Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:04 - 22/03/2015

ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ… ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΡΑΓΔΑΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Κατά μέσο όρο σχεδόν χίλιοι Ευρωπαίοι προσβάλλονται καθημερινά από τη φυματίωση, κυρίως στην ανατολική Ευρώπη, υπογραμμίζει μια κοινή έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και ΕλέγχουΑσθενειών (ECDC) που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Η πολυανθεκτική φυματίωση εξακολουθεί να σπέρνει την καταστροφή στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα αυτή να είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια για την Ευρώπη του ΠΟΥ Σουζάνα Γιάκαμπ.

Μόνο το 50% των ασθενών με φυματίωση διαγιγνώσκονται και μόνο οι μισοί εξ αυτών θεραπεύονται.

Η φυματίωση είναι μια μολυσματική ασθένεια των πνευμόνων που συνήθως εμφανίζεται σε φτωχές περιοχές και μεταδίδεται μέσω του βήχα και των σταγονιδίων του ασθενούς. Η θεραπεία της είναι δύσκολη, καθώς απαιτούνται μήνες χορήγησης αντιβιοτικών, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια γοργή εξάπλωση στελεχών του ιού που είναι ανθεκτικά στα φάρμακα.

Το 2013 η φυματίωση σε όλες της τις μορφές προκάλεσε τον θάνατο 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων παγκοσμίως, ενώ ο ΠΟΥ προειδοποίησε πέρυσι ότι τα κρούσματα της πολυανθεκτικής φυματίωσης έχουν φτάσει «σε επίπεδα κρίσης».

Στην Ευρώπη το 2013 καταγράφηκαν 360.000 κρούσματα φυματίωσης, δηλαδή μείωση 5,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όμως το 85% από αυτά καταγράφηκε σε 18 χώρες «υψηλής προτεραιότητας» που βρίσκονται στην ανατολική Ευρώπη, αποκαλύπτει η έκθεση.

Συνολικά 38.000 άνθρωποι πέθαναν από φυματίωση στην Ευρώπη, κυρίως σε αυτές τις χώρες στις οποίες περιλαμβάνονται η Ρωσία, οι χώρες της Βαλτικής, αλλά και η Ρουμανία και η Τουρκία.

«Η φυματίωση συνδέεται άρρηκτα με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες μιας χώρας, τη διατροφή, το επίπεδο ζωής, το σύστημα υγείας», εξήγησε η Μαριέκε φαν ντερ Βερφ, μια εκπρόσωπος του ECDC.

«Στην Ευρώπη υπάρχουν περισσότερα κρούσματα φυματίωσης όταν οι μισθοί είναι χαμηλότεροι και/ ή όταν είναι μεγαλύτερες οι ανισότητες μεταξύ των μισθών», πρόσθεσε.

Η φυματίωση παραμένει η δεύτερη πιο θανατηφόρα μολυσματική ασθένεια παγκοσμίως μετά το AIDS. Το 2013 καταγράφηκαν 9 εκατομμύρια νέα κρούσματα φυματίωσης και 1,5 εκατομμύριο θάνατοι, έναντι 1,6 εκατομμύριο θανάτους που συνδέονταν με το AIDS το 2012.

Στις 24 Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης της φυματίωσης.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*