει την δυνατοτητα ας φυγει για ενα καλυτερο αυριο.

    • Ανώνυμος 09/11/2014 @ 6:11 ΜΜ

      Ναι αν εισαι ετοιμος να μπεις στον ΤΑΦΟ βεβαιως μπορεις να φυγεις απο την χωρα σου κυνηγωντας τα πλαστα πρασινα χαρτακια….Αλλιως μενεις ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ και πολεμας την σαπηλα με καθε κοστος.

      Γυρισα συνειδητα απο τις ΗΠΑ το 2005 και δεν το εχω μετανοιωσει ουτε στιγμη. Δεν φταιει η Ελλαδα που ειναι ακομα υπο την κατοχη των μοιασματων, ειναι καθηκον και υποχρεωση ολων των Ελληνων να την ελευθερωσουμε. Χωρις αυτην και εμεις απλα δεν υπαρχουμε.

    • δεν παω πουθενα η θα τους θαψω η θα με θαψουν…

  14. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 1:30 ΜΜ

    αγαπητε φιλε συνελληνα μπλακ-αης

    εχουμε μια μονον διεξοδο απο το σημειο που βρισκομαστε και αυτο ειναι η παρουσα κατασταση.
    Κοίταξε, θα μου ήταν πολύ εύκολο να ταράζω στην σκληρή κριτική την συγκυβέρνηση κάθε τόσο ή ακόμα και τον Πρωθυπουργό χαϊδεύοντας αυτιά, προκειμένου να χρησιμοποιώ αμέσως μετά τις κριτικές μου αυτές ως πρόσχημα, άλλοθι και “διαπιστευτήριο αντικειμενικότητας" για να κερδίζω τους συνομιλητές, υπονοώντας έτσι πόσο ενσυνείδητη και καλοζυγισμένη είναι κατόπιν η στήριξή μου στο κυβερνητικό έργο «παρά τα όποια επικοινωνιακά λάθη» –τα οποία φυσικά και εγώ ο ίδιος θα έχω εκ προοιμίου διευκρινίσει πως κατακρίνω σφόδρα. Κι αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν κατ' ευχήν, να μπορώ μετά να λέω πως «κι εγώ αγανακτισμένος ήμουν ανέκαθεν με αυτή την κυβέρνηση, άλλωστε αν θυμάστε τα είχα πει νωρίς». Κι έτσι να παίζω σε διπλό ταμπλό και να είμαι πάντα σε όλα μέσα. Αλλά αυτού του είδους οι θολοί τακτικισμοί και οι ήξεις αφήξεις δεν μου ταιριάζουν. Από τη στιγμή που θεωρώ την σημερινή κυβερνητική πολιτική μονόδρομο, η κριτική όσο εύστοχη κι αν είναι, δεν έχει ούτε αξία ούτε πρακτικό αντίκρισμα. Στο κάτω-κάτω αυτά που θα είχα να πω τα γνωρίζουν και οι κυβερνώντες καλύτερα από όλους κι αν μπορούσαν τα πράγματα να γίνονταν αλλιώς θα είχαν γίνει. Σιγά τις φοβερές διαπιστώσεις.

    Έτσι λοιπόν μπαίνω κατευθείαν στο ψητό ώστε να μην κουράζομαι και να μην κουράσω, εξηγώντας στα σχόλιά μου για ποιους λόγους η κυβέρνηση αυτή πρέπει να τύχει της στήριξης όλων μας μέχρι τελευταίας ανάσας, αφού κάθε άλλη εναλλακτική θα είναι απείρως χειρότερη.

    Δεν υπάρχει καλύτερο από αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή. Μόνο Μητσοτακέϊκο, Τσίπρες, Λαφαζάνιδες, Ποτάμια ή νεφελώδη ανεμομαζώματα που προαλείφονται για ρυθμιστές της πολιτικής ζωής στον χώρο μεταξύ ΝΔ και νεοναζί, όπου θα παριστάνουν πως έχουν το μονοπώλιο του πατριωτισμού (αλλά χωρίς τη λέτζα του χρυσαυγίτη).

    Δεν υπάρχει όμως πιο αντιμνημονιακή κυβέρνηση από τη σημερινή, τα μνημόνια σκίζονται στην πράξη από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, μια σελίδα τη φορά. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, πολύ φοβάμαι πως αν γίνουν σπασμωδικές κινήσεις εκ μέρους των μαζών στις επόμενες εκλογές και αφήσει εμάς για να πάει με τους άλλους, εδώ θα είμαστε να λουστούμε την επιλογή αυτή όλοι μαζί.

    • Ανώνυμος 09/11/2014 @ 7:58 ΜΜ

      Ελα φιλαρακο πες το, εισαι ο Αδωνις και μας κανεις πλακα, δεν εξηγειτε αλλιως……

  15. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 1:50 ΜΜ

    Αμα φυγεις απο την Ελλαδα παιζεις τον ρολο που σου αναθεσαν χωρις να το θες και να το ξερεις , και τους επιτρεπεις να κερδιζουν βημα βημα την φορα . Αμα φυγουμε ολοι στο τελος ποιος θα μεινει ?? Εχοντας ταξιδεψει αρκετα σε χωρες της Ευρωπης αλλα και σε Αμερικη και Καναδα , σιγουρα εχουν στην κοινωνια τους πολλα καλυτερα απο εμας εδω , αλλα σε αλλα ουσιωδη ειναι τελειως διαφορετικος κοσμος , σε συμπρεριφορες και τροπο σκεψεις και αντιδρασης , πολυ πιο ψυχρο και κενο απο εμας σε αυτην την γωνια της Μεσογειου . Ειναι οντως πολυ μπροστα απο εμας σε καποια θεματα , αλλα ειναι και υπεβολικα πολυ πισω σε αλλα . Σε οτι ειναι πιο μπροστα ειναι πραγματα που μπορουν και θα γινουν κι εδω γιατι ειναι θεματα δημοκρατιας , και κοινης λογικη στον τροπο λειτουργειας τον Δημων και των πολεων τους , σε αυτα ομωε που ειναι πισω απο εμας , δεν θα τα φτασουν εκεινοι ποτε ,
    Υ.Γ κι εγω πλεον ανεργος ειμαι εδω , εδω και 1,5 χρονο

  16. μπλακ-αης 09/11/2014 @ 3:46 ΜΜ

    χαχολε η χαχολα 4.30

    κατ αρχην δεν ειμαι φιλος σου και πολυ περισσοτερον συν(ελληνας) με σενα
    διοτι απλα εσυ υποστηριζεις το προδοτικο και ξενοδουλο γκουβερνο του πατρωνα σου Σαμαροαπατεωνα και πιθανον και του ετερου πατρωνα σου του Βενιζελοκακουργου

    κατα δευτερον σκεφτηκα να σου απαντησω σε ολα τα γελοια επιχειρηματα σου ιδιαιτερα στο σημειο που υποστηριζεις (χα χα χα χα χα) οτι ειναι η πιο αντιμνημονιακη κυβερνηση και η μονη που σκιζει τα μνημονια στην πραξη(χουα χα ζχα χουαχα χαχ χα χαχα χα)

    αλλα τελικα βλαμμενε ανεγκεφαλε επειδη εδω μεσα ειμαστε μια γειτονια που λιγο πολυ ξερενομαστε μεταξυ μας και εσυ εισαι σιγουρα ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ

    αποφασισα λοιπον κατοπιν ψυχραιμοτερας σκεψης να σε αφησω στην χλευη των σολων κατοχικων και τις σολες κατοχικες που μολις παρουν ειδηση την πονηρη παρουσια σου…. "εχουμε μονον μια διεξοδο και αυτη ειναι η αντιμνημονιακη κυβερνηση του Σαμαρα"…μονον γιαυτο θα σε περιποιηθουν δεοντως ….

    τελος-τελος εχετε παθει μεγαλη πλακα εκει μεσα στους οροφους της Συγγρου με τις δημοσκοπησεις και ο πανικκος σας εχει μεγαλυτερη πλακα….

    σας απολαμβανουμε πρωην συναγωνηστες και νυν καλοζωισμενοι…
    φιλε Δ.@. και φιλη Μ.@.

  17. μπλακ-αης 09/11/2014 @ 5:02 ΜΜ

    6.21 /ανωνυμε

    –το εχω ξανα γραψει τουλαχιστον τρεις φορες οτι:

    1) εχω να πληρωσω το ΕΤΗΗΔΕ απο τρια χρονια τωρα
    2) εχω να πληρωσω τραπεζες εδω και τρια χρονια
    3) εχω να πληρωσω εφορια εδω και δυο χρονια
    4) εχω να βρισω εισπρακτικο υπαλληλο πριν απο μια ωρα

    1) εχω προσφυγει στο κινημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ
    2) εχω κανει αποκοπη διαταγης πληρωμης

    α) δεν λογαριαζω να πληρωσω ουτε ΕΝΦΙΑ
    β) δεν ειναι στις προθεσεις μου να πληρωσω ουτε εφορια
    γ) δεν σκεφτομαι ουτε στα ονειρατα μου να πληρωσω ουτε τραπεζες
    δ) δεν εχω πλεον ουτε την ευγενεια να λυπαμαι τα παιδακια των εισπρακτικων γιαυτο και τους βριζω

    1) ειμαι ετοιμος να παω φυλακη
    2) ειμαι ετοιμος να τα βαλω με τις τραπεζες με συμμαχους τους δυναμικους νομικους της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ
    3) ειμαι ετοιμος να αγωνιστω μη πληρωνοντας για να πεσει η χουντα
    του Σαμαροαπατεωνα και του Βενιζελοκακουργου

    –ειμαι ετοιμος για ολα χωρις να φοβαμαι
    —το μονον που φοβαμαι ειναι το να φοβαμαι!.

    • Ανώνυμος 09/11/2014 @ 6:43 ΜΜ

      Μπλακ αης ,τα ειπες τελεια , αψογα μακαρι να ηταν ολοι ετσι οι ελληνες σαν εσενα θα ειχαμε πετυχει πολλά
      Με εκτίμηση Στέλλα

  18. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 6:39 ΜΜ

    …Υπάρχουν και κάποιοι που δεν έφυγαν λόγω δανείων ή για να γίνουν πλούσιοι, αλλά από αγάπη για αλλαγή και περιπέτεια, από έλξη για το άγνωστο και χώρες μακρινές. Κάποιοι που νοιώθουν πιό Έλληνες εκτός Ελλάδας από ό,τι στην Ελλάδα που από χώρα Φωτός έχει γίνει χώρα μοιρολατρίας και μεταδίδουν την αγάπη τους για την αληθινή Ελλάδα όπου βρίσκονται. Δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα. Η ευτυχία είναι μέσα μας και εμείς σφαδάζουμε να την βρούμε σε ποταπά, προσωρινά πράγματα. Αληθινή Πατρίδα της Ψυχής μας, τελικά, είναι ο Ωκεανός Αγάπης και Φωτός από όπου προερχόμαστε και θέλουμε να επιστρέψουμε…

    ΑΜΙΣΟΣ

  19. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 6:54 ΜΜ

    …Υπάρχουν και κάποιοι που δεν έφυγαν λόγω δανείων ή για να γίνουν πλούσιοι, αλλά από αγάπη για αλλαγή και περιπέτεια, από έλξη για το άγνωστο και χώρες μακρινές. Κάποιοι που νοιώθουν πιό Έλληνες εκτός Ελλάδας από ό,τι στην Ελλάδα που από χώρα Φωτός έχει γίνει χώρα μοιρολατρίας και μεταδίδουν την αγάπη τους για την αληθινή Ελλάδα όπου βρίσκονται. Δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα. Η ευτυχία είναι μέσα μας και εμείς σφαδάζουμε να την βρούμε σε ποταπά, προσωρινά πράγματα. Αληθινή Πατρίδα της Ψυχής μας, τελικά, είναι ο Ωκεανός Αγάπης και Φωτός από όπου προερχόμαστε και θέλουμε να επιστρέψουμε…

    ΑΜΙΣΟΣ

  20. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 7:01 ΜΜ

    το αρθρο ειναι πραγματι πολυ καλο και ευστοχο για μενα.εχω κανει τα ταξιδια μου και εχω δει αρκετα.και το μεροκαμματο το εβγαλα και εκει που πηγα. η πατριδα μας εχει τα χαλια της αλλα τα καλα της ειναι πολυ περισσοτερα!!!και πολυτιμοτερα.ας πουμε ενα πολυτιμο ειναι το νερο της βρυσης εστω και ετσι οπως ειναι τωρα.υπηρξε και καλυτερο.διατροφη! επικοινωνια με φιλους και γνωστους σε οποιοδηποτε χωρο και αν βρισκεσαι.κλιματολογικες συνθηκες.το κρυο των ανθρωπων ειδικα σε βορειες χωρες ειναι πιο κρυο και απο παγο!!! οι περισσοτεροι ειναι σαιμποργκ!!! ναι ξερω δεν πας για τα αξιοθεατα αν υπαρχουν εκει που θα πας αλλα για δουλεια. μονο που στο τελος σου εχει μεινει η καλη δουλεια και χρημα αλλα εχεις χασει την λιγοστη υγεια που εχεις,και οταν κοιτας στο καθρεφτη δεν ξερεις ποιανου το ειδωλο βλεπεις. σωτηρης γυθειο,

  21. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 7:21 ΜΜ

    Καλε στο Ντουμπαι εργαζονται τοσες σελεμπριτι και καλλιτεχνιδες.
    Ασε τον καναπε και το καφε και τραβα στου αραβα το μπερντε.
    Καλη διασκεδαση

    Η πορνεια ειναι δικαιωμα

    • Ανώνυμος 09/11/2014 @ 8:25 ΜΜ

      ο κωλος σου ολο και τρυβεται για το Ντουμπαι
      αντε μπαι neyuis1
      γραφε μας απο κει περα
      αν μπορεις να συνεχισεις να καθεσαι στον κωλο σου ακομη
      ….

  22. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 7:46 ΜΜ

    Νομιζετε ολοι σας οτι ειναι ευκολο να φυγει καποιος για εξωτερικο?? Νομιζετε οτι δε θα του λειπει η Ελλαδα και δικοι του ανθρωποι..? Ευκολα να πει καποιος οτι του αρεσει να εχει ελευθερο χρονο..να απολαμβανει τις ομορφες στιγμες..Ρωτηστε αν ηθελαν να φυγουν τρεχοντας στο εξωτερικο οσοι αυτοκτονησαν..οσοι το χειμωνα κρυωνουν..οσοι δεν εχουν λεφτα για φαρμακα η για φαγητο….ευκολα κρινουμε….και συ που εισαι εξω εχεις σκεφτει πως θα μπορουσες να ησουν στην Ελλαδα…θα ειχες οπως αλλοι λεφτα..για να ζεις τουλαχιστον αξιοπρεπως….σταματηστε να κρινεται και συ που εισαι εξω βρες μια θεση αν δε σ αρεσει να δουλεψεις για 500 να δουμε αν μπορεις να ζησεις…

  23. Ανώνυμος 09/11/2014 @ 8:18 ΜΜ

    …κάποιος το… σφύριξε μάλλον και επειδή πρέπει να μείνουν και κάμποσοι για να… κυβερνάμε…. ρίχτο στα λαμόγια να μπλογκάρουν για πατριωτισμό, για τα σοκάκια τα ωραία τον… ουρανό και τη… θάλασσα. Ρε πως φαίνονται στο αφρό τα σκουπίδια της θάλασσας…..Τραγουδάτε κιόλας; Πόσα;

    • Ανώνυμος 09/11/2014 @ 9:39 ΜΜ

      Κακε:) Ειπαμε οχι και ετσι.Ασε το παιδι να νοσταλγει και να ονειροπολει εσενα τι σε νοιαζει.Ελευθεια δεν εχουμε εδω στο ιντερνετ να λεμε οτι θελουμε?Πες και εσυ κατι οτι θελεις διλαδη.Αν πεις κατι αναρμοστο δεν θα στο κοψει ο Σαμαροβενιζελας αλλα ο στρειντζερ

  24. Ανώνυμος 09/12/2014 @ 3:21 ΠΜ

    Ζω στην Αυστραλία τα τελευταια δυο χρόνια. Πήρα την απόφαση με τον συζυγό μου να φύγουμε γιατι δεν αντεχαμε άλλο την τυρανία που μας επεβαλαν οι κυβερνήσεις όλα αυτα τα χρόνια…στερηθήκαμε την οικογένειά μας και το σπιτικό μας, τα απλά καθημερινά πράγματα που ζει ο κάθε Έλληνας…όχι δεν έκλεψα, δεν δανείστικά , δεν πήρα ακριβο αμάξι, δεν πήγα διακοπές, δεν κάναμε καν γαμήλιο ταξίδι γιατι έπρεπε να δουλέψουμε …ήρθαμε όμως παρότι νοικοκυραίοι, στην ίδια θέση με όλους τους υπολοιπους ,που υπερκατανάλωναν καθημερινά ότι τους πασαρε το χαζοκουτι…φύγαμε για να βρούμε καλύτερες συνθηκες για τα παιδιά μας…αποτέλεσμα: γυρνάμε πίσω , γιατι; γιατι εδώ στη χώρα του τίποτα ,ναι κερδίζεις χρήμα, αλλα μόνο αυτό…καθημερινά ζουμε αναμεσα σε πρεζόνια,μεθύστακες, μαστροπους, παιδεραστές,πόρνες και πόρνους και πρέπει να αποδέχομαι τους ανώμαλους πάσης φύσεως και φύλου, γιατι αν δεν τους αποδεχθώ θα μου κάψουν το σπίτι ή θα με περιμένουν στη γωνία να μου επιτεθούν! Αυτή είναι η Αυστραλία, αγαπητοί που σκοπεύετε να μεταναστεύσετε…τίποτα από όσα σας λένε όσοι έρχονται διακοπές Ελλάδα δεν ισχύει…υποταγμένοι στο χρήμα είναι όλοι αυτοί, με μηδεν ζωή , δεν εννοώ γλέντια και ηθικούς φραγμους!!! Γυρίζω λοιπόν πίσω και ας τρώω χόρτα , τουλάχιστον εκεί τρώγονται, δεν θα γίνω σαν αυτούς, γιατι γεννηθηκα και θα πεθάνω ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!! κι αν έφυγα δεν άλλαξα τιποτα στον τρόπο ζωής μου, αυτοί πρέπει να μας μιμηθούν όχι εμείς, προσπαθούν να μας υποδουλώσουν αλλά δεν θα τα καταφέρουν!!!κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν οι Έλληνες και θα ξεσηκωθούν , τότε θα μας δουν ξανα!!!

    • Π΄λακα μας κανεις σε ποια Αυστραλια πηγες? εγω που ζω?
      Στην Ελλαδα που ζουσες?εκτος αν εφυγες απο το χωριο σου και μενεις στο
      king cross στο sydney.
      Eιπαμε να λεμε καμια μ@@@@@α αλλα το παρακανες!!!!

    • μπλακ-αης 09/12/2014 @ 7:21 ΠΜ

      με εχει συγκινησει ολη αυτη η πηγαια διηγηση σου …
      πραγματικα ΕΛΛΗΝΙΔΑ πραγματικη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ
      και αληθινο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ
      δεν μπορω να γραψω τιποτα αλλο
      δεν πρεπει να χασει τιποτα απο την αιγλη της σκεψης σου
      σε σεβομαι
      ευχομαι καλο ΕΛΛΗΝΙΚΟ μελλον σε σενα και την οικογενεια σου
      με εκτιμηση

      υ.γ.τετοια σχολια ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ….

    • Ανώνυμος 09/12/2014 @ 11:40 ΠΜ

      aytoi οι νοικοκυραιοι μας κατεστρεψαν με αυτα που ψηφιζαται ρε ουστ!!
      παρε τα δολλαρια τωρα και γυρνα πισω και μην ξεχασεις να ψηφισεις "σταθεροτητα"

  25. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, όπως επίσης κι αυτούς που έγραψαν ότι το κείμενο είναι στημένο. Απ οτι φαίνεται ο Έλληνας συνεχίζει να βλέπει το πονηρό πίσω από κάθε τι. Ήταν είναι και θα είναι πολύ έξυπνος.Ας χρησιμοποιήσει όμως λίγο τη εξυπνάδα του να κάνει κάτι για να βοηθήσει και το τόπο του αντι μόνο τον εαυτούλη του. Αν δεν έχανα θέσεις εργασίας λόγω έλλειψη "μπάρμπα" δεν θα έφευγα. Αν δεν χρειαζόταν να δώσω ένα κώλο για στεγαστικό, για σπίτι 100 τετραγωνικών, αν δεν χρειαζόταν να σπουδάσουν τα παιδιά μου, να ενισχυθεί η σύνταξη του γέρου μου, να χρειάζεται να έχω πισινή για λόγους υγείας, πιστέψτε με… θα έμενα ελλάδα με μισθό 500 ευρώ. Όσο για τη περιπέτεια? Τη ζούσα και στην Ελλάδα τρέχοντας από πόλη σε πόλη κυνηγώντας το μεροκάματο… Όπως έγραψα και στο τέλος. Προσωπικές απόψεις. Κοινός Θνητός – Ordinary Mortal Blogspot.

  26. Ανώνυμος 09/12/2014 @ 6:13 ΠΜ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚ ΑΗΣ ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ! ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟ ΘΕΟΥΝ .ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ,ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΚΛΠ.ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ.ΚΑΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΩΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ ? Ο ΓΑΠ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ .ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ …ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΥΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΝΤΟΥ….ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ …..
    ΜΑΙΡΑ

  27. Ανώνυμος 09/12/2014 @ 7:33 ΜΜ

    Ρε φιλαράκι να είσαι καλά. Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται ακόμη έτσι και δεν παίρνουν τα μυαλά τους αέρα όταν τσιμπήσουν κάνα παραπάνω φράγκο. Είμαι και εγώ ένας από τους άτυχους που έφυγα όταν δεν μπορούσα πλέον να τα βγάλω πέρα και ήρθα στην Γερμανία. Έχω ένα νεογέννητο αγοράκι. Ούτε που μου περνάει από το μυαλό η ιδέα να το αφήσω να μεγαλώσει εδώ και να πάρει την εδώ νοοτροπία, και όσο και να ακούγεται τρελό, ετοιμάζω την επιστροφή μας στην Ελλάδα, γιατί εδώ δεν ανέχομαι να ζούμε ανταλλάσσοντας την ελευθερία μας και την ομορφιά της πατρίδας με λίγη ψεύτικη σιγουριά.

  28. Ανώνυμος 09/12/2014 @ 9:14 ΜΜ

    Φίλε μου, είμαι και εγώ ένας μετανάστης στο Λονδίνο. Θα συμφωνήσω σε 3-4 πράγματα που αναπολώ και εγώ αλλά φίλε μου υπάρχουν και αυτοί που δεν έφυγαν για το χρήμα αλλά για πολλούς άλλους λόγους, όπως 1. να μην ζουν ανάμεσα σε καθίκια (ο μέσος δηλαδή έλληνας που έχει μάθει να νοιάζεται μόνο για τον κώλο του), 2. να ζουν αξιοκρατικά (και όχι μόνο γνωρίζοντας τύπους που γνωρίζουν τύπους), 3. να μπορούν να ονειρευτούν ένα μέλλον, 4. να ζουν όμορφα και πάνω από όλα ΗΡΕΜΑ.

    Η ελλάδα, λυπάμαι που το λέω, αλλά με πληγώνει. 30 χρόνια μαντράχαλος έφυγα, μεγάλωσα στα πανέμορφα σοκάκια της Καλαμαριάς, έχω να θυμάμαι τα καλύτερα, φρούτρα από τα δέντρα, ανέμελα παιδικά χρόνια, γεύσεις, μυρωδιές, έρωτες, λύπες τα πάντα. Παρόλα αυτά όμως, τα ωραία, η χώρα αυτή ευνοεί μόνο τους έχοντες, τους κατέχοντες, αυτούς που έχουν μέσο και τα λοιπά γνωστά. Έφαγα τα σωθικά μου να δουλεύω από τα 16 μου χρόνια μέχρι τα 30 και το μόνο που κατάφερα ήταν να χρωστάω παντού, η μόνη οικονομική μου αμαρτία ήταν ότι πήρα και εγώ στα 26 μου ένα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο ΦΙΑΤ σε δόσεις για 4 χρόνια. Και εφυγα στο εξωτερικό για να βρω όλα αυτά που δεν είχα ποτέ μου και με πλήγωνε που δεν είχα. Αξιοκρατία, εξέλιξη, αναγνώριση των γνώσεων και του φιλότιμου μου (όποιος είπε ότι δεν υπάρχει στο εξωτερικό… μάλλον δεν πήγε εξωτερικό ή δεν ήθελε να το δει), της προσωπικότητας μου, ΗΡΕΜΙΑ, επιτέλους ξέφυγα από την βλάχικη νοοτροπία της γειτονιάς (όπου νεότατη γειτόνισσα που μένει στον 6ο όροφο είχε καταλάβει ότι εγώ χώρισα με τη γκόμενα μερικές μόλις μέρες μετά επειδή δεν την έβλεπε άλλο να έρχεται, ΑΠΟ ΤΟΝ 6ο!!!) και πολλά άλλα… Αγαπάω τη χώρα μου μέχρι εκεί που μπορώ. Την μισώ επίσης. Την μισώ που μου έχει κάνει τη ζωή πατίνι όσο περισσότερο μπορεί και ακόμα περισσότερο τώρα που λείπω. Φίλε μου καλά να περνάς, ότι σε φτιάχνει κυνήγα το.. Αν γουστάρεις ελλαδάρα γύρνα πίσω. Εμένα με πληγώνει. Δε μπορώ να ζήσω άλλο στην πατρίδα μου, είναι θέμα ηθικής. Δυστυχώς ο ένας καλός μέσα στους 10 δεν επιβιώνει!

    • Ανώνυμος 09/13/2014 @ 3:57 ΠΜ

      Συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω φίλε! Όσοι φεύγουν τώρα για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας για εργασία με την πίεση της κρίσης, συνήθως δεν την παλεύουν. Όμως ο έλληνας από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν πρωτοπόρος στα ταξίδια κια στη δημιουργία αποικιών. Αν αυτό λέει κάτι…

    • Ανώνυμος 09/13/2014 @ 1:25 ΜΜ

      Σωστος.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*