13:11 - 21/10/2014

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΠΑΝΙ :ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN


Ένας κούρδος ακτιβιστής και η σύζυγός του που υπήρξαν μάρτυρες για πολλούς μήνες των ακροτήτων που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος στο Kobani ντοκουμεντάρισαν το ευαίσθητο υλικό με φωτογραφίες και βίντεο και συνάντησαν τον δημοσιογράφο Mourad Gazdiev του RT για να του εξιστορήσουν όλα αυτά που είδαν.

Ο Bazran Halil ένας ακτιβιστής των δικαιωμάτων των κούρδων και ανεξάρτητος δημοσιογράφος και η γυναίκα του πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας για μια εξόρμηση στο Kobani. Το laptop του είναι γεμάτο από βίντεο που καταγράφουν τη βαρβαρότητα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ή ΙSIS ή Daesh.

«Υπήρχε ένα άτομο με σύνδρομο Down” διηγείται. “Δεν μπορούσε να κατανοήσει την κατάσταση για να φύγει και να αποφύγει την πρώτη γραμμή του μετώπου.όταν έφθασε η ISIS το αποκεφάλισε και οι μαχητές της πήραν φωτογραφίες και τις διέδωσαν στα κοινωνικά δίκτυα επαιρόμενοι λέγοντας «σκοτώσαμε έναν άπιστο έναν καφίρ».

“Ο Bazran υποθέτει ότι οι ισλαμιστές χρτησιμοποίησαν χημικά όπλα.Για να αποδείξει τα πεπραγμένα διοχέτευσε φωτογραφίες από το νεκροτομείο της πόλης όπου τα σώματα φέρουν σοβαρά εγκαύματα από λευκό φώσφορο. Λίγη σημασία έχει η επιφάνεια του τραύματος ο θάνατος του θύματος σε αυτήν την περίπτωση είναι βέβαιος καθώς το χημικό υλικό εισχωρεί στο αίμα τους.

ΠΗΓΗ

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί