18:18 - 09/10/2014

Κύπρος: Ύποπτο κρούσμα ιού Έμπολα στα κατεχόμενα

Πανικός προκλήθηκε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο όταν φοιτητής από το Τόγκο παρουσιάστηκε σε νοσοκομείο με ψηλό πυρετό και θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα του ιού Έμπολα.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα “Χαβαντίς”, ο 26χρονος φοιτητής αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ενώ μετά κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην ειδική μονάδα απομόνωσης που δημιουργήθηκε στο “κρατικό” νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, όπου ο ασθενής μπήκε σε καραντίνα.

Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με την εφημερίδα “Κίπρις” ο διευθυντής του “κρατικού” νοσοκομείου κατεχόμενης Αμμοχώστου, Αϊκούτ Ουρετιτσί είπε ότι ο 26χρονος παρουσιάστηκε στο τμήμα Πρώτων με ψηλό πυρετό ενώ λόγω του ότι πριν από 20 ημέρες ήρθε στα κατεχόμενα από το Τόγκο αντιμετωπίστηκε ως πιθανόν κρούσμα ιού Έμπολα.

Σε δηλώσεις προέβη και ο διευθυντής του “κρατικού” νοσοκομείου κατεχόμενης Λευκωσίας Ραμαντάν Καμίλογλου ο οποίος είπε ότι ο 26χρονος έχει μεταφερθεί από την Αμμόχωστο στη Λευκωσία και έχει τοποθετηθεί σε ειδική μονάδα απομόνωσης.

Ανέφερε ακόμα ότι το νοσοκομείο δεν έχει μπει σε καραντίνα, ενώ τα αποτελέσματα των αιματολογικών και άλλων αναλύσεων αναμένονται εντός των ημερών.

Φίλιππος Πατσαλής: «Δεν σημαίνει ότι όποιος έχει πυρετό πρέπει να ανησυχούμε»

Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να ανησυχούμε όποτε κάποιος παρουσιάζει πυρετό», αλλά σίγουρα σε τέτοιες περιπτώσεις αυτά τα άτομα πρέπει να αμονώνονται μέχρι να εξεταστούν.

Ακόμη, ο κ. Πατσαλής είπε η Κύπρος λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως αυτά δόθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ αποκάλυωε πως εντός των ημερών θα γίνει εικονική άσκηση για αντιμετωπίση τυχόν φαινομένων από κρούσματα του ιού.

ΠΗΓΗ

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί