18:16 - 16/02/2014

Κυπριακό: Η ώρα της …τελικής λύσης, «φύλακες γρηγορείτε»!!!

Η φωτογραφία δείχνει καθαρά ποιος είναι ο στόχος. Το 1960 όλο το νησί ήταν ελληνικό. Το 1974 χάθηκε το 40%, τώρα θα χαθεί ολόκληρο.

Στο άρθρο μας της Παρασκευής προαναγγείλαμε μια συνοπτική εκτίμηση καταστάσεως, για να συμβάλουμε κι εμείς στον προβληματισμό που -ελπίζουμε- θα αναπτυχθεί στην κυπριακή και ελλαδική κοινωνία των πολιτών. Σημειώνουμε ότι συμπεριλαμβάνουμε και την ελλαδική όχι μόνο γιατί το Κυπριακό είναι ένα εθνικό θέμα, αλλά γιατί το «μοντέλο» που θα αποδεχτούμε να εφαρμοστεί στην Κύπρο, μετ’ ου πολύ θα χτυπήσει και την πόρτα της Ελλάδας.

Για να φθάσουμε στο σήμερα, θα πρέπει πρώτα να δούμε πώς φθάσαμε ως εδώ και κυρίως πώς και γιατί έγινε η εισβολή και κατοχή, της οποίας η Τουρκία ήταν ενεργούμενο.

Η Κύπρος καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς του 1571 και δόθηκε στους Άγγλους το 1878, με ετήσιο ενοίκιο 92.000 χρυσές λίρες, για να προσαρτηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1914, όταν η Τουρκία είχε επιλέξει το αντίπαλο στρατόπεδο, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από τότε το Λονδίνο είχε αξιολογήσει την ανυπολόγιστη στρατηγική και γεωπολιτική αξία της Κύπρου, αξία που απέκτησε άλλη βαρύτητα και διάσταση με την «ανακάλυψη» των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

Οι Έλληνες της Κύπρου, χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο που να εκπορεύεται από τη …Μεγάλη Ιδέα, πράττοντας το αυτονόητο, από την πρώτη στιγμή της προσάρτησης της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, άρχισαν να αποζητούν την ελευθερία και την Ένωση με την Ελλάδα. Όμως το Λονδίνο ήταν αποφασισμένο να την κρατήσει πάση θυσία (άλλων) και όταν με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου διαπίστωσε ότι η Ελλάδα, που κατέβαλε το υψηλότερο τίμημα μεταξύ των συμμάχων στον συγκεκριμένο πόλεμο, θα διεκδικούσε με αξιώσεις την προσάρτηση της Κύπρου, προκάλεσε τον Εμφύλιο, από τις τραγικές συνέπειες του οποίου η Ελλάδα δεν έχει κατορθώσει να απαλλαγεί μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε ο επικός εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ, ο οποίος ήταν τόσο αποτελεσματικός, που ανάγκασε το Λονδίνο να εμπλέξει τον τουρκικό παράγοντα για να αποφευχθεί η «απώλεια» της Κύπρου. Αφού λόγω Κυπριακού θυσιάστηκαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου στο βωμό των γεωπολιτικών συμφερόντων του Λονδίνου και της Ουάσιγκτον, που εν τω μεταξύ μπήκε στο «παιχνίδι» μέσω ΝΑΤΟ, ήλθαν ως «λύση» οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, οι οποίες δημιουργούσαν προϋποθέσεις για συνεχή επικυριαρχία και έλεγχο της Κύπρου από τον …διεθνή παράγοντα.

Παρά τη «σημαδεμένη» λύση των προειρηθεισών συμφωνιών, η Κυπριακή Δημοκρατία σταδιακά άρχισε να γίνεται και πάλι απειλή για τα γεωπολιτικά συμφέροντα του …διεθνούς παράγοντα, αφού ο δυναμισμός των ελληνοκυπρίων έθετε σε κίνδυνο τον έλεγχο του νησιού από αυτόν.

Έτσι, όπως και το 1955, ο διεθνής παράγων, με φανερό πρωταγωνιστή την πιο εγκληματική μορφή του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα για μας τους Έλληνες, τον Χένρυ Κίσινγκερ, έβαλε και πάλι στο παιχνίδι το εύκολο ενεργούμενο, την Τουρκία, που είχε ως αποτέλεσμα την εισβολή και κατοχή του 40% του νησιού το 1974.

Μέσα από τις στάχτες της εισβολής και κατοχής, η Κυπριακή Δημοκρατία αναγεννήθηκε και μετεξελίχθηκε σε ένα αμιγές και οικονομικά ισχυρό ελληνικό κράτος, το οποίο μάλιστα σταδιακά άρχισε να αποκτά αξιόμαχο στρατό, πολεμικό ναυτικό και στοιχεία πολεμικής αεροπορίας.
Και όταν το κράτος αυτό, εισήλθε στην Ε.Ε. και συνήψε συμφωνίες που άνοιξαν το δρόμο για την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων ενεργειακών αποθεμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ, τότε το πράγμα άρχισε να γίνεται επικίνδυνο.

Μπορούμε, λοιπόν, να συμφωνήσουμε ότι η Ε.Ε. και τα ενεργειακά είναι δυο παράγοντες που άλλαξαν ριζικά τις παραμέτρους του Κυπριακού, με ορατό πλέον τον κίνδυνο για τον …διεθνή παράγοντα να χάσει τον έλεγχο το παιχνιδιού.

Αν δεχτούμε το ως άνω σκεπτικό, το διαχρονικό πρόβλημα στο Κυπριακό Ζήτημα είναι ο ελληνικός παράγοντας της Κύπρου, που πάντα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ακόμα και μετά από τραγωδίες, καταφέρνει να κυριαρχεί και να θέτει σε κίνδυνο τον έλεγχο του νησιού από τις γνωστές δυνάμεις.

Άρα, αυτό που θα δούμε να εκτυλίσσεται στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού το επόμενο διάστημα, είναι η «διευθέτηση» για μια ακόμα φορά αυτού του ενοχλητικού ζητήματος. Δηλαδή, πώς θα αποδυναμωθεί καθοριστικά ο ελληνικός παράγοντας του νησιού, για να μην προκύπτει κάθε τρεις και λίγο το ίδιο πρόβλημα και να χρειάζονται και πάλι «διευθετήσεις».

Με άλλα λόγια, θα επιδιωχθεί η …τελική λύση, που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών, που στην ουσία θα εξαφανίσουν τον ελληνισμό από το νησί.

Και όπως είπαμε στην αρχή, το μοντέλο που θα εφαρμοστεί στην Κύπρο, μετ’ ου πολύ θα κτυπήσει και την πόρτα της Ελλάδος.

Του Σάββα Καλεντερίδη

Γι’ αυτό, «φύλακες γρηγορείτε»…
Δημοσιεύθηκε στην «κυριακάτικη δημοκρατία»
ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. 0
  0
  Κυπριακό: Η ώρα της …τελικής λύσης, "φύλακες γρηγορείτε"!!!….φύλακες γρηγορείτε….φύλακες γρηγορείτε…φύλακες γρηγορείτε…Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ Σ.Ο.Σ. 5Η ΦΑΛΑΓΓΑ…6 ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ…ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΤΕΜΕΝΟΣ…ΟΠΛΑ ΓΙΑΦΚΕΣ-ΣΑΡΙΑ-ΤΖΙΧΑΝΤ-ΜΙΤ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΡΕΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΓΚΕΟΜΑΣΟΝΟΙ.
 2. 0
  0
  ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;…

  ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ 4ου ΡΑΙΧ.. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ.. .ΣΤΑΘΗΚΕ (ΩΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ) ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ… ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!

  ΤΩΡΑ.. ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ… ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ… ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β'… ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ (ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ) ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ;

  ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΑΚΟΗ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ) ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΑΚ… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ (ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ) ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ;

  ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ (ΣΟΥΝΙΤΕΣ)…. ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ! ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΕΘΙΜΟ;

  ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΟΝ Σ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ… ΟΠΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000 ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ… ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΕΒΕΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ Μ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ…
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE_%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7

  ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ…
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%AC%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82

  ΕΜΠΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ… :)

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΑΒΒΑ…. ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ "ΦΥΛΑΚΕΣ"… ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΜΕ "ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ;"… ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΒΒΑ… ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ… ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ.

  ΑΥΤΑ.

  ΥΓ…'ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗΣ ΤΡΟΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ "ΧΑΛΑΓΕ ΤΟ ΦΩΣ", Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ"…
 3. 0
  0
  Το ειχα πει και πιο παλια οτι η κυπρος παει….παπαλα, την πηρανε οι τουρκοι.
  To 74' οι τουρκια πηρε την μιση κυπρο……απο τοτε μεχρι τωρα δεν αλλαξε ΤΙΠΟΤΑ προς το καλυτερο για εμας.
  Τωρα φτιαχνει 2 κρατη και επισημα πλεον, μετα το επομενο βημα θα ειναι ανακηρυξη ΑΟΖ βορεια της κυπρου και συμφωνια με την τουρκια η προσαρτηση της β.κυπρου ως προστατιδα χωρα.
  Τωρα, αν απο το 74' εως τωρα δεν εγινε τιποτα κακο γι αυτους, για ποιον λογο , μετα την ανακυρηξη ΑΟΖ β.κυπρου-τουρκιας να μην πανε και στο επομενο βημα…..καταληψη μεγιστης, και γιατι οχι και ροδου,(ετσι παιρνουν και τα πιο πλουσια κοιτασματα στην εκει περιοχη) και σε 30 χρονια παλι τα ιδια, τα 2 αυτα νησια (ροδος και μεγιστη) τα παιρνουν και επισημα οπως την κυπρο.Δεν μου φενεται και πολυ δυσκολο.Ειδικα οταν εχεις ενα μπουρδελο κρατος διπλα που το εχουν βαλει ολοι στο ματι λογο υπογειου πλουτου.Να παρακαλαμε να κανουν καμια χοντρη βλακεια λογο "ευκολιας" επιτευξης στοχων, και λογο απληστιας, γιατι αλλιως μαυρο με φερετζε φιδι που μας εφαγε.
  "The best name"
 4. 0
  0
  ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΚΑΤΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..ΑΝΕΡΓΙΑΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΝΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΜΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ…ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ..
 5. 0
  0
  ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΗΘΟΎΜΕ ΛΙΓΟ
  Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΝΧΩΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΎΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕ???? —-υπεγραψε δε απ οτι ειπώθηκε και για κατι περιουσιες κυπριακης εκκλησιας σε ισραηλινες εταιριες σύσφιξη σχεσεων και ειλικρινιας των δυο πλευρων
  ΜΕΤΑ ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΙΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΖΩΝΗ.!!!!! Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ???
  Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ…….. ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ?????[απο οτι αποδειχθει]
  ΑΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ???ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ δηλ το σχεδιο αναν

  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΗ ΡΟΗ . ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΕΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ , ΧΑΣΑΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ . ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΗΤΑΝ ΜΗΔΑΜΙΝΗ, – ο ενας που βλεπει- το ειχε επισημανει — ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΗ , ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΙΣΟΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ σαν πλανητης , ΜΕΝΟΥΝΕ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ , ΑΣ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ??? ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στο χωροχρονο της γαιας Η ΧΑΟΣ [μιλαω σε πνευματικο επιπεδο παντα το πνευμα ακολουθει την υλη]
 6. 0
  0
  ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ .ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΕ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΟΣΥΡΙΖΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ <> ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΛΠ .ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ
  ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ ΜΑΛΘΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ ΛΑΟΣ ,ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙ
  ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ .ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΒΡΕΙ
  ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ
 7. 0
  0
  ΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΠΑΝΤΑ ….ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ…..ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΜΕ Α ΞΕΡΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚ@ΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ? ΤΟ ΓΝΩΘΙΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ
  ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ? ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ…… ΘΥΜΗΘΗΤΕ…..ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ…..
  Ω ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΥΙΟΙ ΦΩΤΟΣ ΥΙΟΙ ΘΕΩΝ ΥΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


  Π…ΙΩΤΑ…Σ
 8. 0
  0
  12.24 τα είπες όλα μέσα σε μερικές σειρές αδελφέ..
 9. 0
  0
  ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ- ΠΙΟΝΑΚΙΑ?
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Ή ΚΛΗΡΙΚΟΙ!
  ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΙΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΟΛΑ…… ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ……. ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΣΜΟΣ , ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΕ…..
  Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΩΣΤΟΣ…… ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ (ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ) ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ? ΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΙΤΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΙΤΕ ΣΑΜΑΡΑΣ…….. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΑΠ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ……..
  ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ…. ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ….. ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ………..
 10. 0
  0
  ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2014 ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,,ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΠΠΕΡΙΨΑΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΙΠΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΠΡΟ..ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΑΝΕ ΟΛΟΥΣ..ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί