13:48 - 02/10/2014

Μάθημα ιστορίας για τους καταστροφείς του Έθνους

Είναι γνωστόν σε όλους ότι η Ιστορία είναι η μνήμη και ο καθρέπτης της ανθρωπότητας, ότι η σωστή γνώση και ο σεβασμός αυτής προστατεύει τα έθνη από τις συγχύσεις και τις δυνάμεις του σκότους και της καταστροφής. Η Πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν μια φτωχή χώρα, με έναν λαό όμως αξιοπρεπή, υπερήφανο και τίμιο, ο οποίος εμπλούτισε την ανθρωπότητα με την δύναμη του πνεύματος και του φωτός.

Ο πιο φιλοσοφημένος άνθρωπος είναι ο απλός, ο προσγειωμένος. Η γνώση είναι μόνον ένα εργαλείο και τίποτε περισσότερο. Διότι όταν το εργαλείο αυτό χρησιμοποιείται για ιδιοτελείς και μόνον σκοπούς και ενάντια προς την φύση του ανθρώπου και την κοινωνία, τότε γίνεται άκρως επικίνδυνο. Η Ιστορία είναι σημαντική, διότι καταγράφει την πορεία ενός Έθνους. Ο απλός όμως άνθρωπος την βιώνει μέσα από τις παραδόσεις του, ο οποίος πιστεύει και είναι υπερήφανος για αυτές Εμείς οι Έλληνες ήμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας. Εν μέσω της μεγάλης κρίσης που διέρχεται ο λαός μας αντιλαμβανόμαστε και σήμερα ακόμη τις μεγάλες θυσίες και ανείπωτες στερήσεις που καταβάλουμε και υφιστάμεθα για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο αδιέξοδο που μας έχουν οδηγήσει κατά τις τελευταίες 4 δεκαετίες οι εσφαλμένες πολιτικές των ηγεσιών του πολιτικού συστήματος εξουσίας. Χωρίς βέβαια να αποποιούμαστε ως λαός και τις δικές μας ευθύνες για τις εσφαλμένες επιλογές που κάναμε, να αναδεικνύουμε κάθε τόσο πολιτικές ηγεσίες και πολιτικά κόμματα ανάξια της Ιστορίας και της αξιοπρέπειας του λαού μας, αυτού του Έθνους μας.

Είναι όμως ασυγχώρητο, ότι ενώ ο λαός μας υφίσταται όλες αυτές τις τεράστιες θυσίες, μέχρις βαθμού έσχατης εξαθλίωσης και ταπείνωσης, όχι μόνον ουδείς από όλους εκείνους του πολιτικού συστήματος εξουσίας ζήτησε μέχρις σήμερα έστω ένα συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό, ως εκδήλωση μετάνοιας, αλλά τουναντίον συνεχίζουν να εξαπατούνε όλους μας με ψεύτικες υποσχέσεις για έξοδο από την κρίση, από τα μνημόνια και την πολυπόθητο ανάπτυξη. Μα οι κύριοι αυτοί με τις πολλές περγαμηνές μεγάλων και διεθνών Πανεπιστημίων του Harvard του Cambridge, του Stanford κ.λ.π. με τις κληρονομικές ταυτότητες εξουσίας δεν γνωρίζουν ούτε τα απλά διδάγματα της Ιστορίας και την εξέλιξη του ανθρωπίνου γένους;

Ότι με την ανακάλυψη της καλλιέργειας του σίτου εις την Μεσοποταμία κατά την 7η χιλιετηρίδα π.Χ. έχουμε την μεταμόρφωση του ανθρώπου από πλανόδιο, περιπλανώμενο συλλέκτη αγαθών διατροφής για την επιβίωση του, για πρώτη τώρα φορά σε παραγωγό της τροφής του. Με την καλλιέργεια σιτηρών και διαφόρων άλλων αγροτικών τώρα προϊόντων μέσω τώρα της εργασίας και δραστηριότητας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη επανάσταση εις την ιστορία του ανθρωπίνου γένους. Η πρωτογενής παραγωγή με όλα τα άλλα παράγωγα αυτής οδήγησαν εις την ανάπτυξη των πρώτων κοινωνιών, ως επακόλουθο αυτής την έμπνευση και δημιουργία του ανθρωπίνου πνεύματος και των πρώτων πολιτισμών.

Η πρωτογενής παραγωγή κατέστη έκτοτε ο ακρογωνιαίος λίθος της οικονομίας και της ύπαρξης ενός λαού π.χ. κρατικής οντότητας. Διότι όχι μόνον προστατεύει έναν λαό από εξαρτήσεις και υποτέλειες, αλλά παράλληλα προάγει την γνώση και την εφευρετικότητα για την τυποποίηση όλων των προϊόντων που προέρχονται από την πρωτογενή παράγωγή, και ως επακόλουθο αυτής εις την ραγδαία και γενική ανάπτυξη της οικονομίας με το πολλαπλασιαστικό όφελός της.

Ο λαός μας έως το 1981, έτος ένταξης εις την Ε.Ο.Κ. π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μία πρωτογενή παραγωγή, η οποία εξασφάλιζε την αυτάρκεια και αξιοπρέπεια σε κάθε ελληνική οικογένεια. Μία αυτάρκεια και εγκράτεια με την οποία οι Έλληνες αντιμετώπιζαν όλες τις κρίσεις που αντιμετώπιζε η Πατρίδα μας, χωρίς εθνική ταπείνωση και απώλεια της αξιοπρέπειάς τους. Αυτή η πρωτογενή παραγωγή και η αυτάρκεια των Ελλήνων αρκούσε ταυτόχρονα και για την εξυπηρέτηση και αποπληρωμή όλων εκείνων των δανείων που αναγκαζόταν να συνάπτει η Πατρίδα μας μόνον για τους εθνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες.

Όμως μετά το 1981 η εσφαλμένη πολιτική του πολιτικού συστήματος εξουσίας είχε ως μοιραία συνέπεια την κατά μέγιστο βαθμό καταστροφή της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας. Δηλαδή αυτού του βασικού πυλώνα της οικονομίας μας, ο οποίος προστάτευε τον λαό μας από την πτώχεια και την εξαθλίωση. Με τον αποπροσανατολισμό τώρα και επικέντρωση του ενδιαφέροντος των συντελεστών αυτής σε έριδες ευδαιμονισμού, εφησυχασμού και διαφόρων μπλόκων και καταλήψεων. Μία μοιραία πολιτική που αποσκοπούσε μόνον εις την αύξηση των κοινοτικών επιδοτήσεων και ευεργετημάτων, αλλά και εις τον ασυγχώρητο υπέρμετρο δανεισμό, όχι βέβαια για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και ευρείας τυποποίησης αυτής, αλλά και της ελληνικής οικονομίας εις το σύνολό της, αλλά δυστυχώς για αγορά τώρα καταναλωτικών βιομηχανικών αλλά και αγροτικών προϊόντων άλλων προηγμένων χωρών. Οι οποίες παρακολουθούσαν εκ του σύνεγγυς και σιωπηλώς την μοιραία πορεία του πολιτικού συστήματος εξουσίας, η οποία αναπόφευκτα οδηγούσε την Ελλάδα εις την χρεοκοπία και τον λαό της σε έσχατη ένδεια και ταπείνωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σημασίας της πρωτογενής παραγωγής είναι η ανεπανόρθωτη εξαθλίωση των χωρών του 3ου Κόσμου η οποία οφείλεται εις την καταστροφή αυτής από τους αποικιοκράτες του Δυτικού Κόσμου.

Ένα πολιτικό σύστημα εξουσίας υποβοηθούμενο από την διάβρωση της Αρχής της Διακρίσεως των Εξουσιών, όλων των Θεσμικών Οργάνων, αλλά και από τα γνωστά δεκανίκια των ανεύθυνων, απληροφόρητων και αμαθών σε θέματα εθνικής πολιτικής και οικονομίας μεγάλα ΜΜΕ. Τα οποία όχι μόνον συνέβαλλαν με τη αμάθειά των εις την διάλυση και την κατάρρευση της Δημοκρατίας εις την χώρα μας, αλλά με την προπαγάνδα τους και εις την εγκληματική παραπληροφόρηση και πτώχευση του λαού μας, και την χρεοκοπία της Πατρίδας μας.

Για τον λόγο αυτόν, παρά τις απατηλές και ψευδείς υποσχέσεις των αρμοδίων, ουδεμία έξοδος από την κρίση, τα μνημόνια, αλλά και ουδεμία ανάπτυξη με παράλληλες επενδύσεις προερχόμενες από το εξωτερικό είναι εφικτή, εάν ο λαός μας δεν εξασφαλίσει την αυτάρκειά του, με την δραστηριοποίηση, αναγέννηση, την δραστική και εντυπωσιακή αύξηση της πρωτογενής παραγωγής.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. 0
  0
  o arthrogragos einai malakas germanotsolias pou den exei idea gia tin ellada.
 2. 0
  0
  ΛΟΙΠΩΝ ΤΑ 780 ΔΙΣ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Ο ΚΑΡΑΤΣΑΦΕΡΗΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΕΙ ΤΑ ΦΑΓΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΘΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΟΣΤΕΤΟ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΓΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΣΑΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΩΚΡΟΤΑΝΕ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΩΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥΡΔΕΛΑ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ Ε ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ
 3. 0
  0
  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ…ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΣΥΝΑΓΩΓΟΣ…ΣΚΟΥΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΥΚΟΚΥΡΗΣ…ΣΚΛΗΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΟΛΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΔΕΚΤΟΣ ΜΕ "ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ "ΤΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ…ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΤΗ ΜΗΛΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΦΑΣΙΣΤΑ…ΤΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ ΡΕ…ΜΕ ΜΕΣΟΝ"ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΑ Κο(Α)ΛΟΠΑΙΔΑ ΑΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ "ΚΟΛΟΥ-ΚΑΡΕΚΛΑΣ" ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΝΑΙ "ΑΟΜΑΤΟΣ"…ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΜΠΕΝΑΚΙ ΜΑΣΩΝΟΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ…ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΦΤΕΣ ΚΑΙΑΦΕΣ ΠΟΥ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΝ ΟΞΩ ΑΠΟ ΔΩ…ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΑΠΟ ΑΚΡΑ-ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΑ…ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ …ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΟΧΙ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΑΚΑΡΠΕΣ ΣΥΚΙΕΣ ΤΟ ΣΗΜΑΙΝΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΟΜΕΝΟ…ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΡΩΜΕΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ._ΠΑΙΣΙΟΣ…ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ …ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ…ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ…ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΟΛΩΝ…ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΚΟΙΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΝΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ..ΠΟΠΙΟΣ ΒΓΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΑ ΠΑΤΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΔΕ ΒΑΡΑΩ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥνΥΦΗΣΤΑΝΤΑΙ ΓΕΝΕΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ (ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ ΣΑ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑΣΩΝ ΜΟΡΦΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΧΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ "ΨΕΥΤΟΑΠΟΙΚΙΑ "ΣΕ ΧΩΡΟ ΜΕ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ…ΕΡΧΕΤΑΟ ΣΚΑΜΝΙ…ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΓΟΥΔΙ…ΕΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ._ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΔΩΝΗΣ ΜΕΤΑ ΣΙΜΗΤΗΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ …ΚΙ ΑΝ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΙ Ο ΓΑΠ ΔΕΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΞΥΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ._

 4. 0
  0
  Το ξεφτελισατε το αρθρο.
 5. 0
  0
  Η ανακαλυψη της καλλιεργειας του σιτου στην Μεσοποταμια??????? Μεχρι εκει διαβασα.Δεν ειχα λογο να παω παρα κατω. Κασσανδρα ΜΑΛΑΝ
 6. 0
  0
  Αρθρογράφε
  Όχι απλώς δεν γνωρίζεις ιστορία, αλλά είσαι εντελώς ανόητος!!!!
  Η καλλιέργεια του σίτου ξεκίνησε από την Ελλάδα, όταν η Θεά Δήμητρα δίδαξε τους Έλληνες πως να καλιεργούν αυτό το σιτηρό!!!!
  Ξέρετε κάτι;;; Έχουμε πια ξυπνήσει και σας παίρνουμε είδηδη!!!
 7. 0
  0

  ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ, ΤΡΑΒΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΣΗΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΠΝΙΞΙΜΟ…..ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ .

  ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ, ΤΑ ΣΙΤΗΡΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ Δ Η Μ Η Τ Ρ Ι Α Κ Α, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΟΥ.

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΣΙΤΗΡΑ, ΟΙ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ, ΕΤΡΩΓΑΝ ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΑ ΠΙΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΨΩΜΙ.

  ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΠΗΔΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΣΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΘΗΚΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΟΥΡΜΑΔΙΑ ………..

  ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΛΦΑ ( Α), ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ , ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΛΕΞΗ " ΑΛΕΦ", ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ " ΑΛΕΦ" ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΑΥΤΟΙ.

  ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΘΕΜΑ ΧΙ ( Χ ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ.

  ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ, ΛΕΓΕΤΑΙ Χ Α Λ Ε Φ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ….Β Ω Δ Ι !!!

  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΛΦΑΒΗΤΟ , ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΒΗΤΑ (Β), ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Β Ω Δ Ι !

  ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΡΥΓΓΙΚΟΣ- ΦΑΡΥΓΓΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΦΩΝΗΕΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !

  ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΟΙ…….

  ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΙΑ-ΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ, ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΜΠΛΑ- ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΡΘΡΑ .

  ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ?

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ


 8. ΠΥΡΙΦΛΕΓΕΘΩΝ 3 Οκτωβρίου 2014 @ 05:43
  0
  0
  ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΘΕΟΠΕΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ 50,000 ( ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ) ΕΤΩΝ… ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ…
  ΟΠΩΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 700,000 ΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ Η ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΡΙΚΗ… ΕΦΑΓΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΕΠΑΝΗΛΕΙΜΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ… ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ… ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…
 9. Ανύπαρκτος2Ε 3 Οκτωβρίου 2014 @ 07:17
  0
  0
  Εχεις δικιο για την πρωτογενη παραγωγη. Η Ελλαδα δεν παραγει σχεδον τιποτα. Η αγροτικη παραγωγη δεν φτανει για να καλυψει ουτε το 40% των Ελληνων. Μα το κολπο αυτο ηταν. Αλλους τους χωνουμε στο δημοσιο η δικους μας ιδιωτες αλλους τους ζουμε με επιδοτησεις συνταξεις των γερων τους και αλλοι αναγκαστηκα εβρισκαν δουλεια με την αξια τους. Σημετα ομως τι; Ολα κομμενα. Τα θελαν και τα παθαν. Α ξεχασα. Παρτε και αλλοδαπους μεσα και γινετε σκατα. Παρτε και μια τροικα τωρα. Παρτε και σκ@τ@ να φατε σε λιγο αμα γινει κανα "μπαμ" η φατε τσιμεντα…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί